(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

PARTİLERDE SON DURUM?

Fikri KAPAN

Elbette ‘Partilerde’ diye başlıyoruz ancak, doğal olarak hareketliliğin yaşandığı ve yaşanacağı partiler olan AK Parti ile CHP’nin Ereğli İlçe teşkilatlarını konu edeceğiz.

Köşe yazıma başladığım dakikalarda, AK Parti’deki hareketlilikten geniş bahsedeceğim ancak, CHP İlçe Teşkilatının son  İl Kongresindeki tavrı ve tutumu ile sonrasını anlatmalıyım önce..!

***

Hatırlatayım ki; CHP İl Kongresi sonrası Murat Pulat’ın seçimi kazanması ardından Hakimiyet başlığı; “CHP’de Ereğli-Alaplı birlikteliği” şeklindeydi.

Böyle bir başlığı önemseme sesebim ise; son (uzun) yıllardır, Zonguldak’taki siyasi kulisler, öncelikle Ereğli ve Alaplı kardeşleri böler-küstürür, ardından da, ‘Tünellerin ötesi” olarak da isimlendirilen-Zonguldak-Devrek-Çaycuma üçgenine, Alaplı (yada bir grup Ereğli) çekilerek seçimi kazanması sağlanırdı!

Böyle bir sonuçta da ne Ereğli, ne de Alaplı İl’de söz sahibi olamaz, ancak söylenileni yapardı!!!

İşte bu kez pek de öyle olmadı.

Her ne kadar Ereğli (küçük bir kısım) içinde bölündüyse de, Alaplı CHP Teşkilatı ile sağlanan bütünlük sayesinde güçlendi; gücünü iyi kullandığı İl Kongresinde de “Seçimi kazandıran” konumuna geldi!

Bunun semeresini de; İl Başkanı Murat Pulat’ın listesinde 4 Kurultay üyesi, ardından da yönetimde Ereğli ağırlığı ile ödülünü almış oldu!

Her ne kadar Ereğli’de belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı kırdılarsa da, ileriki günlerde ‘gönül alma’ yapılabileceğine inanıyorum!

AK PARTİ TEMAYÜLÜ!..

AK parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, göreve atandığı-seçildiği dönemlerde ne yaptı derseniz; eğrisiyle-doğrusuyla durumu idare etti, bir çok açığı kapatmasını bildi!

Bunlar arasında; henüz tam olarak bitmemesine rağmen “Ereğli-Zonguldak yolunu bitirdik” diyebildi, yıllardır verilen sözler erağmen (ki sonuncusu 2018’de bitecek denilen) Ereğli-Devrek yolunda bir kısım dökülen mıcır asfaltı “yolu bitirdik” söylemlerini sayabiliriz!

Tabi, ödeneği çıkmasına arğmen bir kazm adahi vurulamayan Kaymakamlık ve Emniyet binalarının yapılamayışını iyi kamufüle eden Çakır, “2019’un sonund atamamlanacak, 2020’in ilk ayı hizmete girecek” dediği PTT binasının bile hala bitirilememiş olduğunu iyi gizleyebildi!

***

Yine Fatih Çakır, Milletvekili aday adayı olmak hesabı ile istifa ettiği İlçe Başkanılğına, aday gösterilmemesi sonrası yeniden atanmasıyla, ardından yerel beçimlerde (her ne kadar resmileştirmediyse bile) aday adayı olarak sırada beklemesiyle “Partide bulunmaz kumaş pozisyonunda olduğunu da “göstermiş oldu!

Ve Çakır açıklama yaptı; “Önümüzdeki İlçe kongresinde aday olmayacağım” dedi!

bu söylemin ardından bir çok heveslinin çıkması gereken AK parti’de, kelimenin tam anlamıyla ‘telaş başladı!

Hani, “Recep Tayyip Erdoğan giderse AK parti kalmaz!” denilmesi gibi, espriyle de olsa, “Çakır’dan sonra parti ne olur?!” diyenleri de duyduğum oldu!

Tabi ki, parti içinde “Gizli Silahlar” denilebilecek çok sayıda isim var.

Mesala, Ahmet Köse çok istekli! Saffet Bozkurt ışık bekliyor! Muhammet Köse ‘İstemezük’ dese de ‘verirlerse neden olmasın’ı yokluyor!

Elbette, ‘kesinlikle istemediğini bildiğim’ Erol Şahin’in, yukarıdan (Genel Merkez’de en üst düzey!) gelecek baskıya karşı duramayacağını da biliyorum1

Yine Şahin’in böyle bir görev üstlenmesiyle, içerideki bölünmüşlüklerin azalacağına da inananlardanım.

Tabi ki, bu isimler arasında önemsediğim bir isim de Gazeteci Mustafa Kemal Bektaş...

Belediye Başkan adaylığı ile AK Partili saflarda yer alan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı saadet Oruç ile her zaman iyi diyaloglar kurararak hareket eden, Sosyal domakrat kanadın da sıcak bakacağım isim Bektaş...

İşte bu nedenle Şahin ile Bektaş’ı önemsiyorum.

Tabi, yazımı kaleme aldığım saatlerde partide süren ‘Temayül’den kimin çıkacağını hemen öğrenemeyeceğiz! ancak, birileri bir şeyler fısıldayacaktır!



10.03.2020 11:59:04

Bu yazı 6176 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (1)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

10.03. 12:35:06
ALAATTİN UÇAR diyor ki;

Çok güzel yazmışsın fikri bey ellerine sağlık ak parti neferi olarak tabiki partimizi toparlayıcı insanlarla diyaloğu iyi olan alçak gönüllü arandığında telefona bakacak köylere insanların yaşadığı yerlere gidecek partide haftada 2 gün olsa bulunabilecek orada görevli olan sekreter vs ire görevli kişileri iyi seçip gelen insanlara iyi davranan ilgili kişi görevlendirmek başkan ve yönetimi halkla içiçe olmalı insanlardan görevden kaçmamalı yani halkın adamı olmalı partimizi iyi anlatan icratlı gönüllü biri olmalı insanlara tepeden bakan değil ışık saçan sevgi saygı saçan bir başkan olmalı özledik bu gibi başkanları


Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.039.987

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
425 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri