(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SORUMLUSU ÖZDOĞAN MI? - EĞİTİMSEN’DE KENDİNİBİLMEZLER!

Fikri KAPAN

Geçtiğimiz haftada; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) yaşanan bazı olumsuzluklara ilişkin köşe yazımın ardından; Elmas TV’de Gamze Taşdemir’in hazırlayıp sunduğu, Gündem” programı konukları Gazeteciler Cevdet Akgün ile Lokman Gül,bildiklerimin çok daha fazlasını anlattılar.

Öncelikle, program yapımcısı Taşdemir başta olmak üzere sergiledikleri objektif tavırlarından dolayı konuklarını kutluyorum.

Düşünün ki, hastanede yemek ihalesini alan firma, içinde 200 gram et ile birlikte 4 çeşit kap yemekverecek!!! (Önceden de bu işi yapmış olan Gül, bunun imkansız olduğunu savunuyor.)

Ve yine hastanenin organ bağışıünitesinin başına kadın doğum doktoru atanıyor.!!!

Ve yine, hastanedeki bir prof.’un (ki Gastroenteoroloji Bölümündeki Prof. Dr. Selim Aydemir’in adı geçiyor!) Karadeniz Ereğli’deki Özel Anadolu Hastanesinde (başka doktorun adı altında) işlem yaptığı iddiası!!!

Önceden benim de bir isim yazdığım; hastane bünyesindeki, konumunda uzman (hatta tek) doktorların birer birer istifa ederek ayrılmaları, yerlerinin ise doldurulamıyor olması!!!

Ve yine, hastanenin ekonomik sıkıntısı nedeniyle tedavi amaçlı kullanılacak ilaç ve diğer araç-gerek temininin yapılamaması!!!

Gazeteci Akgün’ün “kendi gözlerimle gördüm” dediği; ameliyatlarda kullanılacak sargın bezi yada tampon gibi malzemelerin sağlık personelleri tarafından hastanenin giriş kapısında kesilmesi!!!

İsmi bizde saklı; bir Prof’un, hastanedeki özel muayenehane odası girişinde bekleyen hastasına, şahsına ait kartvizitini vermesi!!!

Anlayacağınız daha birçok olumsuz iddia!!!

Neresinden tutsanız ‘skandal’ denilebilecek olumsuzluklar!..

Ama, tüm bunlar ortadayken, Başhekim Özdolap ve birkaç samimi meslektaşı (!) kantin civarında kahkahalar atarak gülüp, konuşabiliyorlar!

Yaşananların sorumlusu olarak Başhekim Şenay Özdolap gösteriliyor da; bu konuda Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın hala sessizliğini koruması, Vali Mustafa Tutulmaz’ın her hangi bir soruşturma başlatmaması da ilginç değil mi?

***

Şimdi tekrar hatırlatıyorum;

Halen hastanede görevli işinde de oldukça başarılı olduğuna yönelik birçok hastadan övgüler de gelen Prof. İle ilgili açılan soruşturmaya gerekçe olarak, “sizin hakkınızda basında çok fazla yazı çıktı” gerekçesine sığınanlar, yine uzun süredir Hakimiyet’te, Elmas TV’de ve daha bir çok yayın kuruluşunda, aynı/ benzer olumsuzlukların dile getirilmesi, bunların da adı geçen muhataplarca yapılıyor olduğu iddialarına karşı neden soruşturma açılmaz, anlamak mümkün değil!

Bu konuya devam edeceğiz.

SAYGISIZLIK!!!

Geçtiğimiz günlerde, aralarında tanıdığım okul müdürlerinden Orhan Köse’nin de bulunduğu 5 öğretmen için “Emekli Gecesi” düzenlendiğini öğrendim.

Müdür Köse’ye ayrı bir sevgim ve saygım olduğundan; bazı öğretmenlerle birlikte etkinliğin yapıldığı mekana gittim.

Mekan, her zamanki gibi oldukça güzel ve düzenli; Erdemir Mühendisler Derneği…

Gördüm ki, gece, ilçedeki Eğitim Sen temsilciliğince organize edilmiş!

Uzatmayalım; ben ve (biri müdür) 3 öğretmenle birlikte, ‘davetli’ olduğunu tahmin ettiğimiz alanda, ayrı bir masaya oturduk.

Etkinliği takip eden tek gazeteci olarak da olayı baştan sona fotoğraflayıp, tüm detay bilgileri de aldıktan sonra, geceden yine 4 kişi birlikte ayrıldık. (Çıkışta da kendi hesabımızı kendimizi ödedik!)

Ertesi gün; öncelikle Değerli Müdür Köse olmak üzere 5 emekli öğretmeni ve sendikanın nazik bayan İlçe Temsilcisi’nin de güzel ve düzenli etkinliği yönetme hasabiyle ortaya son derece de güzel bir haber çıktı.

Habercilik gereği; gecenin tüm detaylarını atlamamaya çalıştığım haberde, katılanları da (alabildiğimce) isimlendirerek habere yazdım!

Kıyamet koptu!

Dernek üyesi oldukları ifade edilen bir dizi kendini bilmez, aramızdaki bir okul müdürünün gecede yer almasına, fotoğraf karesine girmesine ve haberde de adının geçmesine tepki göstermiş!!!

Geceye birlikte katıldığımız 4 kişiden (aynı zamanda Eğitim Sen Üyesi) öğretmenimiz, bu duruma üzüntüsünden ve aynı zamanda yakın arkadaşı da olan okul müdürüne yazılan yorumları da doğru bulmadığını dile getirerek, isminin haberden çıkarılmasını rica etti.

Elbette böyle bir ricaya olumlu yanıt veremezdim, vermezdim de..!

Zira, mesleği öğretmenlik olan bir grubun, kendileri gibi öğretmen (müdür) olan ve yine bir üyelerinin davetiyle geceye katılmasından duyulan rahatsızlığı bu şekilde dile getirmelerinin hiç de doğru ve ‘saygın’ bir yaklaşım olmadığına kanaat getirdim.

Bunun üzerine, Hakimiyet Yayın Kuruluşu kararı olarak da, sadece ismen değil, haberin tamamının kaldırılması kararını aldık.

Gerek Okul Müdürü, gerekse şahsımın katıldığı böyle bir etkinliği, kamuoyuna da en iyi şekilde duyurma girişimimiz; aynı zamanda Eğitim Sen’in de toplumdaki yerinekatkı sunacakken, kendini bilmez birkaç üyenin tutarsız ve akıl almaz tepki yorumları, ne yazık ki, sendikaya da zarar verdi!

Siz, herhangi bir sendika üyesi olabilirsiniz. Ancak, bizim için önce öğretmen ve eğitimcisiniz…

Unutmayın ki, saygısızca yorumlar yaptığınız kişi de bir öğretmen… Hem de sizin bir üst katınızda!

Bu tavrınızla başta öğretmenlik gibi onurlu bir mesleğe gölge düşürdünüz, ayrıca sendikanızı da kötü bir sorumlulukla baş başa bıraktınız!



6.07.2021 10:02:43

Bu yazı 1070 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (1)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

09.07. 10:56:26
Ayla S. diyor ki;

Başhekime yalakalık yapıp,kendi ve başhekim Şenay Hanım hakkında çıkan yazıları kendi meslektaşına o yaptırmış gibi iftira atan doktor var BEÜ de.Bilgisiyle geçemeyenler kaypak yollara başvuruyorlar.Çatlayın patlayın Prof.Yücel Üstündağ Türkiye değil Dünya çapında bir doktordur..


Şu anda 25 kişi online
Toplam ziyaret : 76.101.911

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
549 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1470 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri