(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

NEYİN PROJESİ BAHÇELİ?!.

Fikri KAPAN

Neredeyse Türkiye’yi ayağa kaldırdılar!

“Ekmeğin kilosuna yüzde 15 zam yapılacak ..!”

Öncesini kaçırmış olabilirim; zamla ilgili haberin ilkini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin basına yaptığı açıklamadan öğrendim!

Ne diyordu Bahçeli?

"Ekmek fiyatlarındaki artış dikkatle takip edilmeli. Ekmeğin kilosuna yüzde 15''lik zam insani ve vicdani boyutta değil. Bu sebeple Ankara''da, özellikle de Çankaya''dan başlamak üzere ‘Askıda ekmek projesi''ni başlatıyorum. Hali vakti yerinde her vatan evladı kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli. Eğer iki ekmek alacaksa üç ekmek parası ödemeli. Bir ekmeğin askıya alınmasını fırıncı ile paylaşmalı. Fakir fukara kardeşlerim, durumu yerinde olmayan insanla-rımız fırına veya ekmek satılan yerlere gittiğinde ‘Bana askıdan bir ekmek verebilir misin?’ diyebilmeli. Böylelikle kültürümüzün dayanışma ve yardımlaşma dinamikleri harekete geçirilebilmeli. Unutmayalım ki, inancımız ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir'' esasına dayanmaktadır."

 ***

 Bu demeci inanın birkaç kez okudum!

İçeriğinde, “bu zammın geri çekilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde bir söylem yok!

Sadece “Ekmek fiyatlarındaki artış dikkatle takip edilmeli. Ekmeğin kilosuna yüzde 15''lik zam insani ve vicdani boyutta değil” sözleri var!

Kaldı ki, hangi zam için ‘insani’ diyebiliyoruz ki!..

Hemen hatırlatmalıyım; Sayın Bahçeli ‘kader mahkumları’ dediği tutuklular için ‘af istediğinde’ daha emin ve kesin konuşuyordu!

İşin, “Proje başlatıyorum” kısmı ise bir başka ‘trajikomik’!

Bir kere ‘askıda ekmek’ yeni bir uygulama değil, Proje ise hiç değil!

Bu yıllar öncesinden (ve bazı yerlerde hala) uygulanan, bölgesinde ekonomik durumu iyi ol-mayan insanların ‘hiç olmazsa ekmeklerini temin yolu’ amacıyla fırınların ve bazı sivil toplum kuruluşlarının bir uygulaması!

Hadi diyelim ki ‘Proje’!

İyi de, ‘ekmeğin kilosuna yüzde 15 zam’ iddialarının, ‘askıda ekmek projesi’ ile ne ilgisi var?

!!!

Yani, bu proje sayesinde ekmeğin fiyatı mı düşüyor?

Yada, ihtiyaç sahibi dışındaki vatandaşlar (örneğin asgari ücretli yada emekli) bu sayede ucuz ekmek yeme imkanına mı kavuşuyor?!

***

Hani MHP Lideri Bahçeli’ye böyle bir aklı veya söylemi hangi danışmanı kulağına üflemişse yazık!

Her fırsatta ‘ülkenin bekasını düşünen’ Bahçeli’nin, cezaevindeki ‘Kader Kurbanları (!)’na af isterken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘bizim Cumhurbaşkanı adayımız’ diyerek oy isterken gösterdiği ‘dik duruşu’, ‘sözde’ ekmeğe zam konusunda da gösteremezmiydi?

Hani, Hodri meydan, gelin Başkanlık sistemini referanduma götürelim’ diyerek ülkede rejim değişikliğinin ateşini yakabilen, Seçimler erkene alınmalı, Ağustos’ta seçim yapılmalı’ söy-lemiyle ülkeyi baskın seçime götürebilen, Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak, “Bizim ada-yımız” dediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy isterken, aralarında yıllarca ‘mafya’ diye tanım-lanan, kader kurbanlarına (!) af isterken gösterdiği dik duruşu; o günlerde gündeme getirilen ‘ekmek zammına karşı da’ gösterebilmesini beklerdim Bahçeli’den!

Bn azından, “Bu vicdansızlıktır, hükümet edenler bir an önce yapılan/yapılacak zammı geri çekmek için harekete geçmelidir” demeliydi Bahçeli.

Ama o, sadece bilindik ‘askıda ekmek’ uygulamasını ‘projem’ diye kamuoyuna aktaran, bunun için de “gerekli talimatları veriyoruz” diyen bir isim olarak kaldı!

Yazık!

***

Neyse ki, önce zam söyleminin gündeme gelmesine neden olan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, maliyetlerdeki artışların bahane göstererek, “zam öngörülebilir” şeklindeki söylemlerinin ‘zam yapıldı’ olarak algılanması değişti!

Böyle bir zammın söz konusu olmadığı anlaşıldı da kamuoyu rahatladı, fakir de nefes aldı!

Yoksa zam yapılacak, fakur-fukara da, Bahçeli’nin ‘projem’ dediği fırında asılı torbadan ek-mek almak için bekleyip duracaktı!

CHP’DE KURULTAY SESLERİ!

Adı “Kurultaylar Partisi”nden geri düşmeyen CHP’de, yeni bir kurultay tartışmaları daha gündemdeki sıcak yerini korudu.

Köye şazımı hazırladığımda henüz netlik kazanmayan kurultayın CHP’ye ne getirip, ne götü-receğini ise anlamayanlardanım!

Gerekçe ne?

24 Haziran Genel seçimlerinde, bir önceki seçimlere göre (yüzde 25) yüzde 2 gibi bir puan kaybı ile yaklaşık yüzde 23 oy alan CHP’deki düşüş;  partinin Cumhurbaşkanı adayı Muhar-rem İnce’nin ise yüzde 30’un üzerine çıkması ..!

Denir ya; ne alaka? Kel alaka ..!

Acaba aynı seçimlerde, AK Parti’nin yüzde 50’lerde olan oy oranının 42’lere gerilemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ığn geçmiş dönem tek başına ulaştığı yüzde 52’lere ise bu kez MHP, BBP ve bazı küçük partilerin de desteği ile ancak ulaşabildiği hiç masaya yatı-rılmıyor!

AK Parti’nin oy kaybının MHP’ye gittiği konuşuluyor da, (Varsayalım) HDP’ye gitmiş olabi-leceği ise hiç tartışılmıyor!

MHP’den İYİ Parti’ye gitmesi muhtemel oyların geri dönüşünün olabileceği, buna karşılık CHP’den İYİ Parti’ye oy kayması ise hiç konuşulmuyor!

Neden?

Çünkü CHP ‘Kurultayların Partisi’!

İnce gibi ‘yeni bir kurtarıcı’ buldu CHP!

Bugün, buradan yazıyorum;

CHP Kurultaya gitsin, Muharrem İnce de Genel Başkan seçilsin, bakın o zaman ortaya dökü-lecek ‘çarşaf çarşaf’ konulara ..!

Acaba Cumhurbaşkanı Erdoğan (dolayısıyla AK Parti), oyun uyükselten bir İnce’yi neden o koltukta görmek istesin ki?!

***

Bir de şunu ilave etmeliyim;

Parti’de ‘değişim’ isteyenler arasında, Ereğli’den de önemli (!) isimler var!

Biri de eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık!

Merak ediyorum; acaba yerel seçimler geldiğinde de Posbıyık kendi partisinde de aynı deği-şimi isteyecek mi?!

Yanı çıkıp da, “ben belediye başkanlığını 17 küsur yıl yaptım, artık yeni arkadaşlar adaş olmalı, değişim yaşanmalı” diyebilecek mi?!

Şimdilik bu kadar !!!



31.07.2018 12:07:38

Bu yazı 1231 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 76.113.405

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
555 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1473 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri