(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KİM, KİMİN “YALAKA”SI!!!

Fikri KAPAN

Bir nevi ‘tutkum’ olan 3 Bant Bilardo’nun Türkiye Kupası karşılaşmalarına katılmak üzere hafta başı Karadeniz Ereğli’den ayrıldım.

ayrılmamla birlikte Ereğli’de yine neler olmuş neler!

Allah’tan şu teknoloji denilen musibet (!) var da,  ‘kötü haber tez ulaşır’ı hemen bildiriyor!

Gündemi tutmasını, sürdürmesini ve korumasını iyi bilen ve ‘evet ben şovmenim’ diyen CHP’li Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yine bombaları peş peşe patlattı, ortalık da karışıverdi!

Önce, Bozhane mevkisindeki Belediye uhdesinde bulunan; yine Posbıyık’ın eski başkanlık dönemlerinde ihale ile kiraya verilen, kiracı ile uyuşmazlık sonucu mahkeme yoluyla geri alının (eski Çınaraltı Kafe), Çilek Kafe’nin yeniden ‘ihale yoluyla kiralanması’ gündeme gelmişti.

Ancak Posbıyık, bunun arasına, aralarında Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) başta olmak üzere, ilçede yaşanan ekonomik sıkıntıyı ve ‘herkesin suskunluğunu’ sıkıştırıverdi!

Tam gündem bu yöne dönüyordu ki(!), yine CHP’nin Milletvekili Ünal Demirtaş’ın, Posbıyık’ın ‘kiralama yoluyla’ özelleştirme girişimlerine karşı çıkışı, işleri karıştırdı!

Demirtaş’ın özetle; “sosyal belediyecilikte bu tür özelleştirmelerin doğru olmadığına” yer verdiği açıklamasını, bir gün sonra şehir dışına çıkacak olmam nedeniyle akşamdan yazarak sitemize atmayı da ihmal etmedim!

Dedim ya, Belediye Meclisi ikinci oturumu günü şehir dışına çıkıyor olmamla birlikte, neler oldu neler?!

Başkan Posbıyık, Meclis kürsüsünden önüne gelene (Erdemir, AK Parti, Erol Şahin, Erol Çivici, Halil Bozkuş, Ünal Demirtaş) vermiş, veriştirmiş!

Yaşamın ve siyasi yaşamın içinde bazıları olur kabul edilebilir; “eleştirilere karşı yanıt verdi” de denilebilir.

Tabi, eleştiriler arasında ismini duyan, AK Parti Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, Posbıyık’ın söz konusu atfının kendisi ile alakası olmadığını savunarak; önce bir yayın kuruluşuna Posbıyık vasıtasıyla “dilim sürçtü, Şahin kardeşimdir, beni önce o ziyaret etti…” gibi sözleri, ardından da kendisinin açıklamasıyla ortalığı düzeltmeyi bildi!

Ancak, Posbıyık’ın söylemleri arasına gazetecilere yönelik sert ve yakışmayacak şekilde sözlerin girmesi, ben dahil bir çok meslektaşımı incitti. (İncinmeyenler de olabilir!)

Neydi bu konu?

Posbıyık’ın, özellikle Milletvekili Demirtaş’a yönelik eleştirilerinin ardına; isim vermediği bazı gazetecilerin de milletvekilini savunur tarzda ‘yalakalık’ yaptıklarını iliştirmesiydi!!!

İnanın bu söylemi üzerime almadım!

Hatta ‘beni de kast ettiğini’ savunan bazı arkadaşlarıma da, öyle olmadığını anlattım.

Ancak, üzerime alınmamam, ‘incinmememin’ önüne geçemedi!

Olumsuz lafı eden Ereğli Belediye Başkanı’ydı (ki kentte yaşayan herkesin başkanı), söylediği kesim ise ilçedeki basın camiasında var olanlardı!

Posbıyık’ın kast ettiği “yalakalar” her kim olursa olsun, böyle bir söylem ne Başkan’a, ne de yakıştırdığı isimlere yakışmaz!!!

Daha doğrusu ‘Gazeteci’ olan hiç kimseye yakışmaz!

Birisi de çıkıp, ‘sizi savunan yalakalar’ derse, işte o zaman işler iyice sarpa sarar!

Ben, Posbıyık’ın bu söylemini, tıpkı Erol Şahin’i, “Dilim Sürçtü, onu kast etmedim” türünden sözleri gibi, ‘yalaka’ söylemini de “gazetecileri kast etmedim” diye düzeltmesini beklerim.

Tabi ki, bu konuda, Karadeniz Ereğli Gazeteciler Derneği yönetiminin tavrı ne olacak, onu da bilemiyorum!

Ama şunu biliyorum ki; işi gazetecilik olan, ekmeğini, mesleğini ayaklar altına almadan, dürüstçe yaparak çıkaran Gazeteciler ‘yalaka’ değildir, olamazlar da!

Eğer öyle olsaydı, her kurum, makam ve sıfatın ‘yalaka gazetecisi’ olurdu!!!

..VE TUTKUM BİLARDO!

Başta da dedim ya; Ankara’da, Taha Akgül Spor Salonu’nda yapılan (halen devam ediyor) Türkiye Bilardo Turnuvası 2. Etabına katıldım.

Tabi ki şanssızlık sonucu (!) 4. (Öneleme) Turdan girdiğim turnuvada elendim!

Ereğli’den ve Zonguldak bölgesinden katılım yüksekti. Aramızda bir genç vardı ki, bana göre, bölgemizin ve belki de birçok bölgenin isimlerinden birkaç parmak öndeydi.

26 yaşındaki Doğa Koleji’nde Müzik Öğretmeni sporcu Canberk Çömeten…

1500 sporcunun katıldığı turnuvada ilk kez yer almasına rağmen, birinci (öneleme) turdan başlayarak, oynadığı 10 karşılaşmada 20 sporcuyu ekarte ederek 6. Tura kadar gelmesi, gerçekten başarıydı.

Bu konuda ileriki günlerde tekrar bir şeyler yazacağım. Ancak, bugün Canberk’i kutlamak istedim.

Sağlıcakla…



8.10.2019 11:53:23

Bu yazı 1184 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.027.868

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
419 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1437 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri