(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EMEĞİN BAŞKENTİNDE YANAN ATEŞ…

ZONGULDAK

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil Maden Makinaları Fabrikası (MMF) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesinde çalışan maden işçilerini ziyaret ederek, 29’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi hakkında bilgililer verdi.

Yeşil, beraberinde Genel Merkez Yönetim Kurulu ile şubeler yöneticileri, ile birlikte MMF’ye gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmalarda, sözleşme süresince GMİS Genel Merkezi ve şube yöneticilerin ‘etle tırnak’ gibi olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

“Sürecin başından bugüne kadar yapılan çalışmaların hedefi işçi kardeşlerimizin kazançlarını bir adım öteye taşımak, kazançlarını artırmaktı. Sizlerin huzurunda benimle beraber gece demeden, gündüz demeden çalışan yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeraltı, yerüstü demeden biz kader ortağıyız. Yeraltı işçisi de yerüstü adayıdır. Bu bilinçle çalışma yaptık, arkadaşlarımıza anlattık, onlar da bu olayı sahiplendiler. ‘Yeter ki, bize yeraltında stratejik destek veren bu arkadaşlarımıza sahip çıkın’ dediler. Bu birlik ve beraberliğimizi her daim, bundan sonraki süreçlerde de devam ettirmek zorundayız.

Önümüzdeki süreçte önümüzde işçi alımı var. Bu süreçte de TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün Atalay sürece destek verecek.”

KOZLU’DA MADENCİLERE

GMİS Genel Başkanı Yeşil, çiçeklerle karşılandığı TTK Kozlu Müessesesi’nde çalışan maden işçilerini ziyaretinde de, sözleşmede elde edilen haklardan bahsederek, madenciden aldıkları güç ile Ankara’da mücadele ettiklerini belirtti.

GMİS bünyesinde ‘Büyük Bir Aile’ olduklarını savunan Yeşil, “Bu başarı bizlerden önce sizlerin başarısıdır. Gösterdiğiniz birlik ve beraberlik adına sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Bu toplu iş sözleşmesi döneminde Enerji Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Bakan Yardımcıları gitmediğimiz kapı kalmadı. Sizin dik duruşunuzu biz Ankara’da gösterdik. Bu işin içine herkesi sokacağız dedik. TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün Atalay bizim için Cumhurbaşkanımıza kadar çıktı. Madencinin her zaman dik ve önde olduğunu biliyor. Destek verenlere teşekkür ediyoruz. Her zaman söyleriz; Zonguldak’ta, Emeğin Başkenti’nde yanan ateş, Türkiye’yi her zaman sarmıştır” diye konuştu.

Ziyaretlerde GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri katıldı.




Bu sayfayı yazdır

10.09.2021 08:55:49

Bu haber 507 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.216.769

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
629 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
719 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2033 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri