(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ERMED’İN KAYMAKAM ZİYARETİ VE KENT…

Fikri KAPAN

Geçtiğimiz hafta başında; Derneğimiz Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi olarak, İlçede göreve başlayan Kaymakam Mehmet Yapıcı’yı ziyaret ettik.

Gelenekselleşen bu tür ziyaretlerde, yine genellikle rutin konular/konuşmalar olur; “kutluyoruz, başarılar, memnun oldum…” gibi ifadelerle ziyaret geçiştirilir.

Tabi, konu basın mensuplarının yer aldığı ziyaret olursa,  içerikten önemli (!) haberler de çıkabilir!

Örneğin; (ziyarete ilişkin yer verdiğimiz haberlerimizdeki gibi) Acheron Vadisi tarihi kazıları gibi..!

ERMED Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü’nün; kentin tarihi ve turistik yerlerine olan ilgisinin fazlalığıyla da olsa gerek, ziyarette açılan bu konu önce sohbet, ardından ise (Kaymakam Yapıcı’nın da onayı alınarak) habere dönüştü.

İyi de oldu demek lazım. Zira, bir yandan “Sanayi Kenti” konumundaki Kdz. Ereğli’nin, aynı zamanda “Turizm Kenti” olabilmesi için gösterilen gayretleri yok saymamalıyız.

Çoğunlukla eleştirsem de; Belediye Başkanı seçildiği ilk yıllardan itibaren, ilçenin dışa açılımını, tanıtımını artırabilmek için birçok yol/yöntem deneyen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın bu gayretini de her fırsatta dillendiririm.

Tabi bu tür tanıtımda en etkili yol/yöntem de, küçük başlayan, “devasallaştırılan” festivaller zinciri olduğunu da bir kez daha hatırlatmak gerekir.

Bununla birlikte (ilk yıllarda başladığı ve halen irili-ufaklı devam eden) sahil çalışmalarını da eklemeliyiz.

Gittiğim birçok yerde, Kdz. Ereğli’ye geldiğini söyleyenden duyduğum sözdür;

“Çok Güzel Sahiliniz var”..!

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (Erdemir) yanı sıra gelişen (gelişmesi gereken) sanayileşme, Güzel sahiline, güzel tarihi yerlerin eklenmesiyle, sosyal alanların da genişlemesiyle; elbette Kdz. Ereğli “Tarihi ve Turistik Bölge” olduğunu/olabileceğini gösterecektir.

Tabi, buna, zaman zaman yazılarımla eklediğim; “Kdz. Ereğli, yerli/yabancı turistlerin sadece günübirlik gelip-geçmeleri değil, en az bir gece konaklayabilecekleri şekilde cazip hale getirilmelidir” öneri ve isteklerimi de hatırlatmalıyım.

Bunun için de; başta Gülüç Beldesindeki 4 yıldızlı Büyük Anadolu Ereğli Otel tesislerini, ilçe merkezindeki Keleşler Park Otel, Grand Otel gibi konaklama yerlerinin de ayrıca geniş tanıtımlarının yapılması/sürdürülmesi şart.

Zira, uzun yıllar konaklama sıkıntısı nedeniyle, iş/gezi seyahati amacıyla Kdz. Ereğli’ye gelen çok sayıda kişi/grubun komşu ilçe Akçakoca’da konakladığını hatırlayalım!

Elbette, ilçe merkezindeki trafik akışının rahatlatılabilmesi için alternatif yolların hayata geçirilmesi, göze görünmeyen ancak yoğun kullanılan bazı ara yolların asfaltlanmalarının tazelenmesi gibi konular da yine Belediyenin görevi..!

Yani “Çok Güzel Bir Sahiliniz Var” sözünün arkasına, “ama yollarınız berbat” ifadesinin eklenmesini hiç birimiz istemeyiz!

***

Kaymakam Yapıcı’ya ERMED’in ziyareti ile başlamıştım;

Kanımca; söz konusu “geleneksel” söylemlerin dışında, son derece verimli bir ziyaret oldu.

Tabi ki haberde ön plana çıkan “Acheron Vadisi”ndeki kazı çalışmaları olduysa da, kentin genelinden, yapılanlardan, yapılamayanlardan, yapılması gerekenlerden, aciliyet taşıyanlardan; özetle Ereğli’den epeyce bahsettik!

Kaymakam Yapıcı’nın, ilçe basınına yönelik bakışındaki olumlu ve ‘Yapıcı’ tavrı da ERMED ve bünyesindeki basın mensupları olarak bizleri son derece memnun etti.

Bu memnuniyetimizin, ileriki süreçlerde artarak devam edecek diyaloglarla Kdz. Ereğli’nin geleceğine yansıyacağına da inandığımı belirtmek istiyorum.

Ve sanıyorum ki Kdz. Ereğli’nin coğrafi, toplumsal, sosyal, siyasal ve ekonomik yapısına ilişkin daha detaylar aldığında, ilçenin önceliklerine ilişkin görüşleri de daha çok netleşecektir.

Geleneksel sözlerle tamamlayalım;

Hoş Geldiniz Sayın Kaymakam Mehmet Yapıcı…



5.10.2021 09:42:42

Bu yazı 561 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.125.765

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri