(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YETER Kİ İNSANLAR GELSİN; EREĞLİ EN İYİSİNİ YAPAR

Fikri KAPAN

Hoş buldum..!
Böyle başlamak istedim; zira 1-12 Mayıs tarihleri arasında Giresun’da düzenlenen 2017 Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 2. Etabı’na, ‘sporcu’ olarak katılmamın Ereğli’de epeyce duyulduğu ve çeşitli yorumlar yapıldığını dönüşümde öğrendim!
Çok sayıda ‘hoş geldin’, ‘kutluyoruz’ sözleri alınca da çokça hoşuma gittiğini yazmalıyım.
Bu vesileyle de ‘hoş buldum’ demem gerekir!
Her ne kadar bazıları bu boşlukta ‘farklı düşünceler’ içinde olduysalar da, bunlardan kulağıma gelenler az olduğundan pek önemsemek istemedim!
***
Bilardo, sevdiğim bir spor dalı…
Daha önce de yazmışımdır; çok iyi performansta olmasam da, cebinde lisansı bulunan bu sporu hem yapabilmek, yem de yayabilmek için çabam da oluyor.
Ereğli’de de bu dalda (özellikle son dönemlerde) epeyce ilerleme kaydeden ve yol alan sporcularımızın olduğunu biliyoruz.
Giresun’daki şampiyonaya birlikte gittiğimiz Orkan Basmaz’ın gösterdiği performans ve başarı bunun önemli bir göstergesiydi.
Basmaz, 3’lü gruplarda başladığı 3, 4 ve 5. ön eleme turlarını ‘grup birincisi; ardından geçtiği ana turlarda ilk turu da geçerek 2. turda ‘şanssız şekilde’ grup ikincisi olarak elendi.
Bu şampiyonada gösterdiği performans ve gayretten dolayı Basmaz’ı ve tüm sporcu arkadaşlarımız kutladı, kutluyoruz…
***
Ben de ilk kez katıldığım ve oynadığım 4 karşılaşmadan (skorlarını sormayın!) üçünü kazanarak; 1’de ön eleme geçerek kendimce başarılıydım.
Deniz Yücesan, kura şanssızlıklarım mı, şansı mı desek; 3 ve 4. ön elemeyi geçti, 5’incisinde elendi. İzzet Özdemir de, çok fazla direnç göstermedi.
Tüm sporcuların, karşılaşmalara (hiçbir talepte bulunmamakla birlikte) göğüslerinde Ereğli Belediyesi logosunun bulunduğu armalarla çıkması ise bir başka güzeldi.
Ersin Aktaş, geleceği gün havanın sisli olması ve İstanbul’daki uçak seferlerinin iptali, Cüneyt Solukçu ise babasının rahatsızlığının artması yüzünden turnuvaya katılamadılar.
Şunu belirtmekte yarar var; (sanırım) Ereğli bu kadar yüksek katılımlı etapta ilk kez 2. Tura kadar gelen bir sporcu çıkardı bilardo şampiyonasında…
***
Elbette konu spordu; hem de benim çok değer verdiğim sporlardan biri…
Ancak, asıl önemsediğim ise 2. Etap olmasına rağmen (ilk etapta 1600 kişiyi bulmuştu) yaklaşık 1200 sporcunun katılımıydı.
Bunu, hem bilardoya olan ilgiden –ki burada Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan başta olmak üzere yönetimini kutlamak lazım- hem de, yapıldığı bölgeye bu kadar insanın gelmesinin sağlanması açısından önemsiyorum.
Düşünsenize; Ereğli’ye 10-12 gün içinde 1200 kişi gelip/gidiyor, konaklıyor, geziyor, yiyor içiyor.
Giresun’a gidiş-geliş sürecinde yaptığım harcamayı hesap ettiğimde, Ereğli’de böyle bir organizasyonda ekonomik anlamda yaşanacakları da görür gibi oluyorum!
***
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın, “bana, şehre dışarıdan insan getirecek organizasyonlarla gelin” şeklindeki sözlerini anımsıyorum.
Bu nedenledir ki; festivaller (şimdilerde şenlik deniyor!) güzel organizasyonlar yapılır; insanların şehirlere gelişleri, medyada geniş yer bulması sağlanır.
İşte, 19-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslar arası Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında ilçede yapılacak, “Karadeniz Ereğli PoolMaster Cup (Amerikan) Bilardo Şampiyonası” bu anlamda çok önemli.
Çünkü, bu organizasyon için aralarında ülke ve dünya çapında isim yapmış sporcuların da bulunduğu 70 kadarı sporcu, bir o kadar da yakını ile Ereğli’ye gelecek.
Yine aynı şenliklerde yapılacak 3 Bant Bölgesel Turnuvasına Ereğli ev sahipliği yapacak.
Anlayacağınız; sadece bilardo etkinlikleri için şehre 200 civarında insan akın edecek.
***
Hayal ediyorum; 1200 sporcunun katılımı ile gerçekleşecek bir şampiyona…
Yada, aynı şampiyonanın 4 etabının organizasyonu!!!
Başta, bilardo sporunun ülkemizde ve dünyada duyulmasına, yayılmasına öncülük eden Semih Saygıner, Dünya Şampiyonası 3’üncüsü Tafun Taşdemir, bu isimle birlikte Milli takımlarda Can Çapak, Murat Naci Çoklu, Adnan Yüksel, üst kademelerden Hakan İncekara, Savaş Bulut (Düzce) gibi 32 sporcunun Ereğli’nin ev sahipliğindeki bu organizasyona katılmalarını düşünsenize…
Bu şampiyonayı izlemek için şehir dışından gelecekleri!!!
***
Tabi Başkan Uysal’ın böyle isteklerinin yanı sıra, şehrin de gelenlere ‘görücüye çıkacak’ hale getirilmesini düşünmesini göz ardı etmeyelim.
Yani şehre gelen, gezecek, görecek, yiyecek, içecek yer arayacak ve bulacak mı? Bu da son derece önemli.
Zira, güzel ve yaşanabilir bir şehir olarak gördüğüm Giresun’un, dışarıdan geleceklere sunabileceği (fındığı) dışında bir şeyi bulunmadığını fark ettim.
Kaldı ki, böyle büyük bir organizasyon (ne yazık ki) yerel basınlarında yer bulamadı! Giresunlu bayan sporcu Arzu Gök bile kendisi ile yaptığım röportajı çok beğendi; ‘özgür basın işte bu’ ifadesini kullandı!
***
Toparlarsak;
‘Hoş’ bulduğum Ereğli’nin, bir ilçe olmasına rağmen böyle büyük organizasyonlara imza atabilecek hale geldiğini, katıldığım kapsamlı bu şampiyonada (bir kez daha) görme fırsatı buldum.
Kaldı ki, Ereğli Belediyesi başta olmak üzere, çeşitli resmi/yarı resmi kurumlar ile kuruluşların da bu çok masraflı olmayan etkinliği altından kalkabileceğini de biliyorum.
Basın olarak biz de (bazılarımız!) bu tür organizasyonlarda ‘beklentisiz’ desteğimizi ortaya koyacağımızın sözünü de veririz elbette…
Kalın sağlıcakla…



9.05.2017 09:30:28

Bu yazı 1603 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.089.958

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
543 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1464 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri