(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KAVLAK: TÜRK METAL BAŞARDI!

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “kolayı herkes yapar, önemli olan zoru başarmaktır. Türk Metal hep zoru başaran olmuştur” dedi.

Türk Metal Lideri Kavlak, Manisa 1 Nolu Şubesini ziyaretinde üyelere yönelik yaptığı konuşmada, Türk Metal Sendikası’nın geçmiş dönemde yaptığı toplu iş sözleşmelerine değindi.

Uzun ve meşakkatli yoldan geldiklerine dikkat çeken Kavlak, şunları söyledi:

“Üyelerimize insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Özellikle imzaladığımız son iki grup toplu sözleşmesiyle, bunu kanıtladık. 2017’de ‘yüzyılın sözleşmesini’ imzaladık. Çıtayı öyle bir yere koyduk, öyle bir sözleşme yaptık ki, dosta düşmana parmak ısırttık. Bize saldırmayı alışkanlık haline getirenler bile sus pus oldular, tek kelime edemediler. Ardından 2019 sözleşmesi geldi. Ekonomik krizin başlamasına, sanayi kesiminde sorunlar yaşanmasına rağmen yine tarih yazdık, yine kazandık. Çıtayı aşağı düşürmedik, üyelerimizin başını eğmedik. Sendikal harekete örnek olduk.”

YENİ BİR SÜRECE BAŞLIYORUZ

Türk Metal Lideri Kavlak, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile 2021-2023 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesine ilişkin yaptığı konuşmada ise şunları köydetti:

“Şimdi yeni bir sürecin başındayız. 2021-2023 dönemi MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi için yeniden kolları sıvadık. Hazırlıklara başladık. Ppandeminin neden olduğu sorunlar nedeniyle toplu iş sözleşmesi süreci kolay olmadı. Ancak şunu unutmayın, kolayı herkes yapar, önemli olan zoru başarmaktır. Türk Metal hep zoru başaran olmuştur. Biz işverenlerimize şunu söylüyoruz; evet, pandemi koşulları herkesin belini büktü. İşler azaldı, ihracat daraldı, tedarik zincirinde sorunlar yaşandı. Evet, bunları biliyoruz. Biz de bu ülkede yaşıyoruz. Ancak, siz de şunu iyi bilin; bu ülkede herkes evindeyken, karantinadayken, hastalıktan korkarken, kaçarken, biz kaçmadık, tezgahımızın başındaydık. Ülkemiz ekonomisini ayakta tutmak için, sanayi üretimine destek olmak için, sizin karlarınız için, canımız pahasına çalıştık. Biz, üzerimize düşeni yaptık. Şimdi sıra sizde. Bize borcunuz var. İşverenlerimizin, çarkları dönenlerin, bize borcu var. Bu ülkeyi yönetenlerin, ülkemizin birliği, beraberliği için şehit olan Ahmetlere, Mehmetlere olduğu kadar, ekonomiyi ayakta tutmak için hastalanıp işbaşında şehit olan covid-19 virüsü nedeniyle can veren o kardeşlerimize, canlarımıza, herkesin borcu var. Bu borç çok yakında hak ettiğiniz biçimde tahsil edilecektir. Artık hesap zamanı yaklaşıyor.”

PANDEMİ SÜRESİNDE ÜYE KATILIMI

Kavlak, salgın döneminde de örgütlenme çalışmalarının sürdüğünü Pandemi döneminde 62 iş yerinde 24 bin emekçinin Türk Metal ailesine katıldığını vurguladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu ülkede bazı işverenler, çalışma yaşamında dikensiz gül bahçesi istiyor. Sendikasız bir endüstri ilişkileri düzenini savunuyor. İstiyorlar ki, işçiler boğaz tokluğuna çalışsın. İstiyorlar ki, bir lokma, bir hırkaya razı olsun. İstiyorlar ki ellerine verilen üç kuruşu kabul edip, bir de üzerine ‘Allah razı olsun’ desin. Yahu insaf edin, insaf… Kırk yıldır, ucuz işçi cennetine çevirdiğiniz bu ülkede, bu insanları sömürdüğünüz yetmedi mi? Köle gibi çalıştırdığınız yetmedi mi? Onların sırtından kazandığınız yetmedi mi? Onların alın terlerinden aldığınız yetmedi mi? Evet, sizin için yetmemiş olabilir. Ama sendikalı oldukları için işten attıklarınızın, üç kuruşa köle gibi çalıştırdıklarınızın, bir dilim ekmeğe muhtaç ettiklerinizin, iş cinayetlerine kurban verdiklerinizin, ezdiklerinizin, hor gördüklerinizin, canlarına yetti.

MÜCADELE ATEŞİMİZ YANIYOR

Mücadele ateşimiz, örgütlü olduğumuz her yerde büyük bir güçle yanıyor. Birçok fabrikanın önünde direniş çadırları var. Bu ülkede sendikalaşmak demek, imkansızı başarmak demektir. Buradan, o işverenlere sesleniyorum. O işten attığınız, ekmeğiyle oynadığınız, açlığa mahkum ettiğiniz insanların iki eli sizin yakanızdadır. Onların bebelerinin vebali sizin boynunuzdadır. Sizi unutmayacağız. Sendikalaşan işçileri kod 29’la işten atan patronları unutmayacağız.”

VESTEL'E TÜRK METAL BAYRAĞI DİKELİM!

Pevrul Kavlak, Manisa’da kurulu Vestel fabrikasının halen ‘sendikasız’ olarak çalıştığına değinerek, sözlerini şöyle tamamladı.

“Vestel’de çalışan arkadaşlarımız, bu durumdan memnun değiller. Bizi arıyorlar, gelin, bizi de sendikal güvenceye kavuşturun, toplu sözleşme çatısı altına alın diyorlar. Çünkü dostlarım, onlar çok iyi biliyorlar ki, onlarla aynı işkolunda, benzer fabrikalarda neredeyse aynı işi yapan Türk Metal üyeleriyle, aralarında dağlar var. İşyerlerimiz bizim için kutsaldır. Biz işyerimize, tezgahımıza, namusumuz gibi sahip çıkarız. Ancak alın terimizin hakkını da kimsede bırakmayız. Ancak bu durum Vestel gibi bir dünya markasına yakışmıyor. Gelin sosyal diyalog içinde, elbirliğiyle Vestel emekçilerini Türk Metal ailesine katalım. Gelin, Vestel’e Türk Metal bayrağını birlikte dikelim.”




Bu sayfayı yazdır

7.09.2021 23:46:42

Bu haber 839 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.216.585

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
629 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
719 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2033 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri