(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GENİŞ AİLE FOTOĞRAFI!

Fikri KAPAN

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, bu yıl daha da ‘coşkulu’ geçti deniliyor!

Elbette böyle deniliyorsa; ana gerekçelerden biri, Büyük Önder’in, bağımsızlık ve özgürlük uğruna Anadolu’da başlattığı ateşin kıvılcımı olan ayak bastığı Samsun’a, bu yıl ülkenin dört bir yanından insanların akın akın gelmesi, coşkuyu merkezinde yaşamasıydı.

Samsun’da halkın yaşadığı coşkuya paralel, bir de fotoğraf karesi düştü haber merkezlerine, sosyal paylaşım sitelerine…

Neydi bu?

Bu yılki kutlamalara Samsun’da katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, (resmi olarak) davet ettiği siyasi parti liderleri ile Tütün İskelesi’nde verilen fotoğraf, toplumda bir anda ‘ışık’ gibi göründü!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli, SP Lideri Temel Karamollaoğlu, BBP lideri Mustafa Destici, Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek,  DSP Lideri Önder Aksakal ve Anavatan Lideri İbrahim Çelebi…

Gönül, aralarında bir de ‘Kadın Lider’ olmasını isterdi ama Samsun’da olmasına rağmen İYİ Parti Lideri Meral Akşener bu fotoğraf karesinde yer almak istemedi!

Bu fotoğrafın topluma yaydığı ışık ne işe yaradı?

Hani toplumu ürküten, “siyasi kopukluk” vardı ya, işte (bir nevi) onun bertarafıydı…

“Söz konusu ‘Vatan’sa gerisi teferruattır!”

***

Karadeniz Ereğli’de de (ilçede bütünlüğü gösterecek birlikteliğe ihtiyaç var) şeklinde zaman zaman kaleme aldığım yazılar olur.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu başkanlığında yapılması gereken bu toplantıya; Bölge Milletvekilleri, Karadeniz Bölge Komutanı, İlçe ve bağlı belde Belediye Başkanları, siyasi parti başkanları, ilçenin ‘vazgeçilmezi’ Erdemir, ekonomik, toplumsal ve sosyal yönleri ile öne çıkmış Oda, sendika ve dernekler katılmalı

Elbette; Zuhal Yılmaz, Akın Tatoğlu, Hayrettin Yavuz, Nurdan-Ahmet Orhan Oğuz gibi belli başlı sanayici-işadamı ve hayırseverler de bu karede yer almalı.

***

Böyle bir fotoğraf karesinin yer aldığı toplantının (öncelikle) basına açık olması da gerekmez!

Bu toplantı, her ne kadar bir birlerini görüp, tanıyorlarsa da, fikirlerin ortaya konulabileceği, paylaşılabileceği, kente bakış açıları, sorunlar, kısa-orta-uzun vadeli çözümler gibi konuların ‘ana başlıklar halinde’ konuşulabileceği ortam olarak algılanmalı.

Hatta aynı toplantının finalinde; bir sonraki toplantıya, masaya atılan fikir, görüş ve düşüncelerin ‘detaylandırılarak dosyalanmış’ hali ile getirilmesi bile karar olarak alınabilir.

***

Karadeniz Ereğli’de, son yıllarda görülmediği kadar aktif birikimli bir Kaymakam var.

Önceki görev yerlerinde olup da ilçede olmayanları iyi tespit eden, kentin bütününe baktığında ‘bu kentet şu kesinlikle olmalı’ diyen, toplumla daha çok iç içe olan, bünyesindeki idari birimleri iyi yönlendirebilen; güleç yüzlü, bir o kadar da ciddi isim Çorumluoğlu…

***

Zonguldak’ın en büyük ilçesi Ereğli için yapabilecekleri olan (ki olmalı) 3’ü iktidar, 2’si muhalefet olmak üzere 5 milletvekili, yapılabileceklerin merkezi ayağı Ankara’da sergileyecekleri ‘birliktelik fotoğrafı’ ile ilçe ve bölgeye sağlayabilecekleri katkılar olacağına inananlardanım.

***

Karadeniz Bölge Komutanlığı gibi önemli bir üsse sahip Ereğli’de, görevdeki Komutan Tuğamiral Özden Yazıcıoğlu’nun, gerek mesleki, gerekse sosyal birikimlerinden faydalanabileceği muhakkak…

***

“Eski defterleri kapattım, kavga ortamından uzaklaştım” mesajları ile yeniden seçilen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, bu tavrını daha da netleştirebileceği…

Şehirde yapılabileceklerin öncelikli adresi belediyeyi de iyi tanımasıyla birlikte, gelen talepleri ‘somutlaştırarak’ icraata dökebilme kabiliyetinin yüksekliği de biliniyor.

Alaplı Belediye başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye başkanı Gökhan Demirtaş, Kandilli belediye Başkanı Mustafa Aydın, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Gümeli belediye Başkanı Ahmet Saydam’ın da bu toplantıya sağlayacağı katkıları düşünebiliyormusunuz?

***

Erdemir; başlı başına bir dev, güvence, destekçi, akıl, kaynak…

2006’da özelleştirilmesi sonrası her ne kadar sosyal ve kültürel katkıları tartışılıyor olsa da, biliyoruz ki, halen Ereğli ve bölgeye önemli destek sağlıyor.

***

İlçede ‘emek’ kesiminin büyük temsilcisi Türk Metal’in, Genel Merkez’de görevli Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, İlçedeki Şube Başkanı Metin Ercan ve yönetimiyle, şehir adına üzerlerine düşeni yapacaklarından da bir şüphem yok.

***

Her ne kadar bugün üstlendiği görev; Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanlığıysa da, İrfan Erdem, aslında bu memleketin ‘müteşebbis-yatırımcı-eğitimci’ olarak en önemli isimlerindendir.

İlk tersane (Çınaraltında), ilk boru-profil, kesme-dilme tesisleri, ilk çimento-hazır beton fabrikası, ilk özel liman… Eğitime katkıları, beyin gücü…

Erdem’siz bir toplantı düşünülemez gibime geliyor!

***

Merhum Yaşar Tetiker’den sonra göreve seçilen Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş’in, her ne kadar ‘koalisyon’ ile oluşturduğu yönetimini ‘iyi yönettiği’ gözleniyor. Kurduğu dış ilişkilerle de Karadeniz Ereğli’ye önemli katkılar sağlayabileceğini görüyorum.

***

Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası, birkaç aktif dernek ve yukarıda isimlerini yazdığım ve eklenebilecek iş dünyası-hayırseverlerin daha da aktif olmalarını sağlayacak bir “Geniş Aile Fotoğrafı” düşünsenize!!!

***

Samsun’daki fotoğraf karesini gördükten sonra, Ereğli’de böyle bir fotoğraf karesini görmemenin söz konusu olamayacağını ben düşündüm!

İki fotoğrafın birleşmesinden Karadeniz Ereğli’ye bir ayrıcalık çıkarsak mı?!

Ereğli’nin bir de ve en önemli altındı milletvekili daha vardı ya;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan…

***

Yukarıda ne demiştim;

“Söz konusu ‘Vatan’sa gerisi teferruattır!”

Hadi bunu biraz yerelleştirelim;

“Söz Konusu Bölgeyse gerisi teferruattır!”

Toparlarsak; böyle bir ‘Geniş Aile’yi bir araya getirmek ve çekilecek fotoğrafı basına servis ettirmek de, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’na düşüyor.



21.05.2019 09:40:22

Bu yazı 1540 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (1)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

02.06. 23:17:45
Gülüçlü Gençler diyor ki;

Sayın Fikri Kapan Gülüçlü Gençler olarak yazılarınızı beğenerek okuyoruz.Gülüç ile ilgili haberleri internet gazetenizden öğreniyoruz.Gülüçümüze ve başkanımıza haberlerinizde yer verdiğiniz için çok teşekkür ederiz.Gülüçümüze hizmetlerinden dolayı başkanımız Gökhan beye teşekkür ederiz.Gülüçlü Gençler olarak bu mektubumuzu haber sayfanızda yayınlar ve Gökhan başkanımıza iletirseniz çok seviniriz.Şehir dışında bulunan üniversiteli ve vizyon sahibi Gülüçlü gençler olarak Sayın Başkanımıza birkaç proje önerimiz olacak 1)Gülüçümüze girişte tepedeki Ne Mutlu Türküm Diyene!yazısının sağ alt köşesinde K.Atatürk imzası eksik.Bu eksikliğin giderilmesi gerekir 2)Halısahanın yanındaki sahile bakan kısımda hafriyat malzemeleri ve kaya parçaları var.Bunların kaldırılıp halısahanın yan tarafına çevre düzenlemesi olsa güzel olur3)Heyelan nedeniyle boşaltılan evlerin yanındaki kayalıkların olduğu yerdeki geniş alana şelale yapılsa güzel olurdu.Şelalede birşey yazmasın.Doğal görünümlü olsun.Teşekkür


Şu anda 33 kişi online
Toplam ziyaret : 76.224.361

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
722 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2036 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri