(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SİYASİ PARTİLERDEKİ HAREKETLİLİK!

Fikri KAPAN

Memleket genel seçim havasına erken mi girdi ne?!

Her ne kadar iktidar kanadı “Seçimler zamanında yapılacak” dese de ortadaki siyasi hareketlilik hiç de öyle olmayacağını gösterir gibi!..

Ulusal Televizyon kanallarından izleyebildiğimiz (!) kadarıyla, hemen hemen her siyasi parti seçim havasına girmiş gibi!

Aslında Muhalefet kanadı olan ve “6’lı masa” olarak isimlendirilen ittifakın hareketlendirdiği seçim atmosferinde; AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatlarına verdiği mesajlar, “bu atmosfere girdik” diyor zaten!

Bir yandan teşkilatlarını canlı tutmaya çalışan Erdoğan, diğer yandan da ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli ile daha sık görüntü vererek, “Cumhur İttifakında bir sıkıntı yok” havasını da estiriyor!

Bahçeli ise fırsat buldukça HDP üzerinden, başta CHP olmak üzere 6’lı masayı ağır sözlerle hedef alırken, teşkilatından da kopmaların olmaması için gayretini sürdürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, her geçen gün yükselen ‘cesaretini’ daha da açık hale getirmesi; Amerika’dan sonra gittiği İngiltere’den verdiği ekonomik mesajlarla gündemde iyiden iyiye yer alıyor.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in, ülke turlarını sürdürmesi ve her gittiği yerde gördüğü ilgideki artış, “Ben Başbakan olacağım” sözlerinin içini daha da doldurur gibi görünüyor.

6’lı masanın bileşenleri Saadet, Demokrat, Deva ve Gelecek partileri de çıkabildikleri televizyon kanallarında yaptıkları konuşma veya açıklamalarla, ‘Erken Genel Seçim’ çalışmalarına ne kadar hız verdiklerini açıkça gösteriyorlar.

Tabi ki, özellikle yoruma dayalı yayınlarda kanalların ‘sözde’ denge oluşturacak şekilde konuk belirlemelerini de gözden kaçırmıyoruz hani!

Bir yandan “tarafsızız” imajı vermeye çalışan kanallardaki bazı konukların tavırlarının, hiç de öyle olmadığı ‘şıp’ diye anlaşılıyor!

6’LI MASANIN ADAYI KİM ?!

Söz konusu kanalların en merak ettikleri de (!) 6’lı Masa’nın Cumhurbaşkanı Adayı kim olacak???

Yani, gelişmeleri (olabildiğince) takip eden gazeteci olarak, şu ulusal medyanın yaptıklarına ve yorumlamalarına şaşırmıyorum dersem yalan olur!

Önemli bir bölümü başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istemi olmak üzere, aynı çevrelerin ‘gündemi belirlemeye ve hedefi tekleştirmeye’ yönelik girişimlerine adeta çanak tutuyorlar!

6’lı masanın liderleri ve sözcüleri -ısrarla- “öncelikli derdimiz parlamenter sisteme geçiş hazırlıkları, Cumhurbaşkanı adayı bu masadan çıkacak” deseler de nafile!..

Takmışlar: Kılıçdaroğlu-Ekrem İmamoğlu (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı)-Mansur Yavaş (Ankara B.B.B.) isimlerine!

Yetmiyormuş gibi “Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim, Başbakan olacağım” iddiasında bulunan Akşener’in bu söylemine rağmen 4. isim olarak da araya sokuyorlar!

Hani Bolu Belediye Başkanı var ya, onu bile aday gösterenler oluyor!

Hadi ben bari sizi rahatlatayım!

Altılı masanın Parlamenter Sisteme geçiŞ hazırlık çalışmalarında; Cumhurbaşkanı tanımı ve konumuna bakıldığında, bu konum ve tanımına en uygun ismin Kılıçdaroğlu olduğu görülüyor!

YERELDE SEÇİM ATMOSFERİ!

Tekrar seçim atmosferine dönersek; yerel baktığımızda da durum yukarıdan pek farklı değil!

Yerelde de partiler harıl harıl!!!

AK Parti; her ne kadar Ereğli’den seçilmiş bir milletvekili yoksa bile, ‘Ereğli’den sorumlu Milletvekili’ konumundaki Hamdi Uçar, İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ile birlikte artık gün yüzüne çıktılar!

Sahilde geziyorlar, evleri dolaşıyorlar...

Eylem Ertuğrul başkanlığındaki CHP, sokaktaki hava ile kalmayıp, içeride seçim süreci ve hazırlık çalışmalarını ‘dikkatlice’ sürdürüyor!

MHP’de Rahman Demirtürk’ın hırsına, İl’den, hatta genel merkezden büyük destek geliyor!

İYİ Parti’de yaklaşan kongre öncesi, İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu delege seçimlerini tamamladı ama aklı hep genel seçimlerde!

Kafayı karıştıran ise Balbaloğlu İlçe başkanı adayı olacak mı? yoksa genel seçimler için milletvekilliğine mi yöneldi?!

Böyle bir siyasi trafikle günleri geçiriyoruz.

Her ne kadar genel seçimler Haziran’da dense bile, ben de Mart yada Nisan 2023’de yapılacağını düşünenlerdenim!

Anlayacağınız çok kalmadı!



16.11.2022 13:12:59

Bu yazı 374 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.033.888

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1440 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri