(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İSTANBUL SEÇİMLERİNE EREĞLİ’DEN BAKIŞ!

Fikri KAPAN

Ülkenin; adeta üzerinde yoğunlaştığı, yaşananları ve yaşatılanları yakından takip ettiği İstanbul’da tekrarlanacak olan ‘Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ seçimleri, Karadeniz Ereğli’nin de “Bir Numaralı Gündemi” olmayı sürdürüyor.

İster siyasi, ister sivil toplum kuruluşu; ister kurumlar, isterse sade vatandaşın konuştuğu, tartıştığı, bir yerlere koymaya çalıştığı seçimlerde, en çok merak edilen ise ‘paranın dörte birinin sahte’ olduğundan yola çıkılarak, yapılmak istenenin anlaşılamamış olması oluyor!

***

Konuyu biraz açalım;

31 Mart mahalli İdareler Seçimlerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını, Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım’a karşı, yaklaşık 14 bin oy ile kazanan Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’na, “iptal oylara yönelik itirazlar” üzerine mazbatası 17 gün sonar verildi.

Bu arada, yapılan oy sayımlarında istenilen sonuç (!) elde edilememiş olacak ki, bu kez “Sandık Kurul Başkanlarından kamu görevlisi olmayanlar var” iddiasına dayalı itiraz ön plana çıkarıldı.

Tuttu da!!!

Bu iddiaya dayalı olarak toplanan Yüksek Seçim Kurulu (!), İstanbul genelinde bir çok sandıktaki kurul başkanlarının ‘Kamu Görevlisi Olmadığı’nı belirledi!!! Akabinde yaptığı açıklamayla da, İstanbul’da Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin de yenilenmesine karar verdi!

***

İşte menşur “paranın dörtte biri sahte” söylemi de tamburada gündeme oturdu!

Bu, şu demekti;

Bu seçimlerde uygulanan “tüm oy pusulaları aynı zarfa konulacak” kararına göre, Büyükşehirlerde; Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri ile Muhtarlık olmak üzere aynı zarfa 4 pusula girecekti, girdi de…

Yapılan itiraza ve alınan karara göre; işin içinde ‘sahtecilik’ dahi olabileceği iddia edilen kurul başkanları konusu il genelini (hatta ülkeyi) kapsamasına rağmen,  “itiraz sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimler için yapıldı” gerekçesiyle diğer 3 seçim ‘es geçiliyor, sadece Büyükşehir üzerinde karar kılınıyor!

!!!

***

Konuyu, geçen hafta Çarşamba Ereğli FM’de konuğum olan AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’a bu soruyu yönelttiğimde, tıpkı partisinin diğer mensuplarının söylediği gibi yanıt aldım;

“İtiraz sadece Büyük Şehir Belediye başkanlığına yapıldığı için, diğer seçimleri kapsamıyor.”

!!!

Vatandaşın da düşündüğü gibi sordu;

“İyi de, yapılan ilk itirazlarda geçersiz oylar sayıldı, maddi hatalar düzeltildi ve YSK’nın da açıkladığı gibi 29 bin gibi farkla birinci olan İmamoğlu’nun yaklaşık 14 bin oy önde olduğu belirlendi. Söz konusu kurul başkanlığı itirazı ise seçimlerin tümünü kapsıyor. Dolayısıyla o zaman diğer seçimler de iptal edilmeliydi!”

Çakır’ın yanıtı kısa ve net!

“Olmaz Fikri Ağabey, itiraz sadece Büyükşehir’e yapıldığı için onu kapsıyor..!”

“İyi de, kamu vicdanı ne olacak?” soruyorum;

Yanıt biraz değişiyor!

“Burada kamu vicdanı denilemez, zira yasa böyle..!”

Biraz daha ısrarım sonrası ise yanıtı netleşiyor Çakır’ın;

“Elbette ben hukukçu değilim, buna hukukçular yanıt verir.”

Özeti şu oluyor ki, dört oy kullanımından biri sahte çıkıyor! Yani paranın dörtte biri sahte!!!

!!!

***

Ereğli’de toplumun konuya ilişkin konuşmalarını dinlediğimde, kafaya takılanların değişmediğini, halkın da Özellikle Halk TV, Habertürk, Fox, (biraz da NTV ve CNN) izlediğimde; bu kanallardaki tartışmalarda da (yandaşlık hariç) konuşulanların vatandaşın konuştukları ile hemen hemen uyuştuğunu tespit ettim.

Tabi, konuşulamayanları, çeşitli şekillerde ima edilenleri de..!

***

Üç aşağı, beş yukarı benzerlik içeren iddialar ve savunmalardan çıkan sonuç mu?

BOŞ!!!

İşte böyle bir boşlukta, dünyanın bile yakından takip ettiği İstanbul’daki Büyükşehir belediye Başkanlığı seçimlerine doğru gidiliyor!

Cumhur ittifakı liderleri Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı recep Tayyip Erdoğan ile destekçisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin yapılacağı 23 Haziran’a kadar Binali yıldırım için İstanbul’u ‘Mesken’ tutacaklar!

Millet İttifakı kanadındaki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve adayını geri çeken Saadet Partisi, Demokratik Sol Parti de, bu tavırları ile İmamoğlu’nu destekleyecekler.

Ülkenin diğer şehirlerine baktığımızda ise bir nevi ‘İstanbul Seferberliğini’ görüyoruz.

Ereğli’de de CHP İmamoğlu lehine kampanyalar düzenliyor, Genel Merkez ile irtibatlı çalışmalara hazırlanıyor.

Ereğli Başkanı Halil Posbıyık’ın İmamoğlu desteğini de ‘Es’ geçmemek lazım!

 Posbıyık’ın, seçim günü olan 23 Haziran’da İstanbul’da oy kullanacak bir tek vatandaşın dahi Ereğli’ye gelmesini istemediğine yönelik mesajında, “aynı zamanda Ereğli bir balık kenti”dir, vurgusunu da işleyerek İmamoğlu’na yönlendirdiği oy desteği, “bir taş ile iki kuş vurma” söylemini çağrıştırdı.

Güzel de oldu.



17.05.2019 11:16:40

Bu yazı 832 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 76.103.790

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
552 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1472 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri