(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YAĞLI DİREK’TEN FESTİVALLERE...

Fikri KAPAN

31 Mart Mahalli İdareler (Yerel) Seçimleri sonrası Ereğli’de ekonomik değişiklik pek iyiye gitmese de, sosyal yaşamdaki hareketlilik epey dikkat çeker hale geldi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın “şovun da en iyisini ben yaparım” anlayış ve söy-leminin doğruluğunu, yaklaşan festival öncesi gelişmeler ve 1 Temmuz’da kutlanan “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” etkinliklerinde yer alan “Yağlı Direkten Türk Bayrağı Alma” yarış-masında gördük.

Neden iptal edildiğine ve 4 yıldır yapılmayışına bir anlam veremediğim etkinliğin, aslında halk tarafından ne kadar sevilip, benimsendiğine de bir kez daha şahit olduk.

Bozhane ilginç bir yerdir; emeği, çilesi, eğlencesi, dinlencesi ve insanıyla…

Yağlı direk deyip geçmeyin; Bozhane çocukları, oluşturdukları ekip ve taktiksel uğraşılarıyla (benim tespitimle!) zemin seviyesinden yaklaşık 30 derece açılı, 10 metre uzunluktaki direğin ucundaki Türk Bayrağı’nı almak için çaba göstereceklerdi.

Bunun karşılığında da elbette ‘keş’ bir bedel talepleri vardı!

Geçmiş yıllarda ‘en büyük sorun’ olarak gösterilen bu bedeli Posbıyık’ın, süreci çok iyi yöne-terek belirlediğine ve netleştirdiğine; sonuçta da ‘veren de alan da razı’ söyleminin gerçekleş-tiğine şahit olduk!

Elbette Bozhane’nin tanınmış ismi Haydar Balık’ın yaralanması bir süre endişe yarattıysa da, yapılan tedavisi sonrası ayağa kalkması (hatta sahilde gezebilmesi!) çevresini rahatlattı.

Tabi, Türk Bayrağı’nı direkten almayı başaran ve verdiği mücadele herkesçe görülen Birol Samat’ın, Posbıyık’a teşekkür ederken, eski Belediye Başkanı ve yönetimini eleştirmesini de göz ardı etmedik!

***

Ne diyor Posbıyık?

“…Yeni dönemde her alanda olduğu gibi denizimizle daha entegre bir Karadeniz Ereğli ola-cak…”

Sırada önce “Karadeniz Ereğli Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali”, ardından, “2.Uluslar arası Açık Deniz Yüzme Yarışları”, kışa doğru “Hamsi Festivali”…

Arada daha neler olur göreceğiz.

Festivalde yine gündemdeki ses sanatçıları-yorumcular açık hava konserlerinde sahne alacak-lar. Çeşitli ülkelerden ekipler gelecek, gösteriler yapacak…

Ereğli 3 gün boyunca gezecek, eğlenecek, yiyecek, içecek!..

Sadece Ereğli halkı değil, çevre ilçe ve il halkı da gelerek bu ortamdan faydalanacak.

***

Ama biliyoruz ki 3 gün sonra ülkede olduğu gibi Ereğli’de de ‘gerçekler’ yaşanmaya devam edilecek.

Özellikle de ekonomideki sıkışma!!!

Yerel ve merkezi hizmet ve yatırımların durumu!..

İlçede istenilen ve özlenen ‘birlik-beraberlik’ ortamının sağlanmasına yönelik adımların atıl-ması…

Mesela; el işi ürün seyyar satıcılarının sorunlarının giderilmesi!

Bakın bu konuda, aldığım duyum ve bilgiler pek hoş değil.

Başkan Posbıyık’ın, söz konusu stantları incelemesinde, “gerekirse yeni düzenlemeler yapılır” söylemi ile attığı adımı yazdık.

Ancak, buna rağmen birçok satıcının stantlara yerleşmemesi, eylem yapanlara katılmayan bazı satıcıların ise davet edilerek stantlar verilmesini pek doğru bulmadığımı yazmalıyım.

Üstüne üstlük, iki kişinin yerleşeceği 20 adet standın 10’a düşürülmesi de ilginç geldi bana!!!

Katılımın azlığı mı, ‘cezalandırma mı’?!.

***

Yine, uzun yıllar belediye uhdesinde işletmecilik yapan esnaf ve firmalarda da sıkıntılar oldu-ğu dillendirilmeye başlandı.

Buradan, bu tür isim ya da firmaları yazarak deşifre etmek; belki de çözülecek sorunlarına tuz-biber atmak gibi bir niyetim yok!

Ve yine Posbıyık’ın, ekibine talimat vererek daha iyi bir araştırma sonucu –varsa- söz konusu mağduriyetleri gidermesi de en büyük beklenti.

İşte bunlar da yapıldığında; Kabotaj’da geri getirilen ‘Yağlık Direk’in, bir kısım çevrelerin beklentisine girdiği festivallerin ve çeşitli etkinliklerin, toplumda daha iyi yer bulacağına inananlardanım.

Kalın sağlıcakla...



3.07.2019 11:36:27

Bu yazı 1048 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (1)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

03.07. 13:17:20
EREĞLİLİ diyor ki;

Artık hikayeyi geçelim. Ttk ya hayat veren erdemire hükmeden milletvekilleri istiyoruz. Boray baycık kaç bin işçi aldırdı erdemire ttk ya. Allah razı olsun ondan. Sonra ne oldu? Fabrikatör milletvekilleri geldi. Ama pardon ondan sonrakilerin adı bile yok. Vah zonguldak vah.




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 75.744.940

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri