(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ESKİ ERDEMİR PLAJI...

Fikri KAPAN

Ereğli’nin gündemine bir oturdu, kalkmak bilmiyor!

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (Erdemir) terk ettiği (!) plaj tesisleri, “neden kapandı/kapatıldı? kim alacak? kime verilecek? açılmayacak mı? tartışmaları ile deniz severlerin (!) ağızlarında ‘sakız gibi dolaşıyor!

Başlarda pek ilgilenmediğim (önemsemediğim) konu, bir çok deniz sever (!) tarafından ‘sorun’ olarak karşıma çıkarılıp, sorgulanınca, mesleki sorumluluk gereği ister istemez (!) konuya dalıverdim1

Öyle bir zamanda dalmışım ki, henüz bir başka yayın kuruluşunda yer almayan haberimiz, epeyce ses getirdi!

Hatta, bazı çevrelerden ‘neden yazdın, uyuyan kurtları uyandırdın!..” şeklinde sitemler aldığımı da gizlemiyorum!

Yazdığıma kadar bilmiyordum; meğer Erdemir Plajı ne kadar önemliymiş!!!

Hani yıllardır uygulamalarından memnun kalmadıkları (!) Erdemir’de kalmasını isteyenler mi.., “Ereğli Belediyesi alsın” diyenler mi.., Gülüç Belediyesine verilmesini isteyenler mi..!

***

Resmi makamlardan aldığım bilgilerde ise Erdemir’in tesisler iişletmeyeceği ancak, henüz önünde 4 ay gibi bir kullanım süresi bulunduğunu, süre bitiminde tekrar işletmeye talip olmazsa, bir başka kuruluş, kurum hatta şahsa verilebileceğini öğrendim

Bu bilgileri de yine okurlarımızla paylaştık.

***

Önce Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, tesislere talip olduklarını ancak süreci beklediklerini basına aktardı, ardından Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “mevcut Belediye Plaj tesislerimiz yetmiyor” açıklaması ile alttan alttan talip olduğunu ortaya koydu!

Bir yandan da, tesislerin, Gülüç belediyesi’ne devredilemeyeceği yayılmaya çalışıldı!!!

***

Her ne açıklama yapılırsa yapılsın, tesisler öncelikle Erdemir uhdesindeydi, durum ve şartlar sonrasında değerlendirilecekti!

Derken olan oldu ve Erdemir, henüz resmi kullanım süresi dolmadan söz konusu alan terk ettiğini, Kaymakamlık aracılığıyla duyurdu.

***

Kapısından tabelalarını da indirmesiyle birlikte plaj alanı artık yen isahibini bekler hale geldi!

Resmi makamlar, ‘Erdemir almazsa her hangi kurum, kuruluş, yada kişiye verebileceklerini söylemişti ya, bu manada gözler kime verileceğine çevrildi!

Plajın belli bir kısmı (önceden) erdemir uhdesinden çıkarılıdğı için kalan alana talip olunacak.

Tabi, burada mesele, insanların ‘plaj’ hizmeti adı altında tesis ve denizden yararlanmasını sağlamak.

Gülüç Beldesi, aynı zamanda Ereğli belediyesi uhdesinde olduğundan ve olası devir alması halinde ilçe ve bölge geneline hizmet edeceğinden, alan ve tesislerin kullanım alanının Gülüç belediyesine verilmesinde bir mahsur yok gibi görünüyor.

Kaldı ki, göreve seçildiği ilk yıldan itibaren, beldesindeki çalışmaları, yapabileceklerini göstermesi, sosyal faaliyet ve alanlara önem vermesiyle öne çıkan Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın, eski Erdemir Plaj tesislerini de ‘layıkıyla’ yöneteileceğini gösteriyor.

Biraz daha ileriye giderek; her ne kadar ‘Erdemir’ gibi bir kuruluş elinde ‘kontrollü ve iyi hizmetle’ işletildiği söylense de, son dönemlerdeki şikayetler de ortadaydı!

Dolayısıyla, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş da, tüm bu bilgiler ve sıkıntıları dikkate alarak; gerek belediye uhdesinde, gerek iç bünyede küçük ‘işletmecilerle’ işi ve hizmeti tutarlı ve sağlıklı yürütecektir.

***

Tabi, Ereğli Belediyesi de söz konusu yere talip!

Ancak, ban akalırsa bu tesisler Gülüç’e yakışır

Ereğli Belediyesi de,  hizmet alanının daha güneye doğru yayarsa, Ereğli ve bölge halkının denizle birlikte hizmetlerden daha fazla yararlanması sağlanır.!



23.07.2019 09:14:58

Bu yazı 1537 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (2)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

23.07. 11:54:27
EREĞLİ diyor ki;

ne kadar yazık ve acı. ereğlideki dünya çelik devi sırtını özelleştirme ile komple ereğliye dönmüş,hiç bir sosyal sorumluluk projesinde yok, sosyal hayatın içinde yok,düştüğümüz durum içler acısı.kurulduğu ılk yıldan itibaren ereğlinin kaderini değiştiren bu fabrika, özelleştirme ile şehrin kanburu haline geldi.kaç hane halkının evladı bu fabrikada çalışıyor? 4 yıllık mezunları kabul etmeyip işçi statüsünde 2 yıllık ve altını kabul eden,her türlü sosyal hakları minimuma ındıren,insan sağlıgına zararlı herturlu cevre kırlılıgıne sebep veren,sinema salonlarını kapatan,spor takımlarını kapatan,stadı kapatan,hıc bır okul ve benzerı yardıma yanasmayan bır kurum halini aldı.işin en kötü yanı hiç bir koltuk yetkiliside bu işe dur diyemedi dedirtemedi.Ham madde burda olup bu şehirde bir ataç fabrikası bile yok.wosvagen yer arıyor yatırım için biz şimdi geldik plaj kime gitsin tartışmasına. yazık ki ne yazık.Bu plaj kdz.ereğliye yakışır.Nüfus ve diğer verilere bakıldığında.
28.07. 17:42:32
Ergün Erdem diyor ki;

Posbıyıkın yakın bir danışmanının dediğine göre,bu yerel seçim Posbıyık için onur meselesiydi.Posbıyık Ereğli halkının desteğiyle %52 ile onur savaşını kazandı.Başkan hayattaki bütün hedeflerine ulaştı.Başkanın tek bir hedefi kaldı milletvekilliği.Posbıyık Ereğli halkına,aldığı oya ve ekonomiki krizden hükümete tepkiden dolayı son dönemde ülkede yakalanmış Chp rüzgarına güveniyor.Önümüzdeki seçim Zonguldakta Chp 3 vekil çıkarır.Bu yüzden başkanlıkta onur savaşını kazanan ve artık hayatta gerçekleştiremediği tek hedefi vekillik olan Posbıyık Chp'den 3.sıra milletvekilliğinede sıcak bakıyor.Ereğli halkının desteği ve son dönemde ülke genelinde yakalanan Chp rüzgarıyla kazanır.Chp Zonguldakta 3 vekil çıkarır.


Şu anda 14 kişi online
Toplam ziyaret : 76.104.488

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
553 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri