(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İNADIM(IZ) SÜRECEK!

Fikri KAPAN

Elbette amacımız da derdimiz haber ve yorumlarımızın toplum tarafından okunması, izlen- mesi, takip edilmesi…

Bunu içinde, mesleğin etik ve yasal kuralları çerçevesinde yap- tığımız çalışmalarla; ayak uy- durmaya çalıştığımız teknolojik gelişmelerde de faydalanarak; ben ve bazı meslektaşlarım (ve bulundukları kurumlar) yolumuza devam ediyoruz!

Haberlerimizde (olabildiğince) şeffaf, yorumsuz, anlaşılır, doyurucu ve tarafsız olmamızla beraber, kullandığımız yalın dil ve üslup ile de ‘okura saygı’da kusur etmeme gayretinde oluyoruz!

Yorumlarımızda ise durum biraz farklılaşsa ve -her ne kadar kendi görüşlerimizi yansıtıyor olsak da- topluma doğruyu ver- meyi ön planda tutuyoruz!

Eleştirisel bakışlarımızda dahi kurum, kuruluş ve kişilerin ‘özeli- ne’ girmeden, hakaret etmeden yazılarımızı yazdığımız gibi; tıpkı haber akışımızda olduğu gibi yasal ve etik kurallardan taviz vermemek istiyoruz!

Durup, dururken bunları neden yazıyor ya da savunuyor diyebilirsiniz?

Şunun için;

Zaman zaman sosyal paylaşımların açık ya da grup görüşmelerinde, grup üyelerinin göre- bilmesi için yapılan haber ya da yorum içerikli paylaşımlar oluyor.

Açıp baktığınızda; ya kişilerin özel yaşamları konu edilmiş, ya da mevki ve makamları ‘ol- mayan şekillerde’ kaleme alındığını görüyorsunuz!

Bu tür yazı ve yorumları görenlerin hemen hemen tama- mı da (merakından olsa gerek!) mutlaka içeriğini görmek için paylaşımı tıklıyor!

Tabi ki her tıklanış, içeriğin okur sayısını arttırdığı gibi reytingine de prim yapmış oluyor!

Bu durumda da yazanın keyfi yerine geldiği gibi (!) muhatap taraflar da olayı bir tık daha cid- diye alıp, üzerine ‘fazlaca’ gide- biliyorlar!

Ardından yazının devamı geliyor:

“Atandı, görevden alındı, açığa alındı, soruşturması başlatıldı..!”

Bunu da paylaşıyor, yine okuyan okuyana!!!

Halbuki; olayın içeriği, hiç de kaleme alındığı kadar gerçek ve ciddi olmamakla beraber, ku- rum, kuruluş ya da kişinin yaptığını’ doğru’ olduğuna dair emareleri bile içinde barındırmıyor!

Ama ne oldu?

Medyada geniş yer buldu, çok okundu, izlendi, tıklandı!!!

İşte bu konuda, belki de en üst seviyede prim yapabilecek yayın kuruluşu ve kişi(leri) olsak da, böyle bir yola tevessül etmediğimi(zi) öncelikle belirtmek istedim.

Belki az sayıda kalırız (!), okur ve tıklanma rakamlarımız da çok yüksek olmayabilir ama en azından “Gazetecilik Mesleği”nin ve “Basın”ın etik ve yasal kuralları doğrultusunda, doğru yürüdüğümüzü biliyorum.

O nedenledir ki; Toplumun haber alma özgürlüğüne, yorum ve eleştirilerde kişi hak ve hürri- yeti ile özeline saygı göstermeye olan inancım(ız)la doğru yoldu ilerleme inadım(ız) sürecek!



9.08.2022 13:28:11

Bu yazı 474 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )





Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 75.751.776

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri