(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZBEÜ’DE UZMANLAR KONUŞTU

ZONGULDAK

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) bünyesindeki Medeniyet Araştırmaları Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEDEM) Eğitim Seminerleri kapsamında, “Yapay Zekâ Teknolojisi ve Metaverse”nin konuşulduğu bildirildi.

ZBEÜBasın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünün yazılı açıklamasında, dijital ortam üzerinden gerçekleştirilen seminerde, MEDEM Müdürü Doç. Dr. Nuran Çetin’in çağrısı üzerine, üniversite öğrencilerine, Makine ve Mekatronik Mühendisi Doç. Dr. Levent Aydın, Doç. Dr. Muhammet Özdemir, Yüksek Bilgisayar Mühendisi Yusuf Özdemir tarafından, “Yapay Zekâ ve Gerçek Zamanlı Sanal Yaşam (Metaverse)” konusu anlatıldığı belirtildi.

SORULAR YANITLANDI

Programa katılan uzmanların, soruları da yanıtladığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Doç. Dr. Aydın,  yapay zekâ teknolojisinin içeriğini kapsamlı bir şekilde açıkladığı seminerde,  Dinleyicilerden gelen “Zekâ nedir, neden yapay zekâ deniliyor, yapay zekânın bilinç ve teknolojiyle ilişkisinin dünü, bugünü ve geleceği nedir, neden yapay zekâ vardır? Sağlık ve hukuk gibi alanlarda yapay zekâ nasıl kullanılır? Yapay zekânın ülkemizde ciddi bir alt yapısı var mı?” gibi soruların tamamına yanıt verdi. Ayrıca Levent Aydın, biyo-etik, tekno-etik ve dijital etik gibi yapay zekâ teknolojisinin etikle ilgili çerçevelerine de yer verdi.

Yüksek Bilgisayar Mühendisi Özdemir de, web.01, web.02, web.03, web.04, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, karma gerçeklik, NFT, kripto para, metaverse ve internetin kapsamlı geleceğini ayrıntılı bir şekilde ele aldı.

Doç. Dr. Özdemir ise bireysellik, posthuman, transhümanizm, posthümanizm ve metaverse kavramlarını sosyal bilimler bakımından tanımlayarak kültürel açıdan yorumladı. İnterdisipliner çalışmalarla yapay zekânın belli bir aşamaya geleceğini vurguladı. Temiz hava, temiz su, soğutma sistemleri gibi temel ihtiyaç alanlarında yapay zekâya ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Öğrencilerin ve muhtelif meslek gruplarının yoğun ilgi gösterdiği program yaklaşık 3 saat sürdü.”




Bu sayfayı yazdır

25.02.2022 12:36:06

Bu haber 424 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 56 kişi online
Toplam ziyaret : 76.316.398

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
801 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1063 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2081 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri