(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAY LİMAN BAŞKANI HEDEF SAPTIRMAYA ÇALIŞIYOR!

Fikri KAPAN

Hakimiyet yayın grubu bünyesindeki www.ereglihakimiyet.com ve www.ereglihakimiyet.net resmi haber sitelerimizde; bugünkü Hakimiyet Gazetesinde, “Varan -1” ve “Varan-2” başlıkları altında gündeme getirdiği “Bozhane Limanı” sorununa neden olan isim Karadeniz Ereğli Bölge Liman Başkanı Bülent Taşdemir, bir yetkiliye hiç de yakışmayacak davranışlarını sürdürüyor.

Kuruluşundan günümüze yayın meslek ve ilkeleri belirli olan Hakimiyet’in, meselenin detayını da araştırarak haberleştirdiği gelişmelerin ardından Liman Başkanı Bey, akşam saatlerinde (şahsımı) telefon ile arayarak tam bir ‘hadsizlik’ yaptı!

Neden ‘hadsizlik?

Sanki çok biliyormuş gibi Hakimiyet’in yayın politikasına ve mesleğimize hiç de yakışmayan ifadeler kullanıp, üzerine üstlük, karşı cevabı yada soruları beklemeden telefonu kapattı!!!

Tekrar aramamızda ise bir başka ‘hadsizlikle’ meşgule atmasını bildi!

Anlaşılan o ki, haberleştirdiğimiz gelişmeler kendisini ‘epeyce’ rahatsız etmiş; varsa yanıt hakkını (ki doğrusu da budur) kullanmak ve bu hakkı kullandırmaya hazır Hakimiyet’e demeç vermek yerine, verecek cevabı olmadığından böyle bir ‘hadsizce’ yolu seçti Bay Bülent Taşdemir!

Ve yine cevap vermek yerine, haberin kaynağını araştırma gibi bir başka ‘hadsizlik’ de yaptı!

***

Bununla da yetinmedi, başka bazı yayın organlarını kullanma yolu ile kendisini ‘aklamaya’ çalışırken, konu ile hiçbir direk bağı olmayan iş dünyasının ve sektörün saygın insanı Karadeniz Ereğli Deniz Ticaret Odası Başkanı Oğuz Ünlüer’i ‘yem etmeye’ çalıştı!

Hemen belirtmeliyim ki; söz konusu iddialara dayalı bilgileri araştırırken, kezlerce aradığım Sayın Ünlüer, ‘size döneceğim’ klasik mesajı ile görüşmemeyi tercih etti!

Bu da kendisinin doğal hakkıydı çünkü!

Görüşmüş olsaydı dahi, işin sohbet ve haber kısmını ayrı tutacağımı da bilir!

Ama dedim ya, sayın Liman Başkanı, nereden talimat alarak hareket ettiyse (!), ilçe ekonomisine ve Ereğli Belediyesine zarar verici tavır ve duruş sergilediği konuda, hedef şaşırtmak için bazı yayın organlarını tercih etti!

Bu arada araya sıkıştırmalıyım; Hakimiyet Yayın Grubu, her haberini arkasında duran, hakkında kasıtlı haberden ötürü dava açılmayan bir yayın organıdır.

Hakkında açılan davaları kaybettikten sonra, ilgili kişi, kurum yada kuruluşa adeta ’yalvaran’ bir yayın organı olmamıştır!!!

Bu notu arayı sıkıştırdıktan sonra dönelim Bay liman Başkanı Taşdemir’e…

Ve soralım!

Ne oldu da, göreve ‘vekaleten’ atanmanız ardından yumuşak geçişlerle, gönül almalarla çevre yapmaya çalışırken, ‘asaleten’ atamanız gelince bir anda gerçek yüz ve tavrınızı ortaya çıkardınız?

Maden bu liman kullanılmaya müsait değildi de, iddianıza göre ‘ricalarla’ tek tarafının kullanılmasına izin vererek, tehlike olduğunu öne sürdüğünüz uygulamayı devam ettirdiniz?!

Yoksa, Bakanlıkça yeniden 30 yıllığına işletmesine verileceği açıklanan (ne hikmetse bir türlü de devri yapılmayan!) limanın onarım işinde belediyeyi zora mı sokmaya çalıştınız?

Bu arada, yine göreve geldiğiniz ilk günlerde de konuşulan ve denizcilik sektöründe önemli kazançlar elde edildiği bilinen “Kafes Balıkçığı”nın önünü kesmenizi sizden kim istedi?

“Varan-3” başlıklı haberimizde de belirttiğimiz gibi, daha başka gelişmeler de var ancak, şu ortamda, nereden aldığınızı bilmediğimiz (!) gücünüzle, başka sektörlere de zarar verme olanağınızı göz önünde bulundurarak, ‘şimdilik’ askıya aldık.

Ama yazacağımızdan da hiç şüpheniz olmasın!

Tüm bu ‘hadsizce’ tavır ve tutumlarınıza karşın, ilçede adını ‘duayene’ çıkaran bazı ‘ağabey’lerin yaptıkları kalemşörlüğe rağmen, Hakimiyet, her türlü yanıt hakkına hazırdır!

 Tabi ki cesareti olanlara!!!

1980… 2023; 43 YIL!!!

Zonguldak’ta (merhum) Yılmaz Yaman, mesleği matbaacılığın yanı sıra İlçeye bir de basılı yayın kazandırmayı kafaya koymuştu.

Yaptı da..!

Yıl 1980 gün 1 Mart’tı…

Yaman, “Ereğli’nin Sesi” ismini verdiği gazeteyi Zonguldak ve İlçelerine yayarak önce İl bazında, ardından ise okur bazında açtığı yarışmayla da “Hakimiyet” ismini alarak Bölgesel hale getirmek için yoğun çaba gösterdi.

Günün koşullarında geçtiği “Ofset Baskı” ile bu isteğini bir süre yürütebildiyse de, bir süre sonra şartlar geri adım attırdı…

Eşim (Yazı İşleri Müdürümüz) Zeliha Kapan da Hakimiyet’in kuruluşunun ilk yılından itibaren basın camiasında yer alanlardandı.

Dolayısıyla askerlik sonrası elime mürekkebi bulaşan Hakimiyet (Ereğli’nin Sesi), hiç elimden düşmedi!

Kısa bir (Değişim) ayrılığı süresinde Yaman, yıllarını verdiği matbaa ve gazetecilik mesleğinden ayrılmaya karar verdiğinde; aynı günlerde bir yayın kuruluşu oluşturmak isteyen (Merhum) Remzi Özbirinci, kendisine destek olmamı istedi.

Denk geldi ve o dönemler Ali Osman Danışmaz’ın yönetimindeki Hakimiyet, yapılan görüşmeler sonrasında Özbirinci İmtiyaz Sahipliğine geçti. (Yıl 1998)

Hakimiyet’i 14 yıl adeta ‘sırtında taşıyan’ Özbirinci, kendi iş sektöründeki sıkıntılar nedeniyle “kapatıyorum” dedi.

O dönemlere kadar Genel Yayın Yönetmenliğini yürüttüğüm gazetenin kapanmasına hiçbir zaman gönlüm razı olamazdı.

Olmadı da..!

Eşim ile bir kez daha konuşarak; Özbirinci ile de görüştükten sonra Hakimiyet’i yaşatmaya devam kararı aldık.

Ve yine, kurulduğu “1 Mart” gibi 2012’in 1 Mart’ın da Hakimiyet’in imtiyaz sahipliğini üstlendim.

Ve bugün 1 Mart, yıl ise 2023!!!

Tamı tamına 43 yıl geride kalıyor!

Bu özeti yapma gereğim şu;

Kurulduğu 1980’den günümüze gelen Hakimiyet’in yayın ilkesi hep aynı kaldı:

Olabildiğince tarafsız, objektif ve bağımsız!

Çok zor günler geçirdiğimizi söyleyebilirim…

Halen de geçiriyoruz…

Ama bu sürede Hakimiyet’in boynunu hiçbir zaman bükmemeye, toplum nezdinde dik duruşunu sürdürmeye, topluma doğruyu, tüm çıplaklığıyla aktarmaya gayret ettik;

Etmeye de devam ediyoruz.

Her ne kadar (halen) çıkan bazı çatlak sesler ve ayak oyunlarına rağmen Hakimiyet, 1 Mart 1980’de başladığı yayın hayatında açtığı ‘beyaz sayfa’ gibi, 43. Yılını doldurduğu 1 Mart 2023’te de aynı kalmayı başardı.

Bilmiyorum imtiyaz sahipliğimde daha ne kadar yayın hayatında kalabilir. Ancak kaldığı sürece bunun, böyle olacağının sözünü bir kez daha veriyoruz.

Ve her zamanki gibi bu mutlu ve gururlu günümüzde (biraz da duygusal) kaleme aldığım yazımda, önce okurlarımıza ve okudukları Hakimiyet’e verdikleri desteğe çok teşekkür ediyoruz.



7.03.2023 09:11:54

Bu yazı 594 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (1)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

09.03. 17:41:05
ASIM CAKIR diyor ki;

YILMAZ YAMANDAN BU GUNE HAKIMIYETIN TAKIPCISIYIM YALAN HABER, YALAKALIK,KALEMSORLUK,SAHSI MENFAAT ICIN HABER VE GIRISIMLERINE SAHIT OLMADIM.ZELIHA HANIM VE FIKRI KARDESIMIN YAZDIKLARINDA HEP KAMU MENFAATI OLDUGU IZLENIMINDE HAKIMIYETI HER GUN TAKIP EDIYORUM.BASIN MENSUPLARINA SAYGILI OLMAK EREGLI HALKINA SAYGIDIR BUNUN BILINCINDE OLMAYANLAR HER ZAMAN SONUNDA HUSRANA UGRARLAR **HAKIMIYET EREGLININDIR** B I L I N E


Şu anda 26 kişi online
Toplam ziyaret : 76.039.325

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
425 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri