(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

CHP’Lİ KADINLAR AYNI ANDA..!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Naile Bingöl, Türkiye’de Kadın haklarında ilerleme yerine gerileme yaşandığını savundu.

5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması’nın 88. Yılı dolayısıyla, CHP Genel Merkezince 81 İlde eş zamanlı yapılan açıklamayı okuyan Bingöl, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kadına seçme ve seçilme hakkının kazandırıldığını hatırlattı.

Aradan geçen 88 yıla rağmen kadın haklarında gerileme olduğunu anlatan Bingöl, “Türkiye’nin tam cinsiyet eşitliğine ulaşması için 152 yıla ihtiyacı var. Oysaki biz kadınların 152 yıl beklemeye tahammülü yok!” dedi.

AKP VE MHP REDDETTİ!

CHP olarak parti tüzüğünde yer alan “kritik eşik olan yüzde 33 cinsiyet kotasını” hayata geçirdiklerini anlatan Bingöl, şunları kaydetti:

“Elbette asıl hedefimiz tam eşitliktir. Ayrıca partimiz geçen yıl devrim niteliğinde bir adım attı. Kadınların siyasette eşit temsilini sağlayabilmek amacıyla, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk imzacısı olduğu yasa teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu. Bu teklifimiz AKP ve MHP oylarıyla reddedilmiş olsa da bizler eşitlik mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz! Eşit bir Türkiye’yi kadın-erkek bir arada yeniden inşa edeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağız!
‘Ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum’, ‘anneliği reddeden kadın eksiktir, yarımdır’, ‘kadının kariyeri çocuk doğurmak’ ifadelerini kullanan zihniyetten eşitlik beklenilemez.Kadınların en temel hakkı olan yaşam hakkına sahip çıkamayan, koruma altında öldürülmelerine seyirci kalanlardan samimiyet umulamaz. Bu zihniyet; biz kadınların yaşam hakkını savunan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmemizin tek nedenidir. Biz yaşam hakkımızı gasp eden bu hukuksuz kararı asla tanımadık ve tanımayacağız!”

3 ÖNEMLİ PROJE

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Naile Bingöl, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamanın yolunun, kadını güçlendirecek eşitlikçi politikalardan geçtiğine dikkat çeken açıklamada şöyle dedi:

Bu amaçla partimiz, kadını güçlendirecek üç önemli projeye imza attı. İlki; iki yıl önce bugün İstanbul Sözleşmesi’nin bir maddesini hayata geçiren ‘Yaşamhak’ projemizdir. Bilindiği gibi; 444 82 85 numaralı alo şiddet hattımız üzerinden, şiddet mağduru kadın ve çocuklara 7/24 ücretsiz hukuki ve psikolojik destek hizmeti sunuyoruz. Kendini güvende hissetmeyen kadınlara, yürürken ya da yolculuk ederken gideceği yere varıncaya kadar telefonun diğer ucunda eşlik ediyoruz.
İkincisi; yoksulluğu bitirecek olan ‘Aile Destekleri Sigortası’ projemizdir. Aile Destekleri Sigortası ile asgari ücret ve altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan tüm hanelerin hayatına dokunacağız. Yoksulluğu yöneten AKP zihniyetine inat, bizler yoksulluğu bitiren olacağız!
Üçüncüsü; ‘Kadın İstihdamı’ projemizdir. Aile içi bakım hizmetlerini kadınların omzuna yükleyen ve kadını istihdam dışına iten bu düzeni değiştirmek için adım attık. İktidarımızda, 5 yılda 6 milyon kişiye istihdam yaratacağız ve bunun 4 milyonu kadınlardan oluşacak.
Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için bütüncül politikaları hızla uygulamaya koyacağız!”




Bu sayfayı yazdır

6.12.2022 10:28:38

Bu haber 580 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.216.945

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
629 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
719 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2033 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri