(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ANLAMAYANLAR İÇİN; ÖZDEMİR!

Fikri KAPAN

Aslında konuyu, toplantıda ve yapılan haberlerde bırakacaktım; ta ki, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Özdemir’in, Ereğli TSO başkanı Arslan Keleş’in düzenlediği basın toplantısında (Başkanının da sözünü keserek) yaptığı çıkışı, ‘sözde bertaraf edercesine’ sosyal medyada güncelleştirmesine kadar!

***

Mutlaka, Özdemir gibi siyasi arenada yer almış, ‘disiplinli’ bir partinin üyesi ve esnafa ‘nerede, ne şekilde konuşacağına yönelik’ terbiye ve eğitim haddimiz değil!

Ancak, söz konusu toplantıda ‘Başkanının sözü bitmeden kesip söze girmenin de’ pek doğru bir yaklaşım olmadığını hatırlatmalıyım!

***

Gelelim, Özdemir’in söz konusu çelişkisine!

Toplantının genel konuları ekonomi, Erdemir, Tersaneler, TSO’nun aylık aktiviteleri ve nihayetinde ilçeye kurulması gündemde olan üniversite kampüsüydü.

Aslında Başkan Arslan, bu konudaki gelişmeleri son derece seviyeli, düzenli ve (gerekirse üzerine alınacaklara da) atıflarda bulunarak aktardı.

Arslan sözlerinin içinde, ne kadar boş zaman geçirdiğinden, yeterli çalışma yapılmadığına, nelerin yapılması gerektiğine…

Baştan sona her şey vardı aslında…

Sözü bittiğinde TSO Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu da, (Başkanından izin isteyerek) yaptığı konuşmada biraz daha detaya girdi; benzer sözlerle birlikte ‘ bir noktaya varılamayışının üzüntüsünü’ dile getirdi.

***

Başkan Keleş’in, basından soru alma kısmında Mehmet Öztürk, Şenol Azman’ın sorusunun ardından Doğan Gönüllü de ‘yorum sorusunu’ yöneltiyordu ki, Keleş’in yanıt vermeye başlamasıyla birlikte sözünü kesen Mevlüt Özdemir, ‘ateş fırlatan’ gözleriyle, ‘insan dövecekmiş’ sözleriyle Gönüllü üzerinden basına yüklenmeye başladı.!

Basının bu konuda (hemen hemen) hiçbir şey yapmadığını, son derece sessiz kaldığını ‘ithamkar’ tavırları ile dile getiren Mevlüt Özdemir, “Ereğli Belediye Başkanı buranın (Eski Hastaneler alanı) Askeriyeye devri için kampanya başlattı. Bunu bilmiyormusunuz, neden yazmıyorsunuz?” türünden sözleriyle aslında tüm medyanın odağı olduğunun farkında bile değildi!

Doğan yanıt verdi; “bunu kendisine sorarız, hemde yazılarımızla…” demesine rağmen Mevlüt Özdemir’in bilinmez tavrını sürdürmesini dikkatle izledim!

***

Benim için o anki durumda bir siyaseti, siyasetçiyi, odayı, rektörü vs… savunma gibi bir durumun ve duruşum da olmadığından; sözlerinin bitimiyle birlikte konuşmaya başladım.

İlk çıkışımı da Mevlüt Özdemir’e yaptım elbette!

Zira, Özdemir’in, kendi başkanının sözünü keserek ortaya atılması bir yana, ‘haddini de aşarak’ basına ağır sözlerle ithamda bulunmasını hazmetmek mümkün değildi!

Yüksek ses tonuyla çıkışıma tepki vermek istedilerse de, Özdemir’e aynı oktavdan girilmesi gerektiğinin de altını çizmiştim!

Özetle; Özdemir yada kimse, her hangi bir hak söz konusu olmadan hiçbir basın mensubuna yönelik böyle bir çıkış yapamazdı, yaptırmazdım!

Kaldı ki (Toplantı ırasında sorulduğu gibi) aynı çıkışları merhum Yaşar Tetiker’e kezlerce yaptığımızı da anlattım.

(Anlatmayı unuttuğum; eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile de bu gibi benzer konularda karşı karşıya geldiğim çok olmuştur.)

Tekraren söylüyorum ki, derdim ne bir siyasiyi, ne belediye başkanını, ne oda veya bir başka sivil toplum kuruluş başkanını savunmak korumak olmamakla birlikte (ki böyle bir savı istersem köşe yazılarımda yapabilirim) bir basın mensubuna yönelik ‘yüklenme, itham hatta saldırıya’ sessiz kalmam söz konusu değildi.

***

Özdemir’e gelince; öncelikle sosyal paylaşımında yer verdiği konuların bir kısmı gerçek dışıdır.

Henüz kimse adından bahsetmemesine rağmen Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal’dan bahseden kendisi olmuştur, hiçbir gazeteci de kalkıp Uysal’ı savunmaya geçmemiştir!

Ancak, sığ siyasetin ağındaki bu gibi kişiler, toplumun ‘yumuşak karnından da yararlanarak’ spekülatif tavır ve söylemlerle yanıltıcı açıklamalarda bulunabiliyorlar.

Ne yazık ki, konuya hakim olmayan bazıları da ‘birisini eleştirmeye malzeme sağladıkları gerekçesiyle’ konuya ‘balıklama’ dalabiliyorlar!

Sosyal paylaşım sitesindeki yazısında adeta’ günah çıkarmaya çalışan’ Özdemir’in, aslında bir nebze daha battığını fark edememesi de ilginç!

***

Her şey bir yana; yazımda toplantının içeriği, konuların seçimindeki başarı ve gelişmelerdeki olumlu seyirden bahsedecektim, olmadı.

Ereğli TSO Yönetim Kurulu başkanı Arslan Keleş’i ve toplantıda yer alan ekibini kutlamak gerekiyor.

Elbette Mevlüt Özdemir hariç!

Çünkü, “Sözlerimin arkasındayım” demekle, “sarf ettiği sözleri gizlemek” aynı şey değil!



17.08.2018 13:32:33

Bu yazı 1899 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (2)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

18.08. 13:42:52
gökhan diyor ki;

büyük umutlarla gelen tso yönetimi şu saate kadar ne yaptı.yemin ederim insanlar rahmetli yaşar tetiker yönetimini arıyor.çivi çakılmadı şu saate kadar.şu saate kadar konuşmaktan başkabişey yapılmamış.seçilmeden önce çıkıp konuşuyodunuz şunu yapacaz bunu yapacaz ne yaptınız arslan keleş ve yönetimi soruyorum size.sokaktaki normal sade bir vatandaşta konuşuyor sizin gibi.sizin farkınız ne.fakülte fakülte deyip duruyosunuz.paranız var buyrun kendiniz yapın.size yapmayın diyenmi var ?
19.08. 15:23:32
takipci diyor ki;

ereglide uc bes kurusa saf degistiren etik olmayan basit ve cahil olan basin grubu varken onemli projeler malesef engelleniyor




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 75.746.869

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri