(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ADAYLARIN DURUMU !

Fikri KAPAN

Bugün itibarıyla, Mahalli İdareler (Yerel) Seçimleri’nde günleri 20’in altına düşürdük!

Sayılı günler azaldıkça da, adayların hareketleri de, söylemleri de farklılaşmaya başladı!

Adaylar arasında, söylem ve hareketleriyle en fazla değişkenlik gösteren isim BBP’nin adayı Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da gözleniyor.

2014 seçimlerinde ‘sessiz-sakin’ çalışan, kendisinden çok yanındakilerin konuşmaları ile geçen süreç yaşatmıştı Uysal...

Hatta, kendisi, “eleştirmeyen tavrı”nı bozmazken, eleştirenlere dahi cevap vermeyerek, “Söz Gümüşse Sükut Altındır” söylemini anımsatmıştı!

Bu dönem ise daha farklı bir Uysal var alanda...

Özellikle “Festival” diye tutturan eski belediye başkanı CHP Adayı Halil Posbıyık’a yüklenmesiyle dikkat çekiyor Uysal..!

“Bu şehrin onca sorunu, esnafın sıkıntısı varken festivallere o kadar para harcayamam, küçük çaplı Osmanlı Çileği Şenlikleri yaparım...” diyor Uysal..!

Uysal’ın ağırlıklı kullandığı bir başka argüman ise; “çalmadan, çırpmadan hizmet” söylemleri oluyor.

“Benim için kimse çaldı, aldı diyemez” diyor!

Elbette ben de öyle diyor ve biliyorum. Ancak, 5 yıllık süre içinde Belediye içinde olanlarla ilgili çıkarılan dedikodular o kadar çok ki!..

Hani ‘Milletin ağzı torba değil ki büzesin’ sözünü çok sık söylemek gerekiyor!

***

Bu dönem AK Parti’nin adayı Erol Şahin’deki değişimi de görmeden geçemiyoruz!

İlk günlerde biraz şaşkın, tutuk, ürkek tavırlar sergileyen Şahin’in, toplum önüne çıktıkça duruşunda da, tavırlarında da söylemlerinde de değişen farklılığı gözlemliyoruz.

Özellikle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Saadet Oruç’un sürekli yanında olması, yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “19 Mart’ta Karadeniz Ereğli’deyim” sözü, değişimin itici gücü olarak yansıyor.

Vatandaşla temasında ‘kendinden daha emin’ duruşu, vaatlerinin altını dolduran söylemleri, vatandaşı dinleyen yanı ve en baştan uygulamaya koyduğu, sorun, talep ve önerilirini not aldırması, “Belediye Başkanlığına hazır” izlenimini daha da artırıyor Şahin’in...

AK Parti Adayı Erol Şahin’in söylemlerinde dikkat çeken bir başka konu ise çok gerek olmadığı zamanlarda, rakiplerine yönelik eleştiride bulunmayışı oluyor.

“Benim işim yapacaklarımı anlatmak, geçmişe çok takılmak istemiyorum” tavrını doğru buluyorum Şahin’in...

Şahin’in ‘Mali Müşavir’ olması, belediyecilik anlamında da kendisine ‘artı katan’ değer olarak yansıyor.

Zira, Belediye Başkanlığı ‘iyi bir yönetici’ olma yönünde ağırlık kazansa da, -hele ki Ereğli gibi bütçesi 130 milyonu aşan kentte- ekonomiyi de çok iyi bilmesi, göreve daha da üst kademede yapabileceğini ortaya koyuyor.

Şahin’i, geçmişten ‘ayrıcalıklı’ kılan bir başka özelliği ise geçen 5 yılda iktidar (Devlet) hizmetlerinden fazla yararlanamayan Ereğli’de, bunu daha iyi sağlayacağı izlenimi vermesi oluyor.

Zaman zaman kendisi ile bir araya geldiğimde, gerek Başdanışman Oruç vasıtasıyla, gerekse diğer tüm kapıları açık tutarak gösterdiği çaba, tespitimi daha da olgunlaştırıyor.

Eski belediye binasının sorununun çözülemeyişinin gerekçelerinin çok ‘küçük’ oluşu, örneklerden bir tanesi...

Bunları çoğaltabilirim!

Elbette Şahin’in, “Kendisini bizzat tayin eden” Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan alabilecekleri de biliniyor!

***

CHP Adayı Posbıyık’tan bugün çok uzun bahsetmeyeceğim. Çünkü 5 yıl öncesindeki Posbıyık’tan farklı bir karakter göremiyorum karşımda!

Ne yazık ki ‘rant’ haline getirilen festivallerden başka pek bir şey anlatmayan, “kavgaları unuttum” derken, “yediğim yumruğu unutmadım ama!” diyerek gönderme yapan Posbıyık, bilindik Posbıyık!

Ve halk da biliyor ki, tekrar seçilmesi halinde yandı Ereğli ve halkı !!!

***

İYİ Parti Adayı Ali Kaya, beklenenin üzerinde performansla sokaklarda...

Posbıyık yüzünden bozulduğu ileri sürülen CHP-İYİ Parti ittifakı olmayışı nedeniyle ortaya çıkan isim Kaya, ilk operasyonunu, Belediye ve İl Genel Meclisi’ne ‘yerli’ isimler üreterek gerçekleştirmişti.

Kaya’yı, ziyaretlerinde daha cesaretli, daha ikna edici gördüğümü yazmalıyım. Ki, önce ‘kazanacağına’ kendisi inanmış. ‘Önce inanmak’ anlayışını kabul ediyorsak, devamını başarmak çok zor olmasa gerek!

***

DSP’nin çalkantılı bir süreçten doğan sürpriz adayı Burak Müftüoğlu ise adeta şaşırtıyor!

Deyim yerindeyse, ‘ilçede olmayan DSP’ye tam anlamıyla ‘hareketlilik’ kazandıran isim oldu.

Kendisi gibi inanan ekibiyle kapı kapı dolaşarak, ‘sanki 40 yıllık siyasetçi’ tavırlarıyla vatandaştan oy istiyor Burak Müftüoğlu…

Başarabiliyor mu? evet...

***

MHP’de ise sanki bir kopukluk var!

Her ne kadar geçtiğimiz hafta sonu kalabalık katılımla Büyük Anadolu Ereğli Otel’de aday tanıtım toplantısı yaptıysalar da, öncesinde MHP Adayı Talat Şeker’i ‘bireysel çıkışlarını’ görmemezlik edemeyiz!

(Varsa) parti içindeki rahatsızlıkları dışarı sızdırmamaya özen gösterilse de, İlçe Başkanı Rahman Demirtürk’ün ‘tutuk tavırlı’ izlenim vermesi dikkatlerden kaçmıyor!

Tabi bunda, Aday Şeker’in, ziyaret ve katıldığı programlardaki söylemleri de etkili diye düşünüyorum!

***

SP Adayı Gökhan Göktaş’ın, aslında ‘yerinde duramaz ve çok konuşan’ yapısını bildiğimizden, sessizliğine bir anlam veremiyorum!

***

Anlayacağınız; Ereğli’de yaklaşan yerel seçimlerde adaylar her geçen gün hızlanıyor. Öne çıkan iki isim diyorsanız; hala Şahin ve Posbıyık...

Kıyasıya giden bu yarışta, işi zorlayacak üçüncü isim olur mu?

Onu da elbette seçmen bilir! 



12.03.2019 11:25:27

Bu yazı 1392 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (3)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

13.03. 11:10:43
Asım diyor ki;

Tespit çok güzel olmuş. Uysal ve posbıyık denenmiş. Sevabı ve günahı ile dönemleri bitti. Yeni adayları görelim. Her şey ereğli için.
14.03. 13:15:44
Erol güneş diyor ki;

Mansur Yavaş, belediye başkanı olduğunda eski çalışanları işten çıkaracağına dair iddialarla ilgili ise şunları söyledi: “Evine ekmek götüren insanı neden işten çıkarayım? Ekmekle oynayan namussuzdur, alçaktır; bu kadar net.
14.03. 15:03:13
ereğlili diyor ki;

hüseyin uysalı hala görmezden gelmeniz aşşırtıcı!!




Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 75.747.981

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri