(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

“BAŞKAN UYSAL SÖZÜ”

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve sanat Şenlikleri’ ile ilgili esnafımızdan para toplamayacağız” dedi.

Uysal, Belediye Encümen Toplantı Odası’nda düzenlediği basın toplantısında, Mayıs Ayı içinde gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında yapılacak harcamaları da Haziran’da yapacağı toplantı ile kamuoyuna açıklayacağını söyledi.

Şenliklerin daha çok sanatsal, kültürel ve yerel ağırlıklı olmasını istediklerini anlatan Uysal, şöyle dedi:

“5 Mayıs’ta, ‘Haydi Oynayalım’ projesi Ereğli Spor Salonu’nda yapılacak. Saat 11.00’de başlayacak etkinliklerde; yumurta taşıma, halat çekme, çuval yarışı, çember çevirme, ip atlama, atasözü tamamlama gibi oyunlar oynanacak. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlik sayesinde, halkımız ile birlikte unuttuğumuz oyunları tekrar hatırlayalım diye böyle bir organizasyon düşündük.

Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneğimiz işbirliğiyle de 10-16 Mayıs tarihleri arasında etkinliklerimiz olacak. Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı ilçemize gelecek. Geçtiğimiz yıl 3 Aralık’ta Engellilerimize ne söz verdiysek yerine getireceğiz. Engelli Olimpiyatlarının ilçemizde yapılması için de mücadelemizi sürdüreceğiz. 12 Mayıs’ta Ereğli Belediyesi Gençlik ve Koordinasyon Merkezi’nin açılışı gerçekleştirilecek, 13 Mayıs’ta ise Belediye Plaj ve sosyal Tesislerinde çeşitli oyunlar oynanacak.”

ŞENLİKLERDE ‘BİLİM’ DE OLACAK

Uysal, slayt gösterisi sunumu ile sürdürdüğü konuşmasında, etkinliklerin Mayıs ayı içine yayılacağını, ve bunlar arasında Bilim Şenlikleri’nin de yer alacağını belirterek, şunları kaydetti:

“22-23 Mayıs tarihlerinde, Belediyemizin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği organizasyon Sahil Bandı’ndaki Amfi Tiyatro’da yapılacak.İlçedeki lise ve dengi okullardaki Fen Lisesi Öğretmenleri de proje kapsamında yer alıyor. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın da (Erdemir) katkı vermek istediği etkinliğe 3 değerli bilim adamı katılacak.”

SANATÇILAR DA YEREL AĞIRLIKLI

Şenliklerde açık hava konserlerinin de yer alacağını duyuran Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, şöyle konuştu:

“Sata ağırlıklı şenliklerde çeşitli kültürel etkinlikler de yer alacak. Belediye İtfaiye ekiplerimiz tatbikatlar yapacak. Çeşitli yazarların katılımıyla imza günleri düzenlenecek. Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri düzenlenecek konserlerle tamamlanacak. Amfi tiyatro’da yerel ağırlıklı konserde Egemen Sekmen, Ramazan Çelik, Sazdan Adam Grubu ve Ferhat Göçer sahne alacak. 3. Gün ana sahne ise Erdemir Ofis binası yanındaki boş alana kurulacak. Bu güzergahtaki trafik akışı da o gün kapatılacak.”

ESNAFTAN PARA ALINMAYACAK!

Başkan Uysal, Şenlik harcamalarına ilişkin bütçe de oluşturduklarını belirttiği konuşmasında, “elbette her etkinliğin bir masrafı olacaktır. Ancak, ‘Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve sanat Şenlikleri’ ile ilgili esnafımızdan para toplamayacağız. Yaptığımız ve tahmin edilenin çok altında olcak harcamaları da Haziran ayında düzenleyeceğimiz toplantıda kalem kalem açıklayacağız” diye konuştu.

Uysal’ın, basın mensuplarının sorularını da yanıtladığı toplantıya Belediye Başkan yardımcıları da katıldı.




Bu sayfayı yazdır

30.04.2015 15:42:24

Bu haber 1983 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (2)
01.05.2015 14:44:18
emekli diyor ki;

alttaki resme bak kdz.ereğliyi kimler yönetiyor, bunların yönettiği belediyede 140 kadrolu işçi yarısının emeklisi gelmiş, 140 emekli olupta tekrar çalışan ve sayısının 500 aşkında taşaron işçisi yazık be kardeşim 280 kişi çok mutlu hele hele alttaki 5 kişilik resim daha mutlu akp li secmen kardeşim sana kapak olsun
30.04.2015 16:10:56
ereğlili diyor ki;

esnaftan para çıkmayacakta, belediyeden çıkacak o para kimin? harcayacağınız her kuruş ereğlide yaşayan insanlarındır, kimi kandırıyorsunuz




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.192.936

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
404 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
704 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1919 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri