(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KELEŞ'TEN ÖNEMLİ ATAK!..

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Türkiye Petrolleri Anonu Ortaklığı’nın (TPAO), Çaycuma’nın Filyos Beldesinde yapmayı planladığı yatırımlarla ilgili tedariklerin Ereğli İlçesindeki tersanelerden karşılanmasına yönelik girişimlerini sürdürdüklerini bildirdi.

Oda’da yapılan yazılı açıklamaya göre Keleş, İlçedeki Tersaneler Bölgesinin yeniden canlanması için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Göreve geldikleri günden itibaren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Hükümet nezdinde Zonguldak ve Ereğli’de çalışmalar yürüttüklerini, İlçedeki tersanelerden ikisinin tapularının da Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’nun girişimleri sayesinde alındığını, hatırlatan Keleş, açıklamasında şunları kaydetti:

TERSANELERİN TECRÜBELERİNDEN YARARLANILMALI

“Kdz. Ereğli TSO olarak TPAO’nun Filyos'ta yapacağı yatırımları yakinen takip ediyoruz. Bununla ilgili olarak, TPAO yetkilileri ve bölge milletvekillerimiz nezdinde Kdz. Ereğli’deki tersanelerin canlandırılması için girişimlerimiz oldu. TPAO tarafından Sakarya Gaz sahasında tespit edilen gaz rezervinin karaya ulaştırılması, burada yapılacak kuyu ve platform çalışmaları, boru hattı, karada yapılacak yatırımlar ve özellikle platform servis gemilerinin temini noktasında Kdz. Ereğli’deki tersanelerimizin kurulu gücü ve tecrübelerinden yararlanmasını istiyoruz. Hem TPAO yetkilileri hem Zonguldak milletvekillerimiz hem de bürokratlarımızla yaptığımız görüşmeler şu ana kadar olumlu şekilde seyir etmektedir. TPAO’nun yapacağı yatırımlarla ilgili ihtiyaç duyacağı yukarıda bahsettiğimiz birçok kalemin Kdz. Ereğli’den karşılanması projenin hızlı bir şekilde hayata geçmesinde hem ekonomik hem de zaman açısından büyük fayda sağlayacaktır. Ayrıca, Kdz. Ereğli’de ki tersanelerimizin de yeniden canlanmasını, önemli oranlarda istihdamın artmasına yol açacaktır. Bizler Kdz. Ereğli TSO olarak, sürecin takipçisi olamaya devam edeceğiz."




Bu sayfayı yazdır

3.11.2021 16:24:58

Bu haber 616 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.442.061

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
959 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1116 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2124 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri