(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BEÜ’DEN DURUM DEĞERLENDİRMESİ - AKYÜZ’ÜN DESTEĞİ…

Fikri KAPAN

Bugünlerde, Zonguldak merkez ağırlıklı gelişmeleri (yakından) takip ediyorum!

Özellikle de bir dönem bölgenin ve ülkenin “vazgeçilmezi” konumundaki Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde, son dönemlerde yaşanan olumsuzlukları..!

Bu tür “inatçı” tavırlı olayların üzerine gitmediğim bilinse de, son derece önemsediğim BEÜ hastanesi ile ilgili iddialara sessiz kalınmasını ilginç de buluyorum!

Hastane ve Başhekim Prof. Dr. Şenay Özdolap başta olmak üzere bazı öğretim görevlileri ile ilgili öyle iddialar ortaya atılıyor ki, bunlara (her nedense) ses çıkarılmaması çok ilginç değil mi?

Hani BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın, iddialara yönelik araştırma yada soruşturma açılmasına ilişkin “basında fazla yazılıp-çizilme” örneğini de ele alsak, son dönemlerde yazılıp-çizilen, söylenenlere “göz ve kulak kapatması” işi daha da ilginçleştiriyor!

İddialar açık ve ortada; Elmas TV ile Zonguldak’taki Halkın Sesi Gazetesinde, hastanedeki yemek ihalesine ilişkin bir dizi iddialar ortaya atıldı.

Yine Z Haber’in, hastanedeki işleyiş, sıkıntıları dile getirdiği bir dizi yazı…

Hakimiyet’in, BEÜ’de görevli Profesörün Ereğli’deki bir özel hastanede (kendi ismini kullanmadan) işlem yaptığı…

Profesörlerin ‘mobbing uygulandığı’ iddialarıyla görevden ayrılmaları…

Bir yanda (haksızlık olduğu iddia edilen) basında yazıldığı gerekçesiyle hakkında ‘ceza soruşturması’ açılan Profesörler!..

Daha bunlara ilave edilebilecek bir dizi olumsuzluk ve sorumsuzluk iddiaları!!!

Dedim ya, aslında ‘inatçı tavrım’ pek fazla değildir de, çok önemsediğim ve önemsediğimi bir çok kez dile getirdiğim BEÜ ve bünyesindeki Tıp Fakültesi Hastanesinin durumunun bu hale gelmesini; “Gazeteci” olmanın yanı, bir vatandaş olarak da kabullenemiyorum!

Bu vesileyle; başta Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz olmak üzere BEÜ Rektörü Prof Dr. Çufalı’nın yaşananlara ‘hassasiyet’ göstermesini bekliyorum, bekliyoruz!

İNCEKARA NOKTA KOYDU!

Hakimiyet Gazetesi (ilk adı Ereğli’nin sesi), kurulduğu 1980 tarihinden itibaren sadece Ereğli’de değil, Zonguldak merkez ve ilçelerinde de temsilcilikler açmış, günlük olarak bölgedeki dağıtımını sürdürmüştür.

Bu süre zarfından Zonguldak’ta bir çok değerli meslektaşımın görev üstlendiği temsilciliğini yaptığı Hakimiyet, uzun yıllar ise Kamer İncekara ile bölgede temsil ediliyordu.

İncekara, en zor günlerde dahi bırakmadığı Hakimiyet’i, merkez ve ilçelerde hep ‘en iyi olması’ için çaba gösteren önemli bir isim.

Özellikle insanı yönüyle son derece değer verdiğimiz İncekara, biraz da ailesi ve çocuklarına zaman ayırmak amacıyla nokta koydu!

Bu vesileyle; bugüne kadar verdiği hizmet ve çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.

AKYÜZ DESTEĞİ…

Bölgede varlığını her zaman hissettiren ve hissettirecek olan Hakimiyet, yine bölge basını ile kurduğu iyi diyaloglarla devam etti, ediyor…

Bu diyalog ve destekler arasında en önemsediğim ise uzun yıllar Anadolu Ajansı’nda (AA) birlikte çalıştığım Müdürüm Orhan Akyüz’dür.

Mesleki olarak çok şey öğrendiğim AA döneminde son derece uyum içinde çalıştığımıza inandığım Akyüz, AA Büro Müdürlüğünden emekliği sonrasında da –fırsat buldukça- Hakimiyet’e desteğine devam ediyordu.

İncekara’nın aramızdan ayrılışı sonrası ise ricamı kırmayarak, desteğini bir kat daha artırarak aramızda olmayı kabul etti.

Bu anlamda kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bu sayede hem Hakimiyet Zonguldak ve bölgeden daha iyi istihbaratlar alabilecek, aldığı istihbaratları da yine bölgeye ‘tarafsız anlayışla’ yayacak.



10.08.2021 09:22:01

Bu yazı 805 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.111.786

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri