(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÜNAYLAR’IN TAVRI!!!

Fikri KAPAN

Geçen hafta, meslek adına üzüntü verici ve yapılanı ‘Şiddetle’ kınadığımız bir vaka yaşadık.

Kısaca hatırlatacak olursam; Gazeteci arkadaşımız İzzet Arslanbay, düzenli olarak haftalık yemekli arkadaş toplantısının (gecenin ilerleyen saatlerinde) sonlarına doğru geldiklerinde, ‘davetsiz olarak’ masalarına gelen Karadeniz Ereğli Gazeteciler Derneği sıfatlı Necati Günay’ı ‘istemsiz de olsa’ misafir ediyorlar. Hatta kendisine (rakı kalmadığı için) bir de bira ikram ediyorlar.

Günay, ‘davetsiz’ katıldığı masada, her ne hikmetse (!), özellikle Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ‘eleştirisel’ sözler sarf ediyor

Bunun üzerine Aslanbay da Posbıyık’ı eleştirebilecek son ismin Günay alacağını zira, önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a da, yeniden göreve seçilen Posbıyık’a da ‘yüksek düzeyden’ iltifatlar (!) yağdıranın da yine Günay’ın olduğunu dile getiriyor.

Bu sözler üzerine sinirlenmiş olacak ki, Günay, bu kez Aslanbay’ı, halen (tek işi olan gazetecilikten) ekmeğini kazanmak için çalıştığı yayın kuruluşunun patronuna sattığı iddiası üzerine sinirlenen Aslanbay, ‘sinkafyı’ bir söz ile Necati Günay’ın masayı terk etmesini istiyor…”

Olan ise işte bundan sonra oluyor!

Günayı’ın masadan ayrılışı sonrası Günay’ın oğlu; Ereğli Belediye Meclis Üyesi ve İlçe Kent Konseyi Başkanı (!) Gökhan Günay,  geldiği masada oturduğu yerin arkasından doğru Aslanbay’ın yüzüne doğru yumruk atıyor!!!

***

Sonrasını mutlak abasından takip etmişsinizdir.

Hemen dile getirmeliyim ki, meslektaşımız İzzet Aslanbay, yukarıda da belirttiğim gibi; işi sadece gazetecilik olan ve evinin ekmeğini de bu meslekten çıkaran bir isimdir.

Yüksek mesleki birikimi, mesleki ahlakı ve duruşuyla da, her gazeteciye örnek olabilecek bir çok özelliğe sahiptir.

Zira, yaşadığı vahim olay sonrası kaleme aldığı yazı-yorumlarıyla da bunu bir kez daha ispat etmiştir.

Ne var ki, aynı yada benzer sözleri Necati Günay için sarf etmek hiç de mümkün değildir.

Gazeteci büyüğümüz Eyüp Bektaş’ın geçen haftaki yazısında net dillerle anlattığı ve bizim gibi yaşı ilerlemişlerin çok iyi tanıdığı Necati Günay’ın, (ne yazık ki) uzun süredir yürüttüğü dernek başkanlığını bu kadar ayaklar altına almasını çok göremiyorum!

Üyesi olmadığımız, (bu koşullarda olmak da istemediğimiz) Karadeniz Ereğli Gazeteciler Derneği’nin başkanlığında, bu derece hallere düşmek, ancak Necati Günay’a yakışırdı!

***

Asıl şaşırdığım ve tepki gösterdiğim ise babası ile tanışmam vesileyiyse uzun yıllar tanıdığım ve her zaman ‘mütevazı-sessiz’ olarak tanımladığım belediye Meclis Üyesi ve Kent Konseyi başkanı Gökhan Günay oldu!

Babası Necati Günay’ı iyi tanıyan ve birçok kez de ters düştüklerini bildiğimiz Gökhan Günay’ın, bu durumda önce babasını sorgulayarak,-masaya gidip özür dilemesi- gerekirken, Gazeteci Aslanbay’a yumruk atması hiç mi hiç affedilecek bir tutum ve tavır değildir.

Bu davranışı, ona olan sevgimizi yok edecek derecede azaltmasıyla birlikte, şiddetle kınamamıza da neden olmuştur.

Olan olmuş, kavga bitmiştir demek yerine, bundan sonraki süreçte Gökhan Günay’a düşen; bir vesileyle Aslanbay ile yan yana gelerek açıkça özür dilemesidir.

Bu tavrı, içimizdeki acı ve öfkeyi dindirmeyecektir ancak, kendisi için gelecek adına iyi bir adım atmasını sağlayacaktır.

Aynı tavrı Necati Günay’dan bekliyormuyum!

Böyle bir beklentim yok, olmasa da daha iyi!!!

Çünkü onun özrü bile yaptıklarını örtbas etmeye yetmez!

Not: Sanırım Gökhan Günay ile ilgili partisi CHP ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık gerekli uyarı ve ikazı yapmıştır!



21.07.2020 10:51:31

Bu yazı 1886 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (1)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

24.07. 13:25:28
Iskender ozer diyor ki;

BASIN VE GAZETECILER GUNUNU KUTLARM


Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.086.826

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
541 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1460 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri