(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ERDEMİR’DEN POSBIYIK’A!.. KAYMAKAM SİNİRLENDİ!

Fikri KAPAN

Geçen haftaki köşemi yazdıktan sonra, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’ndan (ERDEMİR) söz konusu konuya ilişkin açıklama gelmişti.

O nedenleydi ki, www.ereglihakimiyet.com’da da yayınlanan köşe yazımın altında bu konuyla ilgili not düşmüştüm.

***

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, önceki hafta Kızılcapınar Barajı’ndaki incelemeleri, ardından da Belediye Meclisi Toplantısındaki açıklamaları ile “Erdemir’in kurmayı planladığı Hidro Eletkrik Santrali’nin devreye alınması sonrası; olası barajdaki su seviyesinin de belli debi altına düşmesi halinde Ereğli’ye verilen içme suyunun kesileceği iddialarında bulunmuştu.

Bu söylemleri arasında; OYAK üst düzey yetkililerinin, alt kademeleri tarafından ‘yanlış ve yanlı’ yönlendirildiklerini dile getirmişti.

Bu konuda davrananlara da “İçimizdeki İrlandalılar” yakıştırması yapmıştı.

Hemen burada belirtmeliyim ki Posbıyık, “İçimizdeki İrlandalılar” dediği kişileri, Belediye Meclisi toplantısında açıklayacağını söylemişti. Ne var ki ‘onlar mesajı aldılar ve tutuştular’ ifadesi ile geçiştirdi.

Bence “İçimizdeki İrlandalılar”ı mutlaka açıklamalı!

Konumuza dönersek;

Posbıyık’ın, “OYAK üst düzey yetkililerine yanlış bilgiler veriliyor” şeklindeki iddiasına karşın, Erdemir’den gelen açıklamada ise “Sayın belediye Başkanına yanlış bilgiler veriliyor. Buyursun, her şeyi açık açık anlatalım. Ereğli’nin içme suyunu kesmemiz söz konusu değil!”^şeklinde yanıt geldi.

Bu açıklamadan sonra da Posbıyık, hem Meclis toplantısında, hem de AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’un (kalabalık grupla) kendisini ziyaretinde benzer sözleri tekrarladı.

Eğer Posbıyık’ın iddiasına, ERDEMİR karşı iddia ile yanıt veriyorsa, ortada boşluk oluşuyor demektir!

Zira, iki kanat da karşılıklı ‘yanlış bilgilendiriliyorlar’ ifadesini kullanıyor!

Demek ki bu işin çözümü tarafların bir araya gelmesiyle sorun çözülecek!

O zaman çok fazla konuşmaya da gerek yok, en kısa sürede bir araya gelerek –varsa- soruna yada sorunlara çözüm üretmek gerekir.

KÖYLERİN SU SORUNU!

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli FM’de yaptığım “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” canlı yayınının önceki geçtiğimiz haftaki konuğuydu.

Hükümet-Emniyet binaları, Üniversite Kampüsü, köylerin öncelikli sorunları ile Covid-19 salgınında Ereğli ana başlıklı sorularımıza yanıtlar verdi.

Çorumluoğlu’nun açıklamalarından en dikkatimi çeken ise ‘Köylerde geçmişte sağlıklı bir su alt yapısı oluşturulmamış, çalışma yapılmamış’ söylemiydi.

Halbuki, başta 7 yıllık Fatih Çakır AK Parti İlçe Başkanlığında ve önceki kaymakamlar döneminde, ‘köylerdeki su sorunlarının çözüldüğü, yılın belli aylarında kuraklık nedeniyle sularda azalma olduğu’ şeklinde beyanlar alıyorduk!

Hele ki, Kaymakamlığın –halen_ kiralık 2 tanker ile bazı köylere su taşıdığını duymak!!!

Neyse ki, yine kaymakamlık ile Ereğli Belediyesi’nin ortak çalışması ile Çayırlı mevkisine kurulacak içme suyu deposu sayesinde civardaki (yaklaşık 8-13 köy) susuzluktan kurtulacak!

ÇORUMLUOĞLU SİNİRLİ!

Kaymakam Çorumluoğlu’nun üzerinde ‘hassasiyetle’ durduğu ve çok da sinirlendiği bir başka olay ise Covid-19 pandemisinin ilçe genelinde hızla yayılıyor olması!

Bu konuda en çok sinirlendiği ise “Sorumsuz Vatandaşlar” oluyor!

“Adam beni görünce maskesini takıyor. Bu ne demek, Corona bende mi var?!” diye tepkisini de ortaya koyan Çorumluoğlu’nun en yerinde tespiti ve uyarısı ise şu;

“Bir kişide Covid-19 pozitif olabilir. Yaşı ve sağlık durumu mu müsait olduğundan etkilenmiyordur. Ancak, çevresinde öncelikle anne ve babası olmak üzere yakınları var. Onları öldürebileceğini düşünmüyor mu?! Ha silahla ateş ederek öldürmüşsün, a Covid-19 bulaştırarak..!”

Altına kezlerce imza atılabilecek bu söylemin gerçekten dikkate alınması lazım. Zira sokaklarda halen, (üstelik eğitimli oldukları da bilinen) bir çok gencin maskesiz veya burun altı maske ile dolaştığına şahit oluyoruz!

Kaymakam Çorumluoğlu’nu dahi sinirlendirecek dereceye ulaşın bu duyarsızlığın önüne yine geçecek olan vatandaş galiba!

Uyararak veya şikayet ederek!!!



13.10.2020 13:24:05

Bu yazı 2002 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.087.580

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
542 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1461 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri