(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ALTINCISI DÜZENLENMİŞTİ

KDZ/EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın, “Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması”nda dereceye giren eserlerin belli olduğu bildirildi.

Şirkette yapılan yazılı açıklamada, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Maden Metalürji Grubu şirketlerinden Erdemir’in, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle 6’ncısını düzenlediği yarışmaya katılan 35 eserin, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki açılış ve ödül töreninde sergilendiği belirtildi.

Sergilenen 35 eserden 24’ünün ödüle değer bulunduğu anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu yıl üniversitelerin heykel bölümünde lisans ve lisansüstü eğitim gören 9 farklı üniversiteden 73 yarışmacı, 97 eserle yarışmaya başvurdu. 6. Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nda 51 eser ilk aşamayı geçerken, final değerlendirmesinde 24 eser ödüle,  11 eser de yarışmanın Seçici Kurulu tarafından sergilenmeye değer bulundu. ‘Sürdürülebilirlik’ temalı yarışmada, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden Ozan Dursun, ‘Exc’ isimli eseriyle birincilik ödülünün sahibi oldu. Yarışmanın ikincisi ‘İleri’ isimli eseriyle Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden Gülfidan Soyuğur olurken, üçüncülüğü ise ‘RigorMortis’ eseriyleMimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerinden Ömer Kasımoğlu kazandı.

ÖZEL ÖDÜL ALDILAR!

Yarışmada ayrıca Aybike Keskin, Büşra Kara, Emrullah Örünklü, Büşra Kölmük, Muzaffer Tuncer mansiyon ödülü;Berke Uysal, İpek Yücesoy, Nisa Karaca, Özcan Karabulut, Sevdiye Cerrahoğlu, Okan Ünal, Bahar Posta, Burcu Özçelik "Jüri Özel Ödülü”;Saltık Doğa Özsar, Pelin Bulu Yılmaz, Sıtkı Eryılmaz, Cemil Olgun Can, Ergün Arslan, Elifnur Aydın, Eda Altınsoy, Ufuk Aydınise ‘Erdemir Özel Ödülü’ aldı.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Erdemir'in sanat eğitimine destek olmak, heykel alanında genç yetenekleri teşvik etmek ve onları desteklemek amacıyla düzenlediği yarışmanın birincisine 15 bin lira, ikincisine 10 bin lira, üçüncüsüne 7 bin 500 lira verilirken, mansiyon ödülü sahiplerine 4'er bin, ‘Jüri Özel Ödülü’ ve ‘Erdemir Özel Ödülü’ sahiplerine ise 3'er bin lira takdim edildi.”

MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi'nde Tek Kubbe Salonu’ndaki sergi, 8 Eylül’e kadar ücretsiz olarak ziyarete açık olacağı açıklamaya eklendi.




Bu sayfayı yazdır

3.09.2021 17:10:16

Bu haber 605 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.214.038

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
527 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
718 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2031 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri