(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÖBEK YAĞLARINIZDAN YOĞURT İLE KURTULUN!

Deniz ÖZSAN
  Uzman Diyetisyen

Forma girmek için etraftan sürekli duyduğunuz her yöntemi yapmaya kalkmamakta fayda var. Türlü türlü bitki çayları, karışık ot kürleri vb. deneyimler ile kalıcı zayıflamanız pek de mümkün değil. Sağlıksız şok diyetler, tek besine dayalı diyetler, sebze kürleri, bitki çayları ile kaybedeceğiniz vücudunuzdaki yağlar değil; kas ve su kaybı olacaktır. Bu ara çok duyduğumuz bu kürlere örnek yoğurt-zencefil-limon kürünü yatmadan hemen önce yerseniz gece boyunca yağ yakıyormuş (!) Öncelikle akşam saatleri metabolizmanın en yavaş çalıştığı saatlerdir. Bu saatlerde yiyeceğiniz her besinin sindirimi daha zor ve yavaş olacaktır Ayrıca bir şey yiyip anında yatmak reflü, gastrit vb. sindirim sistemi sorunlarına yol açacaktır.  Metabolizmanızın sağlıklı çalışmasını istiyor ve kilo almak istemiyorsanız; yatmadan 2-2,5 saat önce son sağlıklı atıştırmalık yapılmalıdır.

Göbek bölgesindeki yağları yakıcı etkisi büyük…

ABD’de yapılan bir çalışmada; günlük beslenmesine yağsız yoğurt ekleyenlerin %22 daha fazla kilo kaybettiği ve göbekteki yağların erimesine %61 oranında katkıda bulunduğu bildirilmiştir. Son yapılan çalışmalar yine özellikle göbek çevresindeki yağların yakımında yoğurdun etkisinin büyük olduğunu gösteriyor.  Yoğurt içerisindeki probiyotik bakteriler sayesinde de bağırsak sağlığını iyileştirir ve sindirim sistemini rahatlatır. Aynı zamanda kalsiyum içeriği vücuttaki fazla yağlara savaş açar.

Washington Üniversitesi’nde açlık-tokluk üzerine yapılan bir çalışmada yoğurt bireylere ara öğün olarak verilmiştir. Çalışma sonunda yoğurt tüketenlerde tüketmeyenlere göre daha yüksek oranda tokluk geliştiği görülmüştür. Yoğurt gibi protein oranı yüksek besinler diğer besinlere göre daha tok tutucu ve doyurucudur. Diyetinizde yağsız yoğurt tercih ederek daha uzun süre tok kalıp yağ yakımına destek olabilirsiniz.

Yoğurdun yeşil suyunu atmayın!

Metabolizmanızın hızlı çalışmasını istiyorsanız; yoğurdun yeşil suyunu atmamakta fayda var. Yoğurt iyi bir riboflavin kaynağıdır. Riboflavin büyüme, doku yenilenmesi ve enerji metabolizmasında görevlidir. Yoğurdun yeşil suyunu atarsanız yüksek oranda riboflavin kaybetmiş olursunuz. Bu nedenle yoğurdun yeşil suyunu atmayarak çorbalarda, ayran veya daha sulu yoğurt tüketerek kullanabilirsiniz.

 Bel bölgenizdeki yağ yakımına destek olmak için başta yoğurt, avokado, yulaf ezmesi, elma sirkesi, çiğ badem, semizotu, pul biber, tarçın, karabuğday, yumurta ve kefir gibi besinleri günlük beslenme programınıza YETERLİ VE DENGELİ oranda eklemeniz faydalı olacaktır.

Unutmayın hiçbir besin mucize besin değildir. Sadece sağlıklı ve bedeniniz için yeterli miktarda beslendiğinizde; diyetinize eklediğiniz bazı besinlerin ekstra metabolizmanızı hızlandırarak yağ yakımına katkısı vardır.

Sağlıklı ve formda günler geçirmeniz dileğiyle…



24.08.2017 09:56:16

Bu yazı 2327 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )





Şu anda 10 kişi online
Toplam ziyaret : 75.754.160

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
419 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
184 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1307 kez okundu

Deniz ÖZSAN { DİYETİSYENDEN... }
     Uzman Diyetisyen - denizozsan@gmail.com
ŞİMDİ DETOKS ZAMANI


Devamını oku »

20.05.2022 11:53:37 tarihinde yazıldı
2215 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri