(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÜLÜNECEK DURUMA DÜŞMEK BU OLSA GEREK !

Fikri KAPAN

Ülkede, yerel seçimlere yönelik hareketlenen siyasi gelişmelerde öyle ‘ilginçlikler’ yaşanıyor ki, bunları yakalayıp, kaleme almadan edemiyor insan!

Hani ‘reklamın kötüsü olmaz’ anlayışı var ya; bu tür olumsuzlukları yakalayıp yansıtınca da bir nevi ‘reklam’ yapmış oluyoruz!..

Ancak, bu reklamın bir de ‘hazımsızlık yönüne’ baktığımızda, kamuoyunun (belki de) gözünden kaçan olumsuzluğu atlamayarak, aktarmayı da görev biliyoruz.

***

Eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın bu konuda son ‘gafı’, kelimen tam anlamıyla bu ‘siyasi hazımsızlığa’ “cuk” diye oturuyor!

Kısaca bahsedersek;

Önceki hafta sonu CHP Genel Başkanlığından çağırıldığını (ki biz randevu istediğini biliyoruz) ve İstanbul’dan acilen Ankara’ya giderek; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü basından takip etmişsinizdir!

Eğer takip etmediyseniz çok kısa özet geçeceğim:

Eşi Neriman Posbıyık ile gittikleri CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptılar!

Posbıyık, basına yansıttığı açıklamasında öyle bir vermiş veriştirmiş ki; sanırsınız Ereğli’deki partide bir tek kendisi düzgün, diğerleri ‘tü-kaka’ !

Ne parti yöneticileri, ne milletvekilleri…

Maşallah eleştirmedik,. Yerden lere vurmadık kimseyi bırakmamış!

Tabi, her ne kadar kendine yontarak demeç verdiyse de, bir yerde öyle bir gaf yapmış ki; bu gafı belki de bir kibrit çöpü kadar var olan şansını tamamen sıfıra indirmiş!

***

Söz konusu kısımdaki açıklaması; partinin aynı zamanda Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin önderliğindeki “değişim” grubunun, kurultay istemesinden yana olmasını, Kılıçdaroğlu’na izah etmiş Posbıyık!

Bakın nasıl?

“…“Son dönemde ‘Değişim’den yana oy kullandığımı, ancak bunu Genel Başkan ve Genel Merkez’e karşı değil Partiye Zonguldak Bölgesinde çok büyük zararlar veren Milletvekili Ünal Demirtaş’a olan tepkimden dolayı olduğunu,..”

Yani özeti şu:

Demirtaş’a kızan Posbıyık, genel başkanlıktan düşme ihtimali olabilecek Kurultay’ın yapılması için imza vermiş.

!!!

Adama sormazlar mı, “Demirtaş’ı kızdıysan, Kılıçdaroğlu’nun günahı ne!” diye ..!

Üstüne üstlük, hen ne kadar ANAP’tan seçildiysen de, daha sonraki yıllarda transfer olduğun ve “kökten CHP’liyim” dediğin partini Genel Merkez’de bu kadar kötülemen sana ne getirecek?

Adama demezler mi: yıllarca bu partinin belediye başkanıydın, neden düzeltmedin!..

***

Gazeteci gözüyle; Kılıçdaroğlu’nun iyi insan, iyi siyasetçi ve ülkesini seven tavrını görür, bilirim. Bugüne kadar da ne partisine, ne de ülkesine zarar gelecek yönde adımını da görmedim. (Elbette görenler yada öyle olduğunu savunanlar da vardır!)

Dolayısıyla, gözlemlediğim Kılıçdaroğlu, Posbıyık’ın, başta aşağı kavga, kaos, ve korku içeren şikayet/sunumu Genel Başkan nezdinde pek değil hiç prim yapmamıştır.

Hatta, seçime girdiği ve kazanan milletvekilini kötüleyen bir aday adayına prim vereceğini de hiç sanmıyorum.

***

Öyleyse, yukarıdaki konuyu neden kaleme alıyorum?

Çok açık ve net ki;

Kimilerince “değişti, eski Posbıyıkdeğil, Ereğli’ye lazım…” türünden şişirmelerle yeniden gündeme taşınmaya çalışılan o ismin, aslında hiç değişmediğini, hatta eskisine göre daha da ‘bilendiğini’ kamuoyuna anlatabilmek için yazıyorum.

Hala fısıltı yoluyla insanlar arasında ayrımcılık yapmak, hala partisinde birliğin sağlanmasının önünü kesmek, hala kendisinden başka aday çıkmaması için çaba göstermek gibi hünerlerini (!) gizleyemeyen Posbıyık’ın, bu tavrı ne kendine, ne partisine, ne de ilçeye bir şey kazandırmaz.

Bunu benim gibi bir çok partilisi de biliyor ama bilmeyen iki kişi var;

Posbıyık çifti!

Gülünecek duruma düşmek bu olsa gerek!



25.09.2018 08:41:49

Bu yazı 1925 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (3)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

26.09. 12:16:25
moruk diyor ki;

Bir çok vatandaştan duydum partiye üye olmak isteyen vatandaş lar SAYIN ZATLAR İSTEMEDİKLERİ için CHP ye ÜYE YAPTIRMIYOR lar ilçe yönetimi adete KUKLA görevi yapmakta eski CHP li küskünler ve kırğın lar zaten partiye uğramıyor bu ZATLAR kendi çalıp kendileri [yönetim kurulu]oynuyor yeni ÜYEYE gerek yok diyorlar.
27.09. 00:44:41
gülpembe diyor ki;

kendi makam şöförünü, kendi belediye meclis üyelerinin çoluk çocuğunu,birçok chp mensubunu üyesini belediyeden atan ekmeklerinden eden biri cumhuriyet halk partisine yakışmıyor ve kesinlikle aday yapılmamalı.söz konusu bile olmamalı.chp li halil posbıyık aday yapılmazsa ertesi gün iyi partiye geçer.siz bakmayın onun bazı chp lileri akp ye yakın diye kılıçdaroğluna şikayet etmesine.genel başkanın gözüne girmeye çalışıyor ama yimezler
02.10. 00:41:11
MEHMET diyor ki;

HALİL POSBIYIK EREĞLİYİ KURTARMAYA GELİYOMUŞ.HAYIRDIR EREĞLİ DÜŞMAN İŞGALİ VEYA YUNAN İŞGALİ ALTINDAMI.CHP DEN ADAY YAPILMASIN ON DAKİKA SONRA BAŞKA PARTİ ARAYIŞINA GİRECEK KİŞİNİN ADI HALİL POSBIYIKTIR.HÜSEYİN UYSAL BUNLAR HEP SENİN SESSİZLİĞİNDEN KETUMLUĞUNDAN.KONUŞSANA KARDEŞİM.MEYDANI BOŞ BIRAKTINYA.




Şu anda 54 kişi online
Toplam ziyaret : 75.602.442

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
60 kez okundu



(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

DAHA GÜZEL NASIL BAKARDI Kİ!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1250 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri