(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KAFAM İYİCE KARIŞTI!

Fikri KAPAN

Demiştik ya; OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in, Karadeniz Ereğli’de gerçekleştirdiği geniş katılımlı toplantı, uzun süre ilçe ve bölge gündemindeki yerini koruyacak…

Ve bir önceki yazımda da belirtmiştim ya; bu toplantının ilk sonuçları itibarıyla, kurulan diyaloglar, alınacak önlemler ve yapılacak çalışmalarla birlikte, Ereğli ve Erdemir’e ne getireceği, ne götüreceği…

Aslında,  buraya kadar gelinen noktada, - Bir-iki küçük ‘kırgınlık’ dışında- gelişmelerin büyük bölümünün ‘olumlu’ yönde seyrettiğini belirtebilirim.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, toplantıya davet edilmeyişlerinin yarattığı ‘kırgınlık’ bertaraf edilecek gibi gözükse de, özellikle Posbıyık kanadından yapılan açıklamalar ve başkanlığını yürüttüğü “Karadeniz Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu” İcra Kurulu’nun açıklamaları kafamdaki karışıklığı büyüttü!

***

Kısaca hatırlatmalıyım;

Toplantının ardından, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Platform Sözcüsü Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Platform İcra Kurulu Üyeleri Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç; basına verdikleri demeçlerde ‘büyük çoğunluğu olumlu’ söylemlerde bulunmuşlardı.

Posbıyık ise Aralık Ayı Belediye Meclis Toplantılarındaki oturumlarda, bir yandan OYAK Genel Müdürü Erdem’e, diğer yandan -toplantıya katıldıkları gerekçesiyle- partisinin milletvekilleri Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz’a, öte yandan da (toplantının ana isimlerinden) AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’a söylemediğini bırakmamıştı!

***

‘Sıradan’ gibi görünen bu tabloda kafamı karıştıran neydi?

- Demirtaş’a çıkışan Posbıyık, OYAK Toplantısından bir gün öncesi bir araya geldiği İrfan Erdem, Keleş ve Kılıç’a ‘bir kelime dahi etmedi!

-Söz konusu isimlerle, toplantıdan bir gün sonra yeniden bir araya geldiğinde de, sadece durum değerlendirmesinde bulundu. (Karadeniz Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay’a; büyük toplantıda kendisi adına özür dilemesine attığı fırça hariç!)

-Hemen akabindeki Meclis toplantılarında ise sert eleştiri oklarını, platform icra kurulu üyeleri haricindekilere yaptı!

-Posbıyık’ın bu sert çıkışına rağmen; başkanlığını yürüttüğü platformdan gelen açıklama ise hemen hemen OYAK Genel Müdürü Erdem’in oluru ile şirketten yapılan açıklamayla paralellik göstermesiydi.

-Üstelik, Erdemir’den gelen açıklamadaki “Birlikte Başarmayı Başarmalıyız” başlığını ‘bire bir aynı’ kullanarak!!!

-Daha da ilginci; İrfan Erdem’in kaleminden çıktığı bilinen platform açıklamasının, Posbıyık tarafından da görülerek (içeriğinden, bir cümleyi kapsayan kısmı çıkarılmış halde) kabul edilmesi..!

***

Devamında ise Platform sözcülerine -gerek toplantıya katılımlarından, gerekse yaptıkları açıklamalardan dolayı- (kamuoyuna yönelik) en küçük bir eleştiride dahi bulunmayan Posbıyık’ın, davetli olarak toplantıya katılan CHP Milletvekillerine ise ‘veryansın’ etmesi, gerçekten kafamı iyiden iyiye karıştırdı!

***

Kafamı karıştıranı aktarabildim mi bilemiyorum!

Posbıyık’ın ‘hedefleri doğrultusunda’ gerçekleştirdiği çıkışı anlıyorum!

Toplantıya davet edilmeyişine tepkisini de..!

Hatta, (pek hakkı olmasa da) milletvekillerinin katılmasına yönelik sözlerinin (bir kısmını) altında yatanı da çözebilirim!

Ancak, aynı tepkiyi, kurduğu platformdakilere yöneltmemesi bana çok ilginç geldi!

Ortada bir ‘danışıklı dövüş var’ desem, o da bir yerlere oturmuyor!

Meslektaşım Doğan (Gönüllü) haklı mı çıkacak ne?!.



10.12.2019 10:24:39

Bu yazı 1116 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (2)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

10.12. 13:48:05
Ergün Erdem diyor ki;

Saygıdeğer üstadım yazılarınızı beğenerek okuyoruz.Sayın üstadım vatandaşların merak ettiği şey Gülüç'ün Ereğliden bazı mahalleler ve plajlar bölgesini alıp ilçe yapılıp, örnek projeyle batı karadenizin parlayan yıldız kenti yapılacağı halk tarafından konuşuluyor.erdemir plajınında gülüç belediyesine verileceği bunun yanında ormanlınında ilçe yapılacağı vatandaşlar tarafından konuşuluyor.saygudeğet üstadım bu konuda haber yayınlayıp makaleler yazarsanız bizleri aydınlatmış olursunuz.saygılar.
10.12. 15:20:39
Yunus Emre Taşçı diyor ki;

Posbıyık ego zehirlenmesine girmiş ve kişisel menfaatleri için ne yazık ki ortalığa salvolar sallamaya devam ediyor. Pardon ama Sen kimsin milletvekili ayağına gidecek? Bu kavga bu öfke kime? Bu partinin teamülleri vardır bunları böyle çiğneyemezsin




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 75.601.412

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
60 kez okundu



(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

DAHA GÜZEL NASIL BAKARDI Kİ!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1249 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri