(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BUGÜN UYSAL’DAN TAKILALIM!

Fikri KAPAN

Evet, Uysal derken eski meslektaşlardan (Evlat) Mustafa Uysal demek istedim!

Taaa Antalya’lardan Ereğli gündemini takip eden; eğri/doğru, eksik/fazla yazıları ile bir yerleri rahatsız (!) eden Mustafa’nın sondan bir önceki yazısı açıkça beni de rahatsız etti!

Kolay kolay bilgi edinmeden, araştırma yapmadan yazı yazmadığını bildiğim Uysal’ın son gazetecilik mesleğini yakından ilgilendiren yazısından rahatsız olmamak mümkün değildi!

Bir dönem kendisinin de yönetim kurulunda yer aldığı Ereğli Gazeteciler Derneği yönetiminin, AK Parti İlçe başkanlığını ‘çiçekle’ ziyareti ağrına gitmiş Mustafa’nın…

Eskr ibir gazeteci olarak ‘haklılık payı bulunmakla birlikte’ böyle bir ziyaretin yapılamayacağını eleştirmiş; arada (üzerime de alındığım gibi) ilçedeki gazetecileri de bu olayı görmezden gelmekle eleştirisini büyütmüş.

Üzerime alındığım kadar gönül bile koymadım Uysal7a. çünkü haklıydı!

Gazetecilik mesleğinin, kendi içinde belli başlı ilkeleri, etik kuralları vardır. Belki bunlar yazılı değildir ama bilinen ve uygulanan kurallardır.

Mesela; gazeteci alkışlamaz!

Hatırlarım da Sina Ağabeyim bir yazısında övgüyle bahsettiği (dönemin) şahsiyetini “gözlerimle alkışladım” diyerek, gazetecinin gerçekte elleriyle alkışlayamayacağına güzel bir vurgu yapmıştı.

Yine gazeteci; katıldığı toplantı içerikli etkinliklerde (oturak durumundaysa) işini ayağa kalkmaz ve işini yapar.

Örneğini eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık döneminde, Belediye meclis toplantısında bizzat yaşadım.

O dönemler (her ne hikmetse) salona girişinde meclis üyelerin eve izleyenleri ayağa kalkmaya zorlayan(!) Posbıyık, basın mensuplarından da aynı beklentiye girmiş, kalkmadığım için benimle epey tartışmıştı.

***

Uysal7ın da yazdığı gibi; gazeteciler ve bağlı bulundukları sivil toplum kuruluşları Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı gibi mülki ve idari amirliklere gidebilir, nezaket ziyaretinde bulunabilir.

Ama ortada hiçbir gerekçe yokken bir siyasi partiye ‘çiçekli’ ziyarette bulunmaz.

Böyle bir ziyaret; ya parti önceden ziyarete gelmiş iade niteliği taşıyabilir, ya da mesleki yada bölge menfaatleri doğrultusunda oluşan taleplerin iletilebileceği durumlarda yapılmalıdır.

O nedenle, (sanırım derneğin başı Necati Günay’dan çıkmıştır) böyle bir ziyaret mesleki açıdan hiç de yakışık almadı.

Hadi Günay, mesleğin böylesi hassaslığını bilmez de, aralarında mesleği tanıyan, bilen ve özümseyen isimler var, onlar hatırlatsaydı keşke!

MESELİMİZ CAMİ!

Ereğli gündeminde aslında var olan ve bugünkü Meclis’te de konuşulacağı bilinen “Kent Meydanı alanına Cami yapılması” düşüncesini hemen peşinden yazdı Mustafa Uysal!

Ereğli belediye başkanı Hüseyin Uysal’ın, yaklaşık bir yıl öncesinde gündeme getirdiği ‘Cami’ konusunda daha çok yer tartışması yapılıyordu.

Ben de bu konuda bir şeyler kaleme almış, yerinin yanlışlığına değinmiştim!

Zira, yapılması düşünülen yer; şehrin en güzel alanı…

Yani Kent meydanı için ayrılan; mevcut terminal, eski Adliye binası ile Kaymakamlık binasının bulunduğu alan!

Önerim; caminin bu alana değil de, eğer alınabiliyorsa halk otobüslerinin yan kısmındaki Askeri Lojmanların olduğu alandı.

***

Ancak geldiğimiz noktada tartışılan konu alan değil paraydı!!!

Ereğli Belediyesi’nin bugünkü meclisinde gündeme getirilen toplamı ortalama 75 milyon lirayı bulan bazı yatırımlar için İller Bankası’ndan kredi alınabilmesi için ona isteniyordu!

Güzel yazmıştı Mustafa;

Elmatepe’ye üst geçit, yolun sahibi Karayolları’na yaptırabilir. Benim de çok önemsediğim Göztepe Köprüsü’nde Erdemir’den destek istenebilir. Olmasına kesinlikle karşı durmayacağım kapalı yüzme havuzu (bir çok örneği olduğu gibi) Gençlik ve Spor Bakanlığına yaptırılabilir.

Tabi ki cami de, hükümet vasıtasıyla Diyanet İşleri Başkanlığına…

Şimdi durum dururken, 35 milyon lira (eski para ile 35 trilyon) lirayı belediyeyi borçlandırarak harcamanın bir mantığı olmadığını düşünüyorum.

Bir çok kesim gibi ben de, ilçede görkemli bir caminin olmasına karşı değilim ama önce mali tablosu, ardından ise oturtulmak istenilen alanın yanlışlığına dikkat çekiyorum.

Bence, Başkan Hüseyin Uysal, (hazır ikinci oturuma saatler varken) bu durumları bir kez daha gözden geçirip, -gerekirse- maddeleri geri çekmeli.

Sonra da; seçimlerde verilen sözler gibi, Merkezi yönetimden (Hükümetten) imkanlar sağlanarak, yukarıdakiler için ‘devede kulak’ denilebilecek bu yatırımların alınması gerekir.

Elbette bunu alabilmek için iktidar partisi milletvekillerinin, il ve ilçe başkanlarının da desteği şart.

İşte o zaman bir dahaki seçimlerde halkın karşısına çıkmak kolaylaşır.

Zira, yeniden aday gösterilmesi halinde halkın önüne çıkacak isim sadece Hüseyin Uysal olmayacaktır!



4.10.2017 17:27:41

Bu yazı 1815 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (2)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

05.10. 11:25:25
erdemir emekli diyor ki;

Sayın KAPAN yıllar önce ERDEMİR EMEKLİLERİ DERNEĞİ [EVEDER] BAŞKANI Aziz belediye başkan adaylarına Ereğlim ize büyük güzel park sorunu olmayan gelen ziyaretçilerinde göreceği bir cami yapalım demişti yerini de söylemişti kendisine karşı çıkmiştım niçin cami dediğimde çarşı içerisinde dişarda namaz kılmak toz gürültü ve insanlar yollarını değiştirmek zorunda kalıyorlardı[pazardan]elleri dolu teyzem yol değiştir mek zorundaydı derdi adres belli gazete arşivleri yalan söylemez emekli
06.10. 10:49:44
ereğli diyor ki;

Bütün ereğlinin sıkıntıları bitti.Eksiğimiz cami.Uysal sayın cumhurbaşkanına yaranmanın derdinde.Ereğliye hizmet etmenin derdinde değil.Aklınızı başınıza alın.Tersaneler ne oldu? Alaplı ve Ereğli vekillerine sorun. İnönü parkı yenileme çalışmaları tam bir fiyasko.Hatip sok. üzerindeki çirkinlik abidesi cepler felaket. Deverk yolayrımındaki akıllı kavşak rezalet.Esnaf kepenk kapatıyor.Üniversite dediniz. binası olmayan turizm fakültesine sahibiz.Turizm dediniz sınıfta kaldınız.Spor kompleksi diye yaptıgınız ofis yanındaki yeri rezil ettiniz.Sinema salonun uz yok. AKM Kültür merkeziniz yok.Kendi meclis toplantılarınızı bile yapacağınız iş merkezinden bozma belediye binanızda bir toplantı salonunuz bile yokken; Sayın Uysal siz hangi konuda başarılısınız? Ereğli şehir girişi rezalet.Birde ereğlinin şehir merkezindeki can alıcı yere cami yapacaksın.Namaz kılma,başını örtme modası hasıl oldu. Arkadaşlar ibadet gösteriş amaçlı yapılmaz.Ereğli halkı aklını başına al.Batıyoruz.Batırılıyoruz.




Şu anda 46 kişi online
Toplam ziyaret : 75.745.859

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1305 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri