(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

AK PARTİ’DE BUZLAR- ERDEMİR’DE OYPALI’LAR!

Fikri KAPAN

Geçtiğimiz iki haftada üst üste iki acı yaşadım.

Sportif faaliyet amacıyla Antalya’da bulunduğumda, Merhum Halam Ayşe Karaca’yı kaybettik, bir hafta sonra da Amcam Hasan Kapan’ı toprağa verdik.

Şehir dışında olmam nedeniyle Halamın cenazesinde bulunamadığıma üzüldüğüm kadar, amcamın cenazesinde yaşadığım üzüntü neredeyse eş değerdi.

Birini göremeden gönderdim, diğerini ise göre göre..!

Erdemir Lojmanları mevkisindeki Erdemir Camisi avlusunda cenaze namazları kılınan halam ve amcamı uğurlamaya; Koronaviürüs tedbirlerine rağmen” katılımın yüksek olması ise tarafımıza teselli olarak yansıdı.

Bu vesileyle; cenazelerimize katılan AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’a, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Çakır’a, Eski Belediye Meclis Üyesi Fevzi Ekşi’ye, arkadaş, dost ve yakınlara; Çiçek Gönderen Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a, katılamayıp çeşitli şekillerde ulaşarak rahmet ve başsağlığı dileklerini iletenlere ‘Ailecek’ sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.

İPLER EPEYCE GERGİN!

Bir süredir yazıyoruz/yazılıyor; AK Parti Ereğli İlçe teşkilatında gruplaşmaların sayısının arttığı, ortamın da epeyce gergin olduğu…

Özellikle de, mevcut İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ile görevi devraldığı İl Başkan Yardımcısı Fatih Çakır arasında..!

Bozkurt ile görevi devraldığı ve ardından Çakır arasındaki oluşmuş ‘buzulları’ çıplak gözle gördüm!

Aynı safta ve yan yana olan ikilinin bir birlerine adeta selam vermemeleri; namaz bitiminde mümkün olduğunca bir birlerinden uzaklaşarak ‘konuşmamaya özen gösterdikleri’ gözlerden kaçmadı!

Bu karşılıklı tavırların ne ve niçin olduğunu anladığım da pek söylenemez!

Öyle ya; bundan önceki süreçlerde de parti için görev değişimlerinde kırılganlıkları biliyor, duyuyorduk!

Ancak her seferinde ‘kol kırılır yen içinde kalır’ atasözümüz gibi su yüzüne çıkmayan kırılganlıklar, özellikle de seçim süreçlerinde iyiden iyiye baltaların toprağa gömülmesi ile sonlandırılırdı!

Dolayısıyla; Bozkurt-Çakır ikilisinin ön plana çıkardığı bu tablonun, aslında parti içinde ‘yönetim ve diğerleri’, ‘yönetim-diğerleri-küskünler’ şeklinde epeyce bölünmüşlük inkar edilemeyecek boyutlara ulaştı.

Peki, böyle bir tablodan kim zarar görür?

Elbette şehir, yani Karadeniz Ereğli…

İktidar partisi içindeki böylesi huzursuzluğun yukarılarda biliniyor olması, ilçeyi yeniden ‘kalın kendi halinize ve ne isterseniz yapın’ tehlikesi ile karşı karşıya bırakır!

Tıpkı, Zonguldak’ın en büyük ilçesinin milletvekili sıralamasında yer almayışı; tıpkı bin bir zorluklarla kazanılan belediye başkanlığının bir çırpıda verilmesi gibi..!

OYPALI''LAR NE OLACAK?!

Deriz ya; “Yukarı tükürsen bıyık; aşağı tükürsen sakal..!”

Bugünlerde ilçede kurulu Erdemir –kelimenin tam anlamıyla- bu sözü yaşıyor!

Düne kadar “İşçi almıyor” diye eleştirilen Erdemir, şimdi de “işçiyi nereden alacaksın, OYPALI’lar ne olacak” şeklinde eleştiri ve isteğe dönüştü!

Aslında yapılan açıklamalarda, şirketin uygulamasından ‘hoşnutluk’ dile getiriliyor. Özellikle de CHP ve İYİ Parti tarafından…

Ancak aynı kanatlar, bir yandan “alınacak işçilerin bölgeden olması”nı savunurken, diğer yandan ise uzun yıllar OYPA’da çalışanlardan da mutlaka tercih yapılmasını öneriyor-istiyorlar.

Hani, Devletin ‘mevsimlik’ adı altında ‘sigortasız işçi’ çalıştırdığı gerçeği; “Belediye kadrolarına geçirilecekler” diyerek, belediye içinde kurulan şirketlere ‘yamanan’ insanları gördükçe, Erdemir’e yada OYAK’a ne kadar yüklenebiliriz bilemem!..

Ama yine de OYAK ve Erdemir yönetiminin, alacağı işçilerden OYPA kanadını da göz ardı etmemesi gerektiğini savunanlardanım.

Kalın sağlıcakla…



13.04.2021 11:22:32

Bu yazı 1444 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 24 kişi online
Toplam ziyaret : 76.039.033

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
425 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri