(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ZBEÜ’NDEN FAALİYETLER...

ZONGULDAK

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (ZBEÜ), “Yeraltı Kömür Madenlerinde Kendiliğinden Yanabilirlik Etüdü ile İSG Uygulamalarının İzlenebilirliğinin Artırılması” projesi farkındalık çalıştayı düzenlediği, Sezai Karakoç Kültür Merkezi ve Mühendislik Fakültesi’ne “Erişilebilirlik Logolu Bayrağı” verildiği bildirildi.

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün, yazılı basın açıklamasında, şunlar kaydedildi:

“Üniversitemiz Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda, 22 Şubat Salı günü ‘Yeraltı Kömür Madenlerinde Kendiliğinden Yanabilirlik Etüdü ile İSG Uygulamalarının İzlenebilirliğinin Artırılması” projesi farkındalık çalıştayı maden mühendisliği öğretim elemanlarımızın ve Maden Sanayii İşverenler Sendikası’nın iş birliği ile yapıldı. Üniversitemizin paydaşı olduğu, ‘Yeraltı Kömür Madenlerinde Kendiliğinden Yanabilirlik Etüdü ile İSG Uygulamalarının İzlenebilirliğinin Artırılması’ projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Proje kapsamında, yeraltı kömür madenlerinin yanma testlerinin ve analizlerinin tümü üniversitemiz mühendislik fakültesi maden mühendisliği tarafından yapılmaktadır. Kömürün kendiliğinden yanma konusunda kesişme noktası sıcaklık yöntemiyle gerçekleştirilen deneyler için ülkemizde bulunan iki laboratuvardan birine sahip olan maden mühendisliği bölümü bu bağlamda projenin önemli bir paydaşıdır. Üniversitemizden yoğun katılımın olduğu çalıştayda konu derinlemesine tartışıldı, bilimsel görüş alışverişleri yapıldı.

ERİŞİLEBİLİRLİK LOGOLU BAYRAĞI

Erişebilirlik Logosu tanıtım töreni, 22 Şubat Salı günü Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binası önünde düzenlendi. Törende, erişebilirlik bayrağı almaya hak kazanan kurumların temsilcilerine Erişilebilirlik Logolu Bayrak takdim edilirken. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binası önünde erişebilirlik flaması törenle göndere çekildi. Erişebilirlik  Logolu Bayrağı almayı hak kazanlar arasında, üniversitemiz Sezai Karakoç Kültür Merkezi ile Mühendislik Fakültesi de bulunmaktadır.
Konuyu ilişkin açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı; ‘Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak mekanda, eğitimde, sosyokültürel faaliyetlerde erişebilirlik kriterleri ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü’nün erişebilirlik adına yaptığı çalışmaları içeren tüm faaliyetleri destekliyoruz. Yükseköğretime kaliteli erişilebilirlik bağlamında engelli öğrencilere yönelik sunulan hizmetlerin var olan durumunu daha da iyileştirmek, geleceğe dönük neler yapılabilir diye ilgili bilimlerle istişare halindeyiz. Üniversitemiz, bu kapsamda birçok fakültesi için ‘Mekanda Erişim Bayrak Ödülü’ aldı. Bugün Sezai Karakoç Kültür Merkezimiz ve Mühendislk Fakültesi için ‘Erişebilirlik Bayrağı’ alındı. Bu süreçte emeği geçen başta Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü olmak üzere Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’na, “Erişebilirlik Bayrağı’ almaya hak kazanan merkez ve fakültemizin yöneticileri, akademik ve idari personeline daha engelsiz bir dünya için çalışan tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum’ dedi.
Törene; Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Veli Köktürk, Erişilebilirlik Denetleme Kurulu üyeleri, Üniversitemizi temsilen Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Eray Köksal ve üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Hakan Kalyon ile Erişilebilirlik Belgesi alan kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.”




Bu sayfayı yazdır

23.02.2022 11:55:55

Bu haber 533 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.326.292

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
807 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1067 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2084 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri