(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KAYMAKAMA ELEŞTİRİ Mİ, ALKIŞ MI?..

Fikri KAPAN

Genelde köşe yazarlarının, yorumcuların görevi olaylara, gelişmelere, yaşananlara ‘şüphe’ ve ‘eleştirisel’ gözle bakmak, bu tür durumları (varsa) önerileriyle besleyerek kamuoyuna aktarmaktır.

Yerelde de durum bundan pek farklı değildir.

Özellikle kamuoyunun talep, şikâyet, sıkıntıları doğrultusundaki gelişmeler kaleme alınır, muhataplarına ‘eleştirisel’ anlatımla aktarılır.

Bunun dışında gazetecinin bir toplantıda ‘muhatabı yanına gelmeden’ ayağa kalkması, görevini icra ettiği sırada bulunduğu ortamda konuşmacıyı alkışlaması gibi eylemler ise söz konusu değildir!

Elbette yapılan doğruları görüp kaleme almak; eğer alkışlanacaksa da bunu sütunlarında yapabilmek de ayrı bir meziyettir!

Bir zamanlar, ‘üstat’ bir kalemin yorumunda muhatabının yaptıklarını, “gözlerimle alkışladım!” söylemi de, olayın bir başka boyutudur!

***

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçede göreve başladığından kısa süre sonra çıktığı basın karşısında; açık sözlülüğü, eleştirisel bakışları, özeleştirileriyle ‘farklı Kaymakam’ imajını göstermişti!

Hatta bazı söz ve söylemleri yüzünden ‘yazık edilir!’ görüşleri bile gündeme düşüyordu.

Topluma güleç yüzünü, bünyesindeki bürokratlara biraz daha ‘tatlı/sert’ gösterebilen, önerileri dinleyen, gerektiğinde soran-sorgulayan tavrı da ön plana çıkıyordu.

Topluma ulaştırdığı en güzel söylemi de şuydu zaten:

“Bunca yıllık Kaymakamlık birikimlerimin burada hayat bulmasını istiyorum…”

Evet, Kaymakam Çorumluoğlu mesleki birikiminin yanı sıra mütevazı yapısı ile de kendini Karadeniz Ereğli’ye sevdirmişti!

***

“Burada, bugüne kadar Kaymakamlık-Emniyet Binası’nın yapılmamış olması ayıp” sözünü hatırlayın!

Yine, “çalışmaların önünü kesen olmayacağım” diyerek kısa sürede yıktırdığı eski Hükümet Binasını…

Üniversite Kampusu yapılması planlanan Süleymanlar Mahallesindeki eski hastane binaları alanında; Vali Mustafa Tutulmaz’a verdiği brifingin sonlarına doğru; ilçenin kampus konusunda ne kadar ciddi olduğunu vurgulamasını…

Turizmden spora, etkinliklerden sanayiye; kendisine getirilen her öneriyi ciddiye alarak üzerine giden Kaymakam Çorumluoğlu, ilk günlerdeki sözünün arkasında durduğunu apaçık gösteriyordu.

***

Kaymakam, bulunduğu bölgenin ‘İta Amiri’dir.

Dolayısıyla, aynı zamanda merkezi ve yerel yönetimlerle, siyasi ve sivil toplum kuruluşları ile kurulan diyalogları da çok önemlidir.

Bu konuda da Çorumluoğlu’nun başarılı bulanlardanım!

İlçede, atamasını gerçekleştiren iktidar partisi başta olmak üzere tüm siyasi partilerle ‘eşit mesafede’ olmaya özen gösteren Çorumluoğlu’nun (zaman zaman eleştirilse de!) muhalefet partisinden olmasına rağmen yerel yönetimle de –toplumsal konularda- birlikte hareketten kaçınmadığını görüyoruz.

Kısa sürede kimin, nerede, ne yaptığını bilen, haberdar olan yapısıyla da; üzmeden, kırmadan ama istediğini de alarak yürüyen bir Çorumluoğlu görüyorum.

Hani en başta yazdım ya; “Genelde köşe yazarlarının, yorumcuların görevi olaylara, gelişmelere, yaşananlara ‘şüphe’ ve ‘eleştirisel’ gözle bakmak, bu tür durumları (varsa) önerileriyle besleyerek kamuoyuna aktarmaktır” diye…

Bende de kabul gören bu mesleki anlayıştan yola çıkarak; Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nun, henüz ilçe geleceğine zarar verebilecek bir eylemini görmedim, tespit etmedim.

Gözümden kaçmışmıdır? Bilemem!..

Bu nedenle, hali hazırda ‘eleştirisel bakışım’ içinde de; hani üstat demişti ya;

Gözlerimle alkışlıyorum..!

Ereğli’ye de şunu öneriyorum;

Gelin böyle güzel fırsatı iyi değerlendirelim!

Kalın sağlıcakla...



3.11.2020 11:40:27

Bu yazı 2817 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.001.170

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
302 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1423 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri