(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KAHVALTIDA BULUŞTU

(Haber: Fikri kapan) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in, ZBEÜ’de öğrenim gören yabancı öğrencilerle kahvaltı etkinliğinde bir araya geldiği bildirildi.

Üniversitenin Basın yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ZBEÜ Farabi Kampüsündeki Konukevi’nde gerçekleşen kahvaltıda Rektör Özölçer, öğrencilerin sorun, talep ve önerilerini dinledi.

Özölçer, kahvaltının ardından Konukevi bahçesinde süren sohbette yaptığı konuşmada, ZBEÜ’nün öğrenci dostu ve öğrencisiyle iletişime önem veren bur kurum olduğunu anlattı.

Çeşitli ülkelerden gelen öğrencileri, ihtiyaç duyulan donanımla yetiştirmeyi önemsediklerini belirten Rektör Özölçer, mezun olduktan sonra mesleklerini kendi ülkelerinde icra etmek konusunu önceliğe almalarını tavsiye etti.

Özölçer, her sorun ve talepte öğrencilerin kendilerine kolaylıkla ulaşabileceğini hatırlatırken,başarı dileğinde bulundu.

ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Murat İnce, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Tuğba Akdal, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Öğretim Üyesi Dr. Soner Sözler, Öğrenci Konseyi Başkanı Doğukan Kilcioğlu ve 40 kadar yabancı öğrencinin katıldığı etkinlikte, birlikte hatıra fotoğrafları çektirildi.

YENİ KİMYASAL KEŞFİ

Öte yandan, ZBEÜ Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdür Yardımcısı ve Veterinerlik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Sugeçti ile Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel yaptıkları çalışmada önemli tarım zararlısı Galleriamellonella (Büyük balmumu güvesi) ile mücadelede etkili yeni bir kimyasal keşfetti.

Model böcekler üzerinde geliştirdikleri kimyasalın etkilerini araştıran Sugeçti ve Büyükgüzel, kafein ilaveli Ni (II) p-hidroksibenzoatın düşük yoğunlukta dahi böcekler üzerinde tesirli olduğunu keşfetti.  Sugeçti ve Büyükgüzel, canlılar üzerindeki toksikitesi oldukça düşük olan kimyasalın patentlenmesi ile Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.




Bu sayfayı yazdır

6.11.2022 14:16:54

Bu haber 722 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 83 kişi online
Toplam ziyaret : 81.690.387

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BU SEFERLİK SİTEM DİYELİM!


Devamını oku »

15.04.2025 11:32:03 tarihinde yazıldı
463 kez okundu

MİDE KANSERİNDE ENDOSKOPİK TEDAVİ


Devamını oku »

10.03.2025 10:24:15 tarihinde yazıldı
1054 kez okundu


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SEVİNİN ÇOCUKLAR!


Devamını oku »

29.04.2025 15:37:34 tarihinde yazıldı
631 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SANIRSINIZ KAVGA EDİYORLAR!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri