(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GENİŞ AİLE FOTOĞRAFI ! (2)

Fikri KAPAN

19 Mayıs’ın 100. Yılı dolayısıyla; Samsun’da bir araya gelen siyasi liderlerin verdiği fotoğraftan yola çıkarak, Ereğli’de de toplumun “Geniş Aile Fotoğrafı”nı özlediğini-beklediğini içeren yorumum epeyce ses getirdi.

Yorumumla ilgili çoğunluğu olumlu eleştiriler aldım (duydum).

Süreçteki gelişmeleri de takip ettiğimde, yorumun devamına ihtiyaç olduğuna karar verdim.

Tabi bir önceki kadar uzun olmayacak şekilde!

***

“Geniş Aile Fotoğrafı”ndan kastım; ilçedeki (A) Protokolün, devamındaki protokol üyeleriyle bir araya gelmesi, hatta karenin biraz daha genişletilerek çevre ilçe ve beldelere yansıması gerektiğine vurguydu.

Bunun içinde, başta Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu olmak üzere, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve diğerlerine önemli görevler düştüğünü belirtmiştim.

***

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ramazan Bayramı’ndaki ‘Halkla Bayramlaşma’ programındaki konuşmasında da –ısrarla- ‘Birlik ve beraberlik’ vurgusu yaptı.

Ne diyor Kaymakam Çorumluoğlu:

“…Ereğli’de birlik ve beraberlik içerisinde olduktan sonra Ereğli’ye daha iyi noktalara daha güzel noktalara taşımamak için hiçbir sebep yok. Büyük bir memnuniyetle bugün de gördük ki, Ereğli’nin kırsalı, merkezi, daire amiri, muhtarı, sivil toplum kuruluş ve siyasi parti başkanları, önceki dönem milletvekili, kaymakamı, garnizon komutanı; hepimiz bir bütünüz, Bu birlik ve beraberliğimizin daim olmasını yüce Allah’ımdan niyaz ediyorum.

Ben Ereğli’deki vatandaşlarımıza güveniyorum. Ereğli’yi daha iyi noktalara taşımak için yapacağımız hususlar olduğunu da biliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde Ereğli’yi daha iyi noktalara taşımak için bundan sonra da çaba sarf edeceğimizin sözünü burada veriyorum…”

Bu sözlerin özetini tekrar çıkarmaya gerek yok.

Konu tek; “Birlik ve beraberlikle olur!”

***

Ereğli Belediyesince, Kadir Gecesi vesilesiyle düzenlenen iftarda konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ‘birlik ve beraberlik’ vurgusu yaparak ne demişti?

“… burada, Devlet büyükleriyle ve halkımızla beraber bu havayı teneffüs ederek iftar yapmanın havası çok daha başkadır. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum…”

Her ne kadar ‘Geniş Aile Fotoğrafı”nın bazı ayakları eksik olsa da, orada Devletin Valisi dahil üst düzey protokol bir fotoğraf vermişti.

Yani, birlik ve beraberliğin her kanattan istendiği aşikar!

***

Tabi işte bu birlik ve beraberliğin oluşması için çaba gerekiyor. Bu çabanın da, topluma verilecek “Geniş Aile Fotoğrafı” ile başlaması mümkün.

Elbette ismi “Geniş Aile Fotoğrafı” olsa da, meselenin çektirilecek bir fotoğraf karesinde kalması olmadığı da biliniyor!

İleri adımlarla, bölgenin geleceğine katkı, kalkınmasına destek, içinde ve çevresinde barışık hale gelmesi için yürümek gerekiyor.

Bireylerden kurtulmuş, makamsal ve toplumsal bakış hareketiyle benimsenecek “Birlik ve Beraberlik”, işte o zaman çekilen “Geniş Aile Fotoğrafı”nda gerçek yerini bulacaktır.



11.06.2019 10:37:33

Bu yazı 1013 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )





Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 75.748.529

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri