(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TSO ve DTO SEÇİMLERİ

Fikri KAPAN

Karadeniz Ereğli’de Ticaret ve Sanayi Odası Organ Seçimleri, genellikle hareketli ve heyecanlı geçer.

Yıllar içinde (ne yazık ki) son derece üzücü olayların yaşandığı da biliniyor!

Şükür ki, son yıllarda heyecan ve adrenali yüksek seçim öncesi çalışmalar yaşansa da, seçim süreci ve günü oldukça olgun ve seviyeli atlatıldı!

Neden böyle diyorum;

Seçimler öncesinde öyle gelişmeler yaşandı ki, ‘taraflar iyice gerildi’ dersek abartı olmaz!

İktidardaki (Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı) Arslan Keleş, 4,5 yıl görev yaptığı ekibinde gittiği ‘köklü değişimle’ seçimlere çalıştı.

Şöyle bakıldığında; yaş ortalamasının da aşağılara çekildiği, aralarında genç dinamiklerin yer aldığı bir ekip gördük Keleş grubunda…

Arkasında ise Oda dışında pek de farklı güçlerin olmadığını gördüğümüz söylesek, abartı olmaz!

Niyazi Özcan kanadı ise bu dönem daha farklı sahnedeydi!

Arslan Keleş’in, “Ankara’da ağabeyleri, Ereğli’de de bir ağabeyi, bir de yarenliği ile” diyerek atıfta bulunduğu Özcan, ‘güçlüyüm’ olgusunu yaratmaya çalışmış, bir kısım yaratmıştı da..!

Zira, listesinde (kurumsal olarak) Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, Yüksel Balcı, Fevzi Likoğlu ve genç isimlerden Tarık Latif gibi iş dünyasından kişilerin yer alması kafalarda ‘acaba?’ sorusunu da yaratmıştı!

Ereğli TSO seçimlerine ‘inatla’ giren Özcan’ın bu çıkışı, ta ki Aday Tanıtım toplantısına kadar sürdü!

Oradaki fotoğraf, içeride bile sıkıntı yaratırken, ‘ağabeyler’ sürekli gündemde tutarak çıkışlarını sürdüren Keleş’in, bir nevi ‘mağdur’ durumda görülmesi tabloyu hemen hemen tamamen değiştiriverdi!

Bu durum da, (belki) 6-1 gibi tamamlanacak Ereğli TSO Organ seçimlerini, Keleş’in mavi listesiyle 7-0’a taşımasına vesile oldu.

Karadeniz Ereğli için hayırlı olduğu ve olacağı kanaatimle beraber; iş dünyasının önemli ismi Şemsi Durdu’nun, ‘bu başarı ile sorumluluğumuz çok daha fazla arttı’ sözlerini yabana atmamak lazım!

Yani, ‘ayakları yerden kesilen’ bir Keleş ve yönetimi değil, daha kucaklayıcı ve sorumluluklarını üst düzeyde bilen bir ekip çalışması gerekecektir.

Niyazi Özcan’a gelince;

Cep telefonu yolu ile gönderdiği kısa mesajından benim çıkardığım” buraya kadarmış!” oldu.

3 dönemdir, çıktığı bu yarışta kendisinin Ereğli TSO Meclisine dahi giremediğinin yanı sıra, bir tek geçen dönem çıkarabildiği bir grubun dışında bir başarısı da görülmedi!

Hele ki bu dönem yaşanan 7-0’lık hezimet, bence Özcan’ın sivil toplum kuruluş önderliği defterini kapattı.

Farklı yapı ve karaktere sahip Özcan’ın, bundan sonra ticari yaşamına daha çok ağırlık vererek, kente bu şekilde ekonomik katkı sağlaması daha doğru olacaktır.

DENİZ TİCARET ODASI SIRADA!

Tabi, Ereğli TSO seçimleri sonrasına bekletilen İMEAK’ın Şubesi konumundaki Deniz Ticaret Odası seçimleri de İlçede ilginç sonuçlara gebe gibi görünüyor!

Geçen seçimlerde, ’47 oy alacağım’ diyerek ve o kadar da oy alarak yeniden başkanlığa seçilen İrfan Erdem’in bu kez işi zor gibi görünüyor!

Erdem’in, geçen dönem karşısına aday olan Rıfat Taneri’yi yanına çekmesi ‘yeni bir güç’ gibi görünse de, karşı kanatta ise bu durum “Taneri’nin ihaneti” olarak algılanıyor ve tepkiye dönüşüyor.

“Erdem’in yeni bir oyunu” olarak da dillendirilen bu atağın,  yine Erdem’in Ereğli TSO seçimlerinde ‘taraf olması’ ve tarafının ise bir grup dahi çıkaramaması düşünüldüğünde, pek işe yaramayacak gibi görünüyor.

Görünen bir başka gerçek ise; Karadeniz Ereğli’de, ülke ve yurt dışına yayılan başarı ve becerileriyle bilinen isimlerin ön plana çıkması…

Dolayısıyla; bir yandan “grubuna ihanet ettiği” savunulan Taneri, bir yandan, “görev süresince Oda’da pek bir aktivite gösteremediği ve daha çok ilçe dışında durduğu” konuşulan Erdem…

Bir durum daha var ki, onu burada yazmak istemiyorum, çok acı!!!

Öte yanda ise Ekmeğini Denizcilik mesleğinden çıkaran ve bu uğurda memlekete de katma değer sağlayan isim ve isimler…

Tüm bu değerlendirmelerden sonra, İMEAK’ın şubesi Ereğli Deniz Ticaret Odası’nın bu ay içinde yapılması beklenen seçimlerinin, hayli ilginç geçeceğini bir kez daha tekrarlamalıyım!

NOT: Sektörün önemli isimlerinden Sude Grup Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Ünlüer, dün, düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını ‘resmen’ açıkladı.

Gelişmeleri takip edeceğiz.



4.10.2022 09:30:49

Bu yazı 688 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.101.200

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri