(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BİTMEYEN AŞK; DEVREK YOLU... EVLADIN İSYANI!

Fikri KAPAN

Bazı ziyaret ve açılışlar için Zonguldak’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karadeniz Ereğli’ye de uğrayarak, AK Parti İlçe teşkilatını ziyaret etti.

Ziyarette öne çıkan ise AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’un mini brifingindeki Ereğli-Devrek karayolunun akıbeti oldu!

Karaismailoğlu da, kendisine sunulan dosyanın içeriğinden aldığı Ereğli-Devrek yolu ile ilgili “Bu Yol Bize Emanet” başlığı ile oluşan haber ön plana çıktı!

Tabi, söz konusu yolun ilk filizinden küçük dallarını verene kadarki kısmını bildiğimden, biraz geçmişi hatırlatmak istedim!

***

AK Parti’de 22 ve 23. Dönemlerde Zonguldak Milletvekili seçilen Fazlı Erdoğan’ının gündeme getirdiği Ereğli-Devrek karayolu; Ereğli’nin ve çevre bölgesinin özellikle Ankara’ya ulaşımı açısından son derece önemliydi.

Dolayısıyla biz medyanın da önemsediği konuda yapılan her çalışmayı da –mümkün olduğunca- yakından takip ediyorduk.

Erdoğan’ın başlattığı çalışmalar Süleymanbeyler (Subaşı) Köyü’nden bir miktar ileriye geçene kadar iyi gidiyordu!

Hatta Çaylıoğlu güzergahında gerekli köprülerde ihale edilmiş, yapımına da başlanmıştı1

Derken müteahhidin iflas ettiği yada işi bıraktığın öğrendik!

Erdoğan’ın “Amentüm” dediği 70 kilometre kadarlık Ereğli-Devrek karayolunda işler tersine dönmeye başlamıştı!

Sonrasında Erdoğan’ın yerine bölgeden milletvekili seçilen Ercan Candan, Faruk Çaturoğlu da pek bir şeyler yapamadı bu güzergahta!

***

Bu arada; güzergahtaki köyler, nahiye gibi bölgelerden sesler yükselmeye başlamış; “Bitmeyen Aşk” sloganlarına dönüşen Ereğli-Devrek yolu her seçim dönemi yeniden gündeme gelir olmuştu!

Hatırlarım da; 7 Haziran Genel seçimleri öncesi de; MHP’den Zeki Çakan, Yavuz Erkmen, CHP’den Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş isimlerinin adaylığı AK Parti’den Polat Türkmen’in (vekil olarak) yeniden adaylığı döneminde Armutlucuma bölgesi yaşayanları geniş katılımlı bir toplantı düzenlemişti!

Amaçları, özetle; seçime girecek vekil adaylarının, yol ile ilgili somut görüş aktarması ve yolun yapılacağı vaadi ile hazırlanan bir protokole imza atmalarıydı!

Her aday ‘kendince’ bir şeyler söyledi; hatta imza atanlar bile oldu!

Zeki çakan ise ‘böyle bir kağıda imza atmam. Bu bizim zaten görevimiz yapacağız…” türünden söylemlerde bulunurken, AK Partili adaylar ise “2017 sonu, en geç 2018 başında bitireceğiz” sözünü vermişlerdi!

2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022…

***

Aslında kolay bir güzergah değil Ereğli-Devrek yolu…

O bölgeye son gidişimde de değişen yol güzergahında önemli bir kısım çalışma da olmuş!

Ancak, gidişat hiç de yeterli ve samimi değil!

Şimdi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu geldi ve Eski Milletvekili Erdoğan’ın “Amentüm” dediği Ereğli-Devrek karayolu için “Bu Yol Bize Emanet” ifadesini kullandı.

Bu “Emanet”in, eski milletvekili Erdoğan’dan kaldığından mı? yoksa 7 Haziran seçimleri dönemindeki AK Partili milletvekillerinin sözlerinden mi olduğunu pek anlayamadım?!

Anladığım şu ki, bu yoldaki çalışmaların “Bitmeyen Aşk” gibi daha uzun yıllar süreceği!..

BİR EVLADIN HAYKIRIŞI!

Geçen hafta yazmıştım; gerek şahsım, gerekse yayın kuruluşumuz Hakimiyet için son derece önemli isimlerden Remzi Özbirinci’yi kaybettiğimizi…

İçinde kızgınlık, sitem, çaresizlik gibi bir çok duyguyu içeren yazımın altına bir yorum yapılmış.

Sevgili (Merhum) Remzi Özbirinci’nin oğlu Harun Özbirinci yapmış yorumu…

İçim bir daha acıdı…

Hem de çok…

Harun kardeşimin yorumunu, yorum katmadan bir kez daha okurlarımızla paylaşmak istedim…

“Allah razı olsun abi. Ağzına sağlık. Evet babamın ömrü bu kadarmis. Allaım rahmet eylesin. Adam gibi adamdı gerçekten demeye gerek yok bilen biliyordu. Bu yorumum ister yayınlansın ister yayınlanmasın. Ama şunu demek istiyorum; çok yere yazdım, çok haber kanallarına, ihbar hatlarına hem videolar hem yardım çağrısında bulundum. Ulaşmaya çalışmadığım Bakan, vekil vs. Bakanlık kalmadı. Ben kendimi bildim bileli rahmetli babamdan dolayı koyu bir akp hükümet devlet yanlısı vatanseveri olarak gerçekten hepsine yazıklar olsun. Sadece yaptıkları sadece ama sadece şu "Remzi bey nasıl durumu, biz takip ediyoruz." Başka yapılan hiçbir şey olmadı. Evet ömrü bu kadarmış ama asla kimse parmağını kıpırdatmadı Türkiye''den. Asla hakkımı helal etmiyorum. İnşallah yaşattıklarını yaşamadıkça ölmesinler. .Saygı çerçevesinde yapılanları anlatmaya çalıştım. Fikri abiden de Allah razı olsun. Vesselam. Babası Kongo Cumhuriyetinde T.C. tarafından Bir Türk vatandaşı olarak değil, Yabancı bir insan gibi ölüme terke dilen Harun Özbirinci.”



21.06.2022 08:35:27

Bu yazı 489 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )





Şu anda 22 kişi online
Toplam ziyaret : 75.740.756

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri