(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DOĞANIN MUCİZESİ: PROPOLİS

Deniz ÖZSAN
  Uzman Diyetisyen

Havaların yavaş yavaş soğuması ile birlikte hastalıklar kapımızı çalmaya başlıyor. Aman grip olmayayım diye düşünerek herkes bağışıklık sistemine destek olabilecek bir şeyler kullanma derdinde… Tabi ki yediklerimizin ve içtiklerimizin bağışıklık sistemimiz üzerine etkisi çok büyük ancak bunun yanında destekleyici propolis gibi doğal ürünler kullanmak işimizi biraz daha kolaylaştıracaktır.

Propolis nedir?
Propolis arıların kovandaki mikropları yok etmek ve kovanın sterilizasyonu için kullandığı doğal bir arı ürünüdür. Çok güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkiye sahiptir. Vücutta virüs ve bakterileri yok ederek; vücudun hastalıklara karşı savaşmasında, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde büyük rol oynar. Düzenli tüketildiğinde hastalıklara karşı antibiyotik kullanımı azaltarak; hastalanma sıklığının azalmasına yardımcı olur. Özellikle solunum sistemi hastalıklarında, ağız yaralarında (aft, uçuk vb.) , mide-barsak rahatsızlıklarında ve kansere karşı etkisi yapılan bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Vücutta sağlıklı ve canlı hücre sayısını arttırdığı bulunmuştur. Ayrıca düzenli tüketimi ile yağ yakımını arttırarak; kilo kontrolü üzerinde de etkilidir.

Nasıl tüketmeliyiz?
Damla şeklindeyse; yetişkinler için günde 20 damla, çocuklar için 10 damla şeklinde tüketilebilir. Ballı karşım halindeyse günde 1 tatlı kaşığı ılık süt/yoğurt gibi besinlere karıştırılarak tüketilebilir. Diş çürükleri ve ağız yaraları içinse; günde 2 defa 1 dakika kadar; 10 damla 1 bardak su ile karıştırılıp ağızda gargara şeklinde kullanılabilir.

Sahte propolis nasıl anlaşılır?
Bal konusunda yaşadığımız sahte-gerçek çelişkisi propolis içinde geçerli. Ancak gerçek porpolisi analiz yapmadan ayırt etmek mümkün değil. Özellikle Çin’den gelen ürünler katkı maddeleri kalıntıları nedeniyle maalesef alerjik etki yapabiliyor. Propolis adı altında satılan pek çok üründe propolis namına hiç bir şey yok… Tabi bazı etiket bilgileri de içindekileri tam anlamıyla yansıtmıyor. Peki, neye güvenerek alacağız derseniz; İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent firması (BEEO) ürünlerinin analizleri İTÜ laboratuvarlarında yapılıyor. Güvenle kullanabilirsiniz…

Sağlıklı, formda ve huzurlu bir kış geçirmeniz dileğiyle…



3.10.2017 09:19:35

Bu yazı 2043 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (1)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

16.10. 22:06:45
Duman diyor ki;

Hocam propolis çok pahalı ama .


Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.038.861

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
813 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
424 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1442 kez okundu

Deniz ÖZSAN { DİYETİSYENDEN... }
     Uzman Diyetisyen - denizozsan@gmail.com
ŞİMDİ DETOKS ZAMANI


Devamını oku »

20.05.2022 11:53:37 tarihinde yazıldı
2232 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri