(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SON KİLOLAR; ZOR KİLOLAR…

Deniz ÖZSAN
  Uzman Diyetisyen

Sağlıklı beslenerek verdiğiniz onca kilonun yanında gitmeyen son 4-5 kilo biraz canınızı sıkabilir. Kararlı bir şekilde hedeflediğiniz kilonun büyük bir kısmını vermişsinizdir ancak o son birkaç kilo bir türlü gitmek bilmez. Dirençli kilolar nasıl yenilir biraz bunu konuşalım…

Her bireyin direnç gösterdiği bir vücut ağırlığı olabilir. Örneğin ideal kilonuz 56 kilodur; siz azimle 60 kiloya kadar inmiş sağlıklı beslenme programınızdaki her şeyi tam olarak yapıyor ancak her sabah tartıldığınızda 60 kilo olarak kendinizi görüyorsunuz…

Peki, Neler yapabilirsiniz?

En önemlisi motivasyon…

Moralinizi yüksek tutmak en önemlisi. Beynimiz vücudumuza ne kadar olumsuz sinyal gönderirse; ‘Ne yapsam veremiyorum, sanırım bu kiloda kaldım.’ gibi kilo vermeniz o kadar zorlaşacaktır. Her şeyden önce, verdiğiniz onca kiloyu düşünerek kendinizi olumlu motive etmelisiniz. Etrafınızdan duyduğunuz ‘Çok zayıflamışsın, yeter daha kilo verme’ söylemleri de sizi daha çok kaçamak yapmaya itebilir. Unutmayın son kilolarda daha dikkatli ve minumum kaçamak ile sağlıklı beslenme programınıza uymalısınız ki vücudunuz bu direnci kırabilsin.

Vücudunuzu şaşırtın…

Öğün veya ara öğün saatlerinizde değişiklik yaparak; her zamankinden farklı bir şeyler denemek metabolizmanızı şaşırtmanızı sağlayacaktır. Her zaman spor yaptığınız saatte değil de farklı saatte spor yaparak vücut direncinizi kırmaya çalışabilirsiniz.

Her gün tartılmayın…

Her gün; her saat başı tartılmak kilo vermenize engel olabilecek diğer olumsuz etkenlerden bir tanesi. Haftada bir gün sabah aç karnına lavaboya çıktıktan sonra tartı takibinizi yapmak en sağlıklısı olacaktır. Unutmayın kilonuz gün içerisinde yedikleriniz, içtikleriniz, fiziksel aktiviteniz vb. gibi durumlara bağlı olarak değişiklik gösterir.

Kalori alımınızı dengeleyin…

Diyete ilk başladığınız gün ile kilo farkınız açıldıkça; doğru orantılı olarak günlük beslenme programınızın da kalorisi düşmelidir. Diyetinize bol bol çiğ sebze ekleyerek günlük kalori alımınızı azaltabilirsiniz. Buradaki en önemli nokta zayıflamaya karar verdiğinizde çok düşük kalorili diyetler ile değil; yeterli ve dengeli bir beslenme programı ile kilo vermeye çalışmanızdır. Profesyonel bir destek almak kilo direncinizi kırmanızda daha faydalı olacaktır.

Vücut genelde daha önce kilo olarak çok kaldığınız rakamlarda takılır. Moralinizi yüksek tutarak, sabırlı olarak günlük hareketinizi arttırmak en doğru seçim olacaktır. Kendinizi aç bırakarak veya tek besine dayalı sağlıksız diyetleri tercih ederek (örn. çorba diyeti gibi) metabolik hızınızı daha da yavaşlatıp sonrasında hızlı kilo alımına sebep olabilirsiniz. Aman dikkat!

Sağlıklı ve formda günler geçirmeniz dileğiyle…



6.02.2018 13:24:02

Bu yazı 2927 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )





Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 75.753.314

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
414 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1307 kez okundu

Deniz ÖZSAN { DİYETİSYENDEN... }
     Uzman Diyetisyen - denizozsan@gmail.com
ŞİMDİ DETOKS ZAMANI


Devamını oku »

20.05.2022 11:53:37 tarihinde yazıldı
2215 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri