(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BEÜ’DEKİ SELİM A. SORUŞTURMASI…- ALAPLI’YA LİMAN ÇALIŞMASI…

Fikri KAPAN

Ara verdik belki ama unutmadık!

Sonuçlanana kadar da unutmayı düşünmüyoruz!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesin’ndeki Selim A. soruşturmasından bahsediyorum!

Birçok Zonguldak merkez basını ile Hakimiyet’in de sık sık haber ve yorumları ile gündeme getirdiği “BEÜ’deki olumsuzlukları yönelik” mesele ve sorunların ardından eski Hastane Başhekimi Şenay Özdolap görevden alınmıştı.

Ancak, Ereğli İlçesindeki bir başka hastanede (görevli ve yetkili olmadığı halde) hastaya (ERCP) işlem yaptığı iddiaları bulunan Prof. Dr. Selim A. hakkında başlatılan soruşturmadan ise henüz ses ve açıklama çıkmadı!

Öğrendiğim kadarıyla, soruşturmanın yürütülmesinde görevli doktor belirlenmiş, kendisi ile de görüşme talebim olacak.

Çünkü, söz konusu soruşturmanın ‘üzerinin örtüleceği’ yönünde ciddi iddialar var!

Böyle bir durumda hem BEÜ’nün ciddiyeti tartışılır hale geleceği, hem de bünyelerinde görevli diğer doktorla haksızlık yapılmış olacağı kanısındayım.

Bu neden ve nedenlerle, önce Zonguldak, ardından ise ülke için son derece önemli olan BEÜ Tıp Fakütesi’nde olası haksızlıkların yaşanmaması için -haddimizi de bilerek- haber/yorumlarla takiplerimizi sürdüreceğiz…

ALAPLI’YA LİMAN…

Alaplı İlçesine liman yapılması konusu uzun yıllardır vardı…

İşadamı İsmet Yılmaz’ın yıllarca üzerinde durduğu ve ön çalışmalarında büyük katkı sağladığı liman için kurulan “Alport” da önemli gelişmeler yaşanmıştı.

O dönemler. Haberlerin yanı sıra köşe yazıma da yansıyan kısımları hatırlıyorum!

“Her ne kadar Karadeniz Ereğli’ye liman yapılamaması konusunda içim buruk olsa da, Alaplı’ya yapılacak bir limanı destekliyorum” türünden ifadelerim vardı.

Ne yazık ki, yine geçmiş yıllarda Karadeniz Ereğli’ye liman yapılmasının gündeme gelmesi, “gazeteci” sıfatımla başımı ağrıtıcı olaylara da neden olmuştu!

Çok detaya girmeyeceğim ancak,  Ahmet Likoğlu’nun Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı döneminde, Ereğli TSO tarafından ‘Ereğli’ye Liman Yapılması’ gündeme getirilmiş, Oda’nın çalışmaları da, başta dönemin Valisine ve Devlet Liman ve Havayolları (DLH) Genel Müdürü Metin Taha’ya verilen brifinglerle yol alıyordu!

O dönemler, aynı zamanda Anadolu Ajansı (AA) Ereğli muhabiri olarak, gelişmeleri önemsemiş ve Likoğlu ile konuya ilişkin ‘özel haber’ yapmak istediğimi telefonda (!) söylemiştim.

Bunda her ne varsa, böyle bir talebim yargı dosyasına dahi taşındı!

Şükür ki, verilen karar bozuldu ve ‘beraat’ çıkıtı!

Neyse, bunu hatırlatmamdaki kasıt, Ereğli’nin benzer çalışmaya kalkışması ancak sonuca gidilememesinin üzüntü verici olmasıydı.

***

Alaplı TSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak’ın, konuyu tekrar gündeme taşıması ve işe ciddi sarıldığını ifade etmesi Alaplı kadar bölge için son derece önemli.

Zira Ocak, başta Alaplı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olmak üzere, ilçeye gelebilecek her türlü ekonomik yatırıma sıcak bakması, ciddi desteklemesi ve savunmasıyla biliniyor.

Dolayısıyla, tekrar Alport ile birlikte ilçedeki liman projesinin hareket kazanacağını söylemesi, işin iyi yol alacağı kanaatini bende oluşturdu.

Her kim ne derse desin, böyle bir yatırıma bölgede gerçekten ihtiyaç var.

Tabi ki, bununla birlikte, Karadeniz Ereğli’deki tersaneler bölgesinde oluşturulan limanın da üçüncü şahıslara açılması, bölgedeki denizcilik sektörüne önemli gelişme ve katkı sağlayacaktır.

Ve bir kez daha yazıyorum;

İster Alaplı, ister Karadeniz Ereğli…

Yapılacak bir ve fazlası limanlara tam destek…

Sağlıcakla kalın...



28.09.2021 09:51:59

Bu yazı 627 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.031.344

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
422 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1439 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri