(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ADAYLARDAN ALINTILAR... YORUMLAR

Fikri KAPAN

Ereğli FM’de yaptığım “Fikri Kapan’la Burada konuşalım” canlı programımda, meslektaşım Doğan Gönüllü ile partileri ve adaylarını değerlendirmiştik.

Gönüllü, her ne kadar zamanı “2 saat çok uzun oluyor!” diye değerlendirse de, ne yazık ki bu süre de yetmedi ve MHP, İYİ Parti, SP gibi partilerin durumlarını konuşamadık.

Programda yaptığım gibi bu partilerimizden de özür diliyor, en yakın zamanda değerlendirme yapacağımızı bir kez daha yineliyorum.

***

Adaylardan bahsederken; AK Parti’de ‘potansiyel adayın Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal olduğuna vurgu yapmıştık. Bazı erken çıkış yapan aday adaylarının bu çıkışını ben doğ-ru bulurken, Doğan ise ‘ henüz net anlatımları yok’ şeklinde eleştirisiyle gündeme getirmişti.

Bunlara örnek olarak da yine AK Parti’den Erol Şahin ve diğerlerini işaret ediyordu Doğan…

Aslında burada Şahin’e haksızlık yapıldığını düşünenlerdenim. Zira Şahin, daha ilk çıkışıyla birlikte, yapacaklarına ilişkin topluma bir şeyler vermeye çalıştıysa da, partisinin “belediye başkanlarımızın olduğu bölgelerde erken çıkıp, konuşmayın!” engeline takılmıştı!

Asıl konuşulması gereken ise Hüseyin Uysal’ın durumu!

Dedim ya; bence hala ‘potansiyel aday’.

Ancak, her geçen gün daha da iddialı yazıp-söylüyorum; birileri Uysal’ı adeta ‘sabote’ ediyor!

Parti içi mi, parti dışımı, orasını bilemem ama var böyle bir şey!

Birçok bölgenin özeneceği şekilde su arıtma tesislerine kavuşan Ereğli’de, bir çeşmeden sarı, diğerinden berrak su akmasını ne ben anlayabildim, ne de anlatılabildi!

Şehirlararası yolcu taşımacılığının, şehir içinde indi-bindi sorunu da buna benzer; biliyorum ki Uysal, bu konuda esneklik getirdi ama birileri devreye girip araçlara ceza kesince durum değişti!

Ne hikmetse eleştirinin büyüğünü, hatta tamamını alan yine Uysal oldu! (Muhtarlar Derneği gecesindeki konuşması ile aslında durumu açıkça ortaya koyduğunu da yazalım!)

Uysal döneminde hayata geçen (bence) bir çok çalışmanın anlatılmayışı bir yana, bazılarında, fotoğraflarla yapılan süslemelerdeki kareler o kadar ilginç ki!..

Mekan 15 kare fotoğraf ile güzelleştirildiyse de, kaç tanesinin Uysal dönemine ait olduğuna bakmak lazım!

Dedim ya; parti içi yada dışından Uysal’a yönelik ‘sabote’ o kadar açık gözle görülüyor k

***

Programda, elbette eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık’tan da bahsettik.

Sahil, su ve festivaller…

Bu şehrin inkar edemeyeceği üç önemli yatırım ve çalışma…

Ama arkası karanlık!!

Yani sonrasında ne var ona iyi bakmak lazım!

Kavga, kaos, korku !!!

Bunu yazınca da Posbıyık(lar) kızıyor!

Hatta eski Başkan şöyle sözlerle de kendisiyle çelişiyor!

“benim için kavgacı, kinci, gelirse öç alacak’ diyorlar. Yok öyle bir şey, ben kin tutmam! Kavga ettiysem de özür dilerim ..!

Aynı başkan aday adaylığı açıklamasında sarf ettiği bu sözlerin üzerinden iki dakika geçmeden ise şöyle diyor:

“Aradan geçen 5 yılda çok düşündüm! Evde zaman zaman kendimi yumrukladığım oldu, ‘Ha-lil sen insanlarla nasıl kavga edersin, insanları nasıl kırarsın’ diye ..!

Hadi buyurun!

Bir başka örnek mi? kendi açıklamasıyla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüş-mesinde; Muharrem İnce’nin ‘Değişim’ grubuna destek vermesinin sebebi olarak, (Ünal Demirtaş’ı kastederek) bölge milletvekillerine kızgınlığını öne sürüyor Posbıyık!

Aynı Posbıyık, Ankara’ya gidişinde Demirtaş ile birlikte fotoğraf paylaşıyor!

Bu da çelişkinin bir başka yönü!

Genel Başkan adama sormaz mı?

“Yahu Halil, milletvekiline kızdın iyi de, benim genel başkanlığımla neden oynamaya kalk-tın!..”

Eski başkan ile ilgili daha yazacak çok şeyimiz olacak gibi!

***

CHP’de Erol Çivici’nin aday adaylığı açıkladığı açık hava toplantısı ile Posbıyık7ın toplantı-sını kıyasladığımda “eşit kalabalıktan” söz edebilirim.

Öncelikle Çivici’yi kutlamak gerek; basın ile başlattığı çıkışını, partisine yakışan şekilde bir ortamda açıklamasıyla sürdürdü.

Kalabalığa gelince; alanın hemen hemen tamamı doluydu (Ki Posbıyık’ın da öyle!) Katılanlar arasında, partinin köklü isimlerinden simaları gördük Çivici’de (Posbıyık’ta görünmedi!)

En önemlisi ise şuydu; Çivici’nin toplantısına ‘korkanlar’ gelemedi, Posbıyık’ın toplantısına ise ‘Korkanlar’ geldi!

Çivici, konuşmasının ardından, alana inerek, ‘korkmadan’ dinlemeye gelenlerle kucaklaştı.

Posbıyık ise (eline tutuşturulmuş kağıtları okumaktan zorlandığı) konuşmasının ardından biri-lerinin koluna girmesiyle parti binası içine girdi!

***

Doğan ile programda CHP’den Emin Semih Özkök’ten de bahsettik.

Tabi Özkök’ün de CHP’de bir ‘ayrıcalığı’ var. Öncelikle, partisinin ilçe başkanylıklarına aday olmuş, Belediye Meclis üyesi listelerine müracaatta bulunmuş. Bunlar arasında, yerel seçimleri ilgilendiren en önemlisi de 2004 seçimlerinde, o dönemler ANAP’tan seçilen Posbıyık7ın en güçlü döneminde ‘CHP Belediye başkan Adayı’ olarak karşısına dikilmiş!

İşte o Özkök, ‘bir kez ve son kez’ diyerek, bu dönem de belediye başkan aday adaylığına mü-racaatta bulundu.

Doğru mu yaptı? Derseniz, benim yorumum ‘doğu yaptı’ğıdan yana olur.

***

CHP’de aday adaylığını açıklayan bir başka isim eski İlçe Başkanı Sertan Ocakcı.

Ocakcı için de yazılacaklar var elbette. Tabi ki, ilçe başkanlığı seçimleri öncesi ve sonrası süreci de içerecek konuları, 26 Ekim’de partililere hitaben yapacağı açıklamasının ardına bırakmak istiyorum.

Aynı şekilde Buket Müftüoğlu’nu da…

“Halk tipi kadın” görüntüsünü bozmayan Müftüoğlu’nun, Hakimiyet’e verdiği demecin hari-cinde bir açıklaması olmayışı, Onunla ilgili yorum yapmamın önünü kesiyor!

Ancak, hemen şunu yazayım. Buket Müftüoğlu Hakimiyet’e verdiği demecinde, şehrin festi vallerle değil, yerel ürünlerinin dünyaya tanıtımıyla anılmasından yana olduğunu belirtmişti!

Bilmem anlatabildim mi?

Kalın sağlıcakla...



23.10.2018 10:54:03

Bu yazı 1795 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (1)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

30.10. 20:09:20
GÖKTEPE YALI diyor ki;

SİZLER ARACILIĞIYLA SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZABİR MESAJIM VAR.KENDİSİNE ULAŞAMIYORUZ O YÜZDEN BURAYA YAZIYORUM.BAŞKAN BEYE DİKKAT EDİYORUM OY ALAMADIĞI MAHALLELERDE FISTIK GİBİ ASFALTLARVAR KENDİNE SEÇİM KAZANDIRAN MAHALLERE BAKIYORUM YA HİÇ ASLFAT YOK YA ÇOK AZ VAR.SAYIN BAŞKAN SANA OYVERMEYEN MAHALLELER EMİN OL 100 YILDA GEÇSE AK PARTİYE HİÇ BİR ZAMAN OY VERMEYECEK MAHALLELER.SEN ELİNDEKİ MAHALLELERİ KAYBETME BENCE.BAK GÖKTEPE MAHALLESİ, YALI SOKAK, BALI, KIRMACI, DAĞLAR,KIYICAK YOLLARI GERÇEKTEN ÇOK KÖTÜ.BURALARDAKİ HAZIR AK PARTİ OYLARINI KAYBETME SAYIN BAŞKANIM.DANIŞMANIN YOKKİ SENİ YÖNLENDİRSİN.BEN AYRIM YAPMAM DİYORSAN SENİN MESELEN AMA O MAHALLE SEÇMENİ AYRIM YAPIP HER SEÇİMDE OYUNU CHP YE VERİYOR.BİZ OY VERDİĞİMİZ İÇİN SUÇLUMUYUZ ?


Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 76.086.126

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
541 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1460 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri