(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SEÇİMLERDEN GEÇEN BİR AYDA…

Fikri KAPAN

31 Mart Mahalli İdareler (Yerel) Seçimleri sonrası İstanbul’da her ne kadar sular durulmuyorsa da, aralarında Ereğli’nin de bulunduğu ülke genelinde göreve seçilen belediye başkanları çalışmalara başladı bile…

Karadeniz Ereğli’de de, 5 yıl aradan sonra tekrar seçilen Belediye başkanı Halil Posbıyık, ilk 15 günün ardından kendini göstermeye başladı!

***

Önceliğini ‘Birlik ve beraberlik’ vurgularıyla gündeme taşıyan Posbıyık, kısa vadeli bazı tespitleri üzerine de ‘ivedilikle gitmeyi’ ihmal etmedi!

Örneğin; sahil bandında son yıllarda oluşan ‘Seyyar çirkinliği’!!!

Zaman zaman kaleme aldığımız konuda vatandaştan epeyce sıkıntı ihbarı geliyordu!

Adım başı mısırcı, adım başı dondurmacı, adım başı baloncu!..

Bunlara son yıllarda da; adım başı seyyar balıkçı, seyyar midyeci eklenince; gerçekten de sahilde rahat yürümek ‘azaba’ dönüşmeye başlamıştı.

***

Önce kendisi öyle bir göz gezdirdi; ardından ekiplere  ‘sıkı inceleme’ yaptırdı Posbıyık..

Sonra dedi ki; “hepsini temizleyin, Bozhane Balıkçı Barınağı’ndaki alana toplayın!!!

Bu arada gözden kaçmayan (!) bazı çekek yerlerindeki çirkin görüntülere de çeki-düzen verildi.

Tabu bu çalışmalar, ekmeğini kazanmaya çalışan ‘seyyarlar’dan tepke çekse de, vatandaşın memnunlukla karşıladığı aşikar!

Tabi, nokta işgalini bir süre sonra ‘sahiplenmeye’ çeviren seyyarların da göz ardı edilmemeleri, mümkün olduğunca ekmeklerini kazanmalarına olanak sağlamak gerekir.

Bu arada, belediye ekiplerinin başta sahil ve şehrin belirli yerlerinde ‘hummalı’ çalışmalar başlattığını da göz ardı etmeyelim.

***

Konu ‘Sahil’ olunca, eski Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından, ‘belediye tarafından işletilmeye başlanan’ üç dinlence mekanını görmemek olmaz!

Eski adı ‘Çınaraltı kafe’ olan, sonrada ‘Çilek Kafe’ ismini alan, eski adı ‘SBD’ olan sonradan ‘Sahil Kafe’ye çevrilen ve mevcut ‘Su Ürünleri kooperatifi’ olarak adı kalan mekanların ‘özelleştirilip, özelleştirilmeyeceği meselesi..!

Posbıyık, bu konudaki icraatının (!) ilkini de, Mayıs Ayı Meclisi ilk oturumunda ortaya attı.

Öncelikle Sahil (SBD) Kafe özelleştirilecekti!

Gerekçesi de net; Yaz aylarında kazanç getiriyor ancak, kış aylarında beklentiye cevap vermediğinden özelleştirilmeli!!!

Genel toplumdan çok tepki almayan Posbıyık’ın bu çıkışına, Çınaraltı mevkisindeki Çilek Kafe’nin eklenmesi ufuk seslerin yükselmesine neden oldu!

Zira, söz konusu mekan, sahile hakim ve halkın daha ucuz imkanlarla hizmet alabildiğin bir mekandı Çilek Kafe… Dolayısıyla, şu aşamada özelleştirilmesi pek tasvip edilmedi.

Hele ki Su Ürünleri olarak bilinen alan…

Oranın ise olduğu gibi kalması, vatandaşın en büyük talebi.

***

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, Belediye Ramazan ayı yardımları arasında yer alan ‘sıcak yemek dağıtımı’na dönmesi de, hanesine ‘artı’ yazılan icraat olarak yansıyor.

Evet; ramazan aylarında sokak yemekleri, sadece insanların iftar yapmalarını sağlamak değil, toplumsal kaynaşmayı da beraberinde getiriyor. Ama bu tür organizasyonların geneline baktığımızda; iftara daha bir-bir buçuk saat varken yerlerini alan aynı tiplerin, olanakları olmasına rağmen açık iftarları tercih edenlerin de aynı tipler olduğunu görülmesi, ‘halka açık iftarların amacına uygun işlemediğini’ ortaya koyuyordu.

Öte yandan ise gerçekten ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kadar sıcak aş ulaştırmak hem insanı, hem de dini açıdan çok daha doğru ve olumluydu.

Bu konuda her ne kadar belediye imkanları yeterliyse de, Posbıyık’ın da ifade ettiği gibi ‘hayır işlemek isteyenlerin desteğine de “hayır” denmez!!!

***

Sahil’deki mekanların yeniden özelleştirilmesine yönelik eleştiri ve tepkisel görüşleri bir kenara bırakırsak, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın çıkışları halktan olumlu not alıyor.

Unutmadık ki; işlediği Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları konusu da halkın umurunda!

Halk, “Eğer Erdemir gerçekten Ereğli Belediyesin aylık 400 bin lira gibi bir gelirini kestiyse bu şehre ihanettir” diyor.

Ancak bunu derken, konunun biraz daha net açıklanması; Erdemir’in önceden ödediği bu miktarı neden kestiği (hatta geriye dönük 5 yıllık sürede ödediğini geri istediği) gerek Posbıyık, gerekse Erdemir yetkilileri tarafından iyi açıklanmalıdır görüşünü de öne çıkarıyor.

***

Kendi başına ‘ayrı bir konu’ durumundaki Erdemir olayının perde arkasının iyi anlatılması halinde kamuoyunun rahatlayacağını belirtelim.

Bununla birlikte; 31 mart sonrası göreve başlayan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık7ın icraatlarının, haklata karşılık bulduğunun da hakkını verelim…

Kalın sağlıcakla…

NOT: BUGÜN (7 MAYIS) SABAH SAATLERİNDE EREĞLİ BELEDİYESİ BASIN BÜROSUNDAN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMADA; POSBIYIK’IN, SAHİL KAFE (SBD) HARİCİNDEİK DİĞER İKİ MEKANIN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN BİR ÇALIŞMASI OLMADIĞI DUYURULDU. 6 MAYIS''TA KALEME ALDIĞIM KÖŞE YAZIM, AYNI ZAMANDA DÜN AKŞAM BASKIYA GİREN VE BUGÜN DAĞITIMI YAPILAN HAKİMİYET GAZETESİ’NDEKİ ‘KÖŞEMDE’ YER ALDIĞINDAN, İNTERNET ÜZERİNDEN YAYINLADIĞIM KÖŞE YAZIMI DEĞİŞTİRMEDERN YAYINLAMAK ZORUNLULUĞU DOĞMUŞTUR.



7.05.2019 09:34:44

Bu yazı 1556 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )





Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 75.751.609

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri