(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SPOR ORGANİZASYONU ÜZERİNE…

Fikri KAPAN

Karadeniz Ereğli Belediyesi, (bence) önemli bir organizasyona imza attı. Ereğli’de uzun süredir beklenen ve ‘hareketlilik’ getirecek etkinliğin alt yapısı ‘spor’du…

İçeriğinde de; yüzme, bisiklet ve yelken yer alıyordu.

Yerel olarak baktığımızda; yelken, kulüpleşmiş, ulusal ve uluslar arası müsabakalarda varlığını hissettiren hale gelmiş bir spor dalıydı.

Bisiklet de, bir dönemler (kapatılan) Erdemirspor’un, Milli Takım sporcularını bünyesinde bulundurduğu kadar aktif olmasa da, özellikle Karadeniz Ereğli Bisiklet Severler Derneği vasıtasıyla ilçe genelinde ‘aktif’ sayılabilecek oluşumlardandı.

Yüzme ise ne yazık ki (yine Erdemirspor döneminde) aktif onca yıldan sonra pasifize edilmiş, ardından da kapatılan kulüp ile birlikte spor branşı olarak yapılamamaktaydı.

İşte bu olumlu/olumsuz gelişmelerle birlikte Ereğli Belediyesi “Karadeniz Ereğli Spor Organizasyonu” adını verdiği etkinliklerle, adeta ilçede küçük çaplı bir ‘festival’ yaşattı.

Gördük ki, işin başı olan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, tüm etkinlikleri yakından takip etti, bizzat katıldı ve zaman zaman da organizasyonlara müdahalede bulundu.

Mesire alanı olarak kullanılmasına karar verilen eski Karayolları kantarının bulunduğu alanı misafir sporculara tahsis ettirdi, her türlü ihtiyaçları sağlandı, olanaklar tanındı.

Kendisi de, bisiklet turunun başlayacağı ilk gün kampa giderek bisikletçilerle ısınma sporu yaparak, bir nevi moral aşıladı!

İkinci gün Yelken İhtisas Kulübüne geçti, yarışmaları bizzat takip edip, dereceye girenleri kutladı, ödüllerini verdi.

Akşam da, uzun ara sonra verilen ilk açık hava konserinde sanatçıları ağırladı, hediyelerini takdim etti.

Üçüncü gün ise yine organizasyonun en hareketli etkinliklerinden olan yüzme yarışmalarına katılan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yorgun görünmesine rağmen deyim yerindeyse ‘vücuduna direnerek’ işin sonunun tamamladı!

***

Dedim ya; uzun aradan sonra Ereğli’de gerçekleştirilen en önemli organizasyondu bu…

Ama eksik olan bir şeyler vardı!

Ki, bu eksiği görenler de oldu!

Mesela; halk yoktu!

200 kadar yüzücü yarıştı, (yüzücü yakınları hariç) 200 izleyen olmadı!

250 kadar bisikletçi pedal çevirdi ancak, yol kenarlarında yine o sayıda takip eden, alkışlayan göremedim!

Her ne kadar daha az kitle tarafından yapılıyor/takip ediliyor olsa da, Yyelken yarışlarında da izleyen vatandaş sayısı yoktu!!!

Doktor olduğunu öğrendiğimiz bir bayan konuk, ‘çok çok beğendim’ dediği etkinliklerdeki tek eleştirisi “her halde tanıtım yeterli yapılmamış” şeklindeydi!

Bayanın eleştirisine katılıyorum.

Yani, yeterince tanıtımı yapılamayan böylesi güzel bir organizasyonda ne yazık ki halk yoktu!

Ancak, gençliğin ağırlıklı olduğu halkın, açık hava konserinde bir nebze de olsa artış gösterdiğini de göz ardı etmeyelim!

Tüm bunları dikkate alarak, bu tür organizasyonlarda ‘ekibin daha iyi organize olabilmesi, çalışabilmesi’ için olması gereken tedbirlerin alınması gerektiğine inanıyorum.

Elbette bunu da yapacak isim sadece Uysal değil, birlikteki mesai arkadaşları olmalıdır!



10.07.2018 08:53:06

Bu yazı 1609 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (4)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

10.07. 09:26:04
Ersin Kaya diyor ki;

Evet yazınızda tanıtımın yetersizliğinden bahsetmişiniz sizce 55000 bin SMS 10 gün boyunca anons ilçenin en işlek caddesi ve sahildeki amfi tiyatro asılan pankartlar yerel basınımızın okunma yeterliliği basınla yapılan kahvaltı köy dolmuşlarına ve kafelere asılan afişler yetersizmi sizce. Açık hava konserine baktığınızda vatandaşın bilgisiz olduğumu ortaya çıkmakta yoksa ilçedeki vatandaşlarımızın spora olan düşkünlüğümğü ve merakımı tekrar yorumlamınızı beklerim
10.07. 10:36:49
İlhan Akkaya diyor ki;

İyi günler diliyorum Halka günler öncesi görsel ve yazılı basında reklamları da yapılarak anlatılabilirdi.Yarışmalardan günler önce bunlar yapılmalıydı.Kendi çaplarında eğlenmiş oldular.Tekrarında bunları değerlendirirler diye düşünüyorum.
14.07. 13:46:39
carşı esnaf diyor ki;

sayın ersın kaya ereglıde kımsenın haberı yok senın başkanın huseyın uysal turkıye ıkıncısı olmuş 40 yaş veteran takımına yardım ıcın gıdıldıgınde verdıgı cvp ereglı konuşuyor ayıp gercekden cok ayıp turkıye o ıhtıyar genclerıgı konuşuyor sports tv canlı maçı verıyor adamları makamında bıle kabul edmıyor cok ayıp son gunlerı huseyın uysal yaşa gunlerını gıtme zamanına az kaldı
14.07. 13:56:01
futbolcu diyor ki;

yazını okudum gercekden güzel olmuş şidı burdan soruyorum fıkrı abı kdz ereglı veteranlar takımı turkıye ıkıncısı olduğu sports tv canlı verdı maçı turkıyenın her yerınden antalyaya şampiyonaya takımlar geldı ereglı veteranlar ıstanbulda şampıyon oldugu turkıyeye kdz ereglıyı tanıttık belediyeye arkaşlar yardım ıcın gıttı aldıkları cvp burdan yazarsam cok ayıp olur beledıye başkanın verdıgı cvp ıcler acısı bu festıvale dünyanın parasını harcadılar kımsenın haberı yok yazık günah dıdım master takımı ıle mac yapıyoruz kdz ereglıyı bılen yok soruyorlar nerde dıye huseyın başkana kım akıl verıyorsa kım yonelendırıyorsa yazık bu festıvale yapdıgı masrafı gelıp canlı yayında antalyada sports tv de veteranlar maçından önce ereglıyı tanıtta cok daha ıyıydı AMA ŞU BIR GERECEKKI HALIL POSBIYIK BAŞKAN OLSAYDI ANTALYAYA GELIRDI VE DESTEK VERIRDI huseyın başkan yardım ıcın gıdılırken verdıgı cvp zaten onun nıyetını gostersı zaman herşeyın ılacı




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 75.749.127

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri