(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YAZMIŞTIM ..!

Fikri KAPAN

Karadeniz Ereğli’de, 2014 Mahalli İdareler (Yerel) Seçimlerinde devrilen eski Belediye Baş-kanı Halil Posbıyık’tan sonra, ilçede sadece belediye başkanının değişmeyeceğini, beraberinde yeniden ‘demokratik yarışın başlayabileceğini’ önceleri yazmıştım.

DAHA CESARETLE !

Geldiğimiz noktada görüyorum ki; o dönem yazdığım, şimdilerde ‘cuk’ diye oturuyor!

Baksanıza; AK Parti’de aday adayı sayısı neredeyse 20’li rakamlara ulaşacak!

CHP’de, o Posbıyık dönemindeki ‘baskıcı yöntem’ nedeniyle çıkamayan aday adayları, bu kez daha cesaretle meydanlardalar!

“Daha cesaretle” diyorum zira, büyük oranda güç yitiren Posbıyık’ın insanlar üzerinde oluş-turmaya çalıştığı ‘baskısı’ o kadar hissediliyor ki!..

Bırakın ‘cesaretle ortaya çıkan’ aday adaylarını, onların yanında olan ama ‘görünemeyen’ partili-partisiz insanların çoğunluğunu da biliyoruz!

İYİ Parti, yeni bir parti olmasına rağmen bir yandan etrafından dolaşan ‘aday adayı tipleri’, diğer yanda partinin ‘yeni filizler’ arayışlarıyla adından epeyce söz ettirir hale geldi.

MHP, her ne kadar sessizliğini koruyorsa da ‘derinden’ gittiği biliniyor! Ortaya ciddi ve ‘bomba gibi’ bir aday çıkarırsa kimse şaşırmasın!

SP’de, her zamanki ‘inat’ ve ‘diretmesiyle meydanlarda olacaktır elbette.

Özetlersek; Ereğli’de ‘baskıcı dönemin bittiğini’ yazdığım 2014 sonrasında geldiğimiz nokta böyle. Bir adamın ‘dikta’yı sürdürmeye çabalaması dışında çok şey değişti!

CHP’DE DURUM BİRAZ DAHA NET!

CHP kanadında, uzun yıl aradan sonra 4 ‘pırıl pırıl’ aday çıkması, parti içinde ciddi heyecan getirdiğini yazabilirim. Her ne kadar 5. adayın, kendisi ile eş değerde olmalarına- hatta bir çıta üstte bulunmalarına- rağmen, ‘tepedeyim’ havaları estirilse de, durumun öyle olmadığı ‘yuka-rılardan gelen haberlerde’ netleşiyor!

Gelen bilgilerde; geçmiş yıllarda; gerek parti içinde (Hatta genel başkanına karşı) tavrı, gerekse halen sürdürdüğü aynı politikası yüzünden 5. ismin ‘yok hükmünde’ olduğu yer alıyor.

Pırıl pırıl 4 aday arasında ise ‘sanki’ isimler 2’ye düştü gibi ..!

Elbette 2’ye düşen isimleri bugün, buradan yazmak pek doğru ve ‘yakışık’ almaz”!

Belki biraz daha ileriki günlerde olabilir!

YAZDIĞMIN ARKASINDAYIM!

AK Parti kanadında, (İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın söylemiyle) aday adayı sayısının yüksek rakamlarda olmasının, kimilerince, “Başkan Hüseyin Uysal’ın Başarısızılğı” olarak lanse edilmeye çalışılsa da, geçen haftaki yazımın arkasında durduğumun bilinmesin istiyorum.

Ne demiştim;

“Yanılıyor olmayasınız. Acaba, iyi işler yapıldığından aday sayısında artış olamaz mı?”

Önce kabul etmiyorlar ve geçmiş dönem belediye seçimlerini hatırlatıyorlar; “Eskiden kimse aday çıkamıyordu ama ..”

Bu söylemi de şöyle çürütüyorum;

“İyi de, geçmişte adeta ‘dikta’ uygulaması vardı, ortaya çıkanın siyasi anlamda kellesi gidiveriyordu! Şimdi öyle mi?.. Mevcut başkana her türlü eleştiri (ki aralarında haka-retler bile var) yapılıyor. Bir yanda başarı, diğer yanda ‘hoşgörü’… Tabi ki herkes ra-hatlıkla aday çıkar!

YAŞAR CİĞER’İN PARLATILMASI!

Evet, AK Parti’de ortaya çıkan yeni isimler arasında, geçmişte partisinin Kandilli Beldesinde belediye başkan adayı olan Erdemir İlk Okulu Müdürü Yaşar Ciğer bu kez çıtayı bir ‘tık’ yu-karıya taşıdı ve Ereğli Belediye Başkan Aday adayı oldu.

Bunun olacağını önceden bildiğimden, hakkında birkaç haber yaptığım Ciğer için bazı dostla-rım ‘fazla parlatıyorsun!’ yakıştırmasında bulundular!

Elbette güldüm!

Ciğer’in nesini parlattığımı pek anlayamadım. Zira adam, bugüne kadar yaptıklarıyla parlaya-cağı kadar parlamış!

Bize, sadece yazması düştü o kadar!

DEMİRTAŞ GEÇTİ!

Aslında ‘sürpriz olmayan’ beklentiydi bu...

Geçen seçimlerde CHP’den girdiği Gülüç belediye Başkan adaylığında, seçimleri kazanan Gökhan Demirtaş, bu kez ise AK Parti’yi terci etti!

Kimilerince ‘sürpriz’ olarak değerlendirilse de, aslında;geçmişi zaten bu partide olan Demirtaş’ın geçişi hiç de ‘sürpriz’ olmadı!

Kaldı ki, CHP İl Başkanı, “Alaplı, Kandilli ve Gülüç Adaylarımız yerlerinde duracaklar’ şeklinde demecine rağmen, parti değiştireceği bilinen Demirtaş’ın duruşu ‘normal karşılansa da, asıl sürpriz başka!

Hatırlayalım; AK parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz az uğraşmamıştı Demirtaş ile ..!

Hatta, “gelirse ben istifa ederim” demiş, etmişti de...

Ama bugün belde başkanlığını sürdürüyor ve Demirtaş’ın gelişinde İlçe binasındaydı!

Siyaset bu işte ..!



13.11.2018 11:53:04

Bu yazı 1385 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (2)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

15.11. 01:48:27
ferhat diyor ki;

ak parti hüseyin uysal chp ise erol çivici ile seçime girecek.hüseyin uysal algıya kurban gidiyor.yoksa bence gayet güzel başarılı hizmetler yapıyor.ereğli sahilden festivalden ibaret değildir kimse kusura bakmasın.ama hüseyin uysalda bu algıyı tersine çevirecek hiçbirşey yapmıyor.çıkıp ağzı iki laf yapmıyor,masaya yumruğunu vurmuyor,yanındakilere sahip çıkmıyor.sen yanında yürüyenle yürümeyenleri aynı kefeye koyarsan bay başkan kimse yanında olmaz.iki gün sonra adaylığın açıklanırsa kiminle çalışacaksın varmı yanında bir ekibin ?
15.11. 01:50:15
çengelburnu esnaf diyor ki;

İSMAİL YILMAZIN OY POTANSİYELİ OLSAYDI PARTİNİN İLERİ GELENLERİ GÖKHAN BEYİ PARTİYE ALMAZDI.GÖKHAN BEY BUGÜN GİRSE YÜZDE 70 TEN AŞAĞI OY ALMAZ.İSMAİL YILMAZ YÜZDE 20 Yİ GEÇEMEZ.ODA PARTİ OYU OLUR ŞAHSİ OYU DEĞİL.AK PARTİ BU YÜZDEN KAYBEDİYOR İŞTE.KARŞILIĞI OLMAYAN KİŞİLERİ YÖNETİCİ YAPIYOR.




Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 75.754.797

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
184 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1307 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri