(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BEÜ’DE GECİKEN ATAMA!!!

Fikri KAPAN

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde, -gecikmeli de olsa- beklenen görevden alma gerçekleşti.

Kısaca özetlersek; hastane başhekimliği, içerideki birçok uygulamayı doğru yapmadığı gibi, görev takiplerinde ise ‘haksızlık’ denilebilecek uygulamalara imza atıyordu.

Zonguldak medyasının daha çok gündeme taşıdığı olumsuzluklara Hakimiyet Yayın Grubu olarak önemli katkılarda bulunduğumuzu yazabilirim.

Mesela; Zonguldak medyası, hastanedeki yemek ihalesindeki çarpıklığı gündeme getirirken, Hakimiyet ise Prof. Selim A’nın BEÜ dışında Karadeniz Ereğli’deki bir hastanede tıbbi işlem yaptığını ortaya atmıştı.

Yine bir başka yayın grubu, hastanenin enerji-doğalgaz gibi aksaklıklarını yazarken, Hakimiyet de branşında uzmanlaşmış ve aranan isim konumundaki profesörlerin “BEÜ’den” kaçarcasına ayrıldığını yine gündeme taşımıştı.

Bunlar ve benzer birçok olumsuzlukları yorumlayan medyanın ortaya attıklarına bir yandan Rektör Prof Dr. Mustafa Çufalı sessiz kalıyor (!), diğer yandan ise eski Başhekim Şenay Özdolap’ın umursamaz tavrı dikkat çekiyordu.

***

Bir kaç yazımda demiştim ki; Vali Mustafa Tutulmaz, idari olarak direk yaptırımı olmasa da, konuları yakından takip ediyor; gerekli bilgileri topluyor ve günü geldiğinde Rektör Çufallı’ya da gereğini söyleyecektir…

Sanıyorum ki bu öngörüm doğru çıktı ve en sonunda Başhekim Özdolap görevden alındı, yerine yardımcısı Doç Dr. Özcan Pişkin atandı.

Bunu her şeye rağmen olumlu gelişme olarak görmek gerekir. Zira, bilip de yazamadıklarımız, elimizdeki birçok (kullanılamayan) kanıt olunca, halen Özdolap’ın görevde kalması başta BEÜ olmak üzere Tıp Fakültesi’nde de ciddi sıkıntılar doğuracaktı.

***

Şimdi Tıp Fakültesinde gözler; yine basında yer alan Prof. Dr. Selim A’nın bir başka hastanede işlem yapmasına çevrildi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçarda, önceden de dile getirdiği konu ile ilgili son olarak ziyaret ettiği Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nde, basının soruları arasında yer alan meseleye şöyle değerlendirmede bulunmuştu:

“Üniversite camiamızın (olumsuz eleştiriler, mevzuata aykırı özel hastanelerde muayene yapıldığı iddiası), böyle anılmasını asla istemeyiz. Görevini yapan adam gibi hekimlerimiz, hocalarımız var. 2-3 tane varsa, bunlar mesleği kirletiyor...”

Devamında da “Bıçak Parası” adı altında bazı hastanelerde alınan paradan bahsediyordu Uçur…

***

Toparlarsak; Prof. Dr. Selim A. hakkında çıkan haberler üzerine bir ‘Ön Soruşturma’ başlatıldığını Hakimiyet’te, Zonguldak’taki bir çok medya da yazmıştı.

Ancak şöyle bir endişe var!

Bir Prof.’un yapmaması gereken böyle bir hareket karşılığında başlatılan ön soruşturmanın “Göstermelik” olabileceği!!!

İhtimal dahi vermek istemediği böyle bir olasılık gerçeğe dönüşürse, işte o zaman ne eski Başhekim Özdolap’ı görevden almanın bir anlamı kalır, ne de açılan soruşturmanın ciddiyeti!

Üstüne üstlük, böyle bir kaçamak, hak etmediği halde hakkında soruşturma açılan ve halen devam eden doktorların da ‘mesleki hassasiyet ve özverisine’ zarar getirir.

Gözbebeğimiz BEÜ ve bünyesindeki Tıp Fakültesi’nde temiz bir beyaz sayfa açmak istiyorsak; savunmayı da yargılamayı da ‘hakkaniyetli’ yapmak gerekir.

Birine ceza vermek için tüm çabaları gösterirken, diğerine ‘göstermelik soruşturma, içerdeki huzur bozar…

Sağlıcakla kalın…



14.09.2021 09:05:18

Bu yazı 596 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 19 kişi online
Toplam ziyaret : 76.038.333

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri