(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YEŞİL, SÜRE VERDİ!

ZONGULDAK

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, “, “Sırada (TTK’ya) işçi alımı var. Büyük bir yol kat ettik. Önümüzdeki yıl bu sorunları da çözeceğiz. Aile olduğumuzu orada da göstereceğiz. Büyük bir camia olduğumuzu orada da göstereceğiz” dedi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre Yeşil, beraberinde GMİS Yönetim kurulu ile birlikte ziyaret ettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi’nde çiçeklerle karşılandı.

Kurumda çalışan maden işçilerine, iktidar ile gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi ile ilgili bilgiler aktaran Yeşil, şunları kaydetti:

“Sizler büyük bir aile olduğumuzu her fırsatta gösterdiniz. Bu toplu sözleşme döneminde de bizlere katkı sağladınız. Sizlerden aldığımız güçle, sizlerden aldığımız destekle Hükümetin bize verdiği teklifi kabul etmedik. Dedik ki bu şartlar altında bunu kabul etmemiz mümkün değil. Ülkenin yaşadığı enflasyonla, pazarda yaşadığımız enflasyonla bize verilen tekliflerin kabul edilebilmesi mümkün değil dedik. Yaptığımız çalışmalarla, bakanlıklar, bakan yardımcılıkları, Enerji Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, bürokratlar, siyasiler, her yere gittik, derdimizi anlattık. Sorunların çözümü konusunda olmazsa olmaz dedik. Ankara’da yakaladığımız o ivmeyi sözleşmenin sonuna kadar sürdürdük. Gün birlik ve beraberlik günüydü. Bu anlamda hepinize teşekkür ediyorum. Toplu iş sözleşme dönemleri her zaman yüzde yüz bitecek diye bir şey yok. Ama bu toplu sözleşme son dönemlerde, en son Erbakan döneminden sonra yapılan en iyi sözleşmedir. Bu vesileyle TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün Atalay ve Yönetim Kurulu’na ayrıca teşekkür ediyorum.”

SIRA İŞÇİ ALIMLARINDA…

GMİS Genel Başkanı Yeşil, TTK’daki işçi açıklarına bir kez daha dikkat çektiği konuşmasını, şöyle sürdürdü:

“Sırada işçi alımı var. Büyük bir yol kat ettik. Önümüzdeki yıl bu sorunları da çözeceğiz. Aile olduğumuzu orada da göstereceğiz. Büyük bir camia olduğumuzu orada da göstereceğiz. Madenci elbisesi giydiğimiz sürece beraber, omuz omuza mücadele edeceğiz. Bu toplu iş sözleşmesi döneminde de yaptığımız gibi yine kol kola girerek, omuz omuza Sendikamıza hep birlikte destek vereceğiz.”

İŞTE ALINAN HAKLAR

GMİS Genel Başkanı Yeşil, gerçekleştirilen sözleşmeye ilişkin kazanılan hakları ise şöyle sıraladı:

“Düşük ücretli çalışan arkadaşlarımızın sorunları vardı. Biliyorsunuz hepimiz harici adayıyız, 3 bin 577 lira gibi bir ücretle geçinen bir kısım arkadaşımız vardı. Bu arkadaşlarımızın ücretleri 4 bin 100 TL’ye tamamlandı. Yani bu arkadaşlarımıza 523 lira gibi bir zam alındı. Taban ücretlerimiz bundan böyle 4 bin 100 TL oldu. Devamında ilk 6 ay için yüzde 12, ikinci 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon farkı, üçüncü ve dördüncü 6 aylarımız yüzde 5’er ve artı enflasyon farkı alındı. 30 yıldan beri uğraştığımız bizim kıdem zammı dediğimiz bir hak vardı. Çok şükür bu toplu sözleşmede bunu da TÜRK-İŞ Başkanımız Ergün Atalay’ın sayesinde sizlere armağan ettik. Senelik 7 TL, 7 x yıl olarak artık yevmiyelerimizin dışında bir hizmet zammımız da var. Özellikle harici arkadaşlar için söylüyorum; 4 bin 100 TL’ye tamamlanan ücretlere yüzde 12 zam uygulanacak, üzerine bizim yoğun mücadelemiz, Genel Maden İşçileri Sendikası’nın teşkilatının, yönetim kurulundan, şubelerine, temsilcisine kadar mücadelesiyle aldığımız, bizim sendikamızın önderliğinde aldığımız aylık 450 TL, günlük 15 TL bir ücretimiz var. Arkadaşlarımız her ay bu ücret zammından yararlanacak.  Bu artış, Genel Maden İşçileri Sendikası’nın, TÜRK-İŞ camiasının arkadaşlarımıza hediyesidir. Hepinize hayırlı olsun.”

Covid-19 salgınının devam ettiğini belirten GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, madencilere aşılarını olma çağrısı yaptı.

SLOGAN VE PANKART...

Yeşil’in konuşması sırasında madenciler, “İşte başkan işte sendika”, “Madenci seninle gurur duyuyor”, “TÜRK-İŞ nerede biz oradayız” sloganları attı. 

GMİS Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş, son 30 yılın en iyi toplu iş sözleşmesinin imzalandığını belirterek, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticilerinin de yer aldığı ziyaret sırasında madenciler işyerine “Maden ve MTA işçileri sizinle gurur duyuyor” yazılı TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve GMİS Yönetim Kurulu’nun fotoğraflarının bulunduğu pankartlar astılar.




Bu sayfayı yazdır

7.09.2021 10:54:26

Bu haber 520 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.216.334

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
629 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
719 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2033 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri