(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

AK PARTİ İÇİNDEKİ ÇATLAK! TALAT ŞEKER; MHP KONGRESİ

Fikri KAPAN

Geçen haftadan kalma sözümdü; bugün AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a yönelik tavırları; bunun da kamuoyuna ‘belediye – parti çekişmesi’ şeklinde yansıması dikkat çekiyordu.
Aslında yeni olmayan bu ‘çekişme’, daha Uysal’ın belediye başkanlığındaki ilk dönemlerde başlamıştı. Ancak, taraflar ‘daha dikkatli davranarak’, yaşadıkları olumsuzlukları örtbas etmeyi başarıyorlardı!
Ta ki, Çakır’ın gönlünde var olan ‘Milletvekilliği Sevdasının’ körelerek, yerini ‘Belediye Başkan Adaylığı Sevdasına’ dönüşmesine kadar!..
Tabi bu iddiam, çoğunluğu (partili-partisiz siyasi kulislerde) kamuoyunda konuşulanlardan ibaret!

Siyasi bilgisi (!) fazla olan Çakır’ın, bir çok yerde ‘hiçbir şey olmamış’ gibi tavır takınması işin üzerini örtüyor gibi görünse de, gerek 15 Temmuz sonrası Belediye Başkanı Hüseyin Uysal önderliğinde 26 gün tutulan ‘Demokrasi Nöbetleri’, son olarak da 16 Nisan’da yapılacak referandumdaki çalışma ortamı artık her şeyi ‘ayyuka’ çıkardı gibi..!

Mesela; Partide oluşturulan Seçim Kurulu Merkezi’nde (SKM) Belediye başkanına belirlenen propaganda programının, zaman zaman Başkan Uysal’ı ‘terse yatırdığına’ şahit oluyoruz!

Ama bir yaşanan var ki; kelimenin tam anlamıyla ‘evlere şenlik!’

***

Tamamını anlatmalıyım; Belediye Başkanı Uysal’ın sosyal paylaşım sitesind eyer verdiği fotoğrafları gördüm. AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın Ereğli’ye gelişinde gerçekleştirilen Ereğli Devlet Hastanesi ziyaretlerinde, Uysal, Çakır ve partililer var.

Bu arada, elektronik posta ile gelen açıklama baktığımda, AK Parti’den de benzer açıklama dikkatimi çekti.

Açıklamada, Ulupınar ile Çakır’ın, birlikte hastane ziyaretlerine yer verilmişti. Ancak, ne haberde bir satır Uysal’dan bahsedilmiş, e de fotoğraf karelerine Uysal yansımamıştı!

Bu çok ciddi bir durumdu!

Belediye Başkanı, sosyal paylaşımında birlikte fotoğraflar yansıtılıyor, partiden gelen haberde ise Uysal’ın esamesi okunmuyor!

***

Anlaşılan o ki AK Parti İlçe Başkanı Çakır, Belediye Başkanı Uysal’ı epeyce ‘yok saymaya’ yönelmiş!

Bu durum da, beni ve ilgilenenleri, hedeflediği ‘Belediye Başkanlığı adaylığı’ hayallerindendir diye düşünmeye sevk ediyor!

Böyle davranış yarar mı, zarar mı getirir bilemem!!!

***

ŞEKER VE MHP!

MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker’in, geçmişteki hatalarına bir yenisi daha eklendi!

Öncelikle hatırlatmalıyım ki; (sözde) tavrı 16 Nisan referandumunda ‘evet’ olan Şeker’i, daha bir kez sokaklarda göremedim, açıklamalarına şahit olamadım!

Hani dedim, “ileriki günlerde ortak partidaşlar Çakır ile Şeker kol kola girer de şehir turu atarlar!” böyle bir durumun olasılığı da her geçen gün düşüşünü sürdürüyor.

***

Şeker’in asıl ‘parti yanlışı’ ise 2 Nisan’da yapılması kararlaştırılan “MHP İlçe Kongresi”nin ileri tarihe ertelenmesi oldu.

Kongreye 2 gün kala ilçe başkan adaylığını açıklayan Rahman Demirtürk’ün düzenlediği toplantının akabinde, hemen böyle bir karar çıkması çok ilginç değil mi?

Fotoğraf karelerine de yansıdığı gibi, aslında Şeker, arkasında büyük güçle adaylığını açıklayan Demirtürk’ten epeyce rahatsız olmuş!

Hatta Demirtürk’ün,’ben onun rakibi değil ağabeyiyim’ sözleri de Şeker’e ağır geldi galiba!

(Bu arada, Demirtürk ile hiçbir görüşmem olmadı, siyasi karakterini de bilmem)

Zira alelacele İl Başkanı Hamdi Ayan’ı araması, davet etmesi!!!

***

Aklıma, geçtiğimiz aylarda da Ülkü Ocakları’nda yeniden yapılanmaya gidilen süreç geldi!

Orada da, (mevcut Başkanı tenzih ediyorum) eski Başkan Mehmet Gencer Kamiloğlu ve ekibinin, tam bir ‘Ülkücü’ anlayışı ile görevlerini yürüttükleri sırada, Şeker’in yine ortaya soktuğu bir çomak ile her şeyin alt üst olması geldi!

***

Görünen o ki Şeker, kendince ‘güç’ gördüğü ilçe başkanlığını bırakmak istemediği gibi, dizginlerin de tamamının elinde olmasını istiyor!

Ama asıl görün, Şeker’in, üstlendiği ağır görev sorumluluğun altında eziliyor olması…

Bu tavır ve tutumun, MHP ve Ülkücü tabana zarar verdiğini görmüyor, yada görmek istemiyor!



4.04.2017 09:36:57

Bu yazı 1873 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (4)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

05.04. 11:03:19
akparti gönüllüsü diyor ki;

fikri bey bu anlattığınız hüseyin beyle ilgili olay öyle değil hastaneye milletvekili ve ilçe başkanı saat 14:00 civarı geldiler ve 16:20 gibi bprogram bitti o anda belediye başkanı geldi bir fotoğraf çektirdi ve gitti orda olan gazeteci arkadaşlarından bilgi alabilirsin
06.04. 10:41:46
ereğlili diyor ki;

ak parti gönüllüsü, SKM diye bir yapı var! Sen Ereğli'deki SKM'ye dışarıdan adam getirirsen, bölgeyi bilmeyen adamı organizasyona verirsen , O adamda Başkan'a köstek olmak isteyen adamların sözünden çıkmaz, Başkan'ı haberdar etmez! Fatih Çakır'ın Hüseyin Uysal'ı sevmediğini, nefret ettiğini, her konuda dara düşmesi için çalıştığını bilmeyen kalmadı Ereğli'de! Daha neyi açıklamaya çalışıyorsunuz! Kent Meydanı projesini hızlıca bitirmeye çalışıyor Hüseyin Uysal, Fatih Çakır gidiyor minibüs duraklarının yeri değişmeyecek diye sözde müjde veriyor! Bunu ve bunun gibi sayısız hamleyi açıkla o zaman! Engelli Derneği Başkanı Hüseyin Uysal gibi engellilere her daim pozitif ayrımcılık yapmış birine verip veriştiriyor şahsi menfaat için , programda olmayan bu ziyaret o zaman neden yapıldı? CHP İlçe başkanının muhattabı Hüseyin Uysal mı? Fatih Çakır'ı hiç CHP ilçe başkanına karşı açıklama yaparken gördünüz mü? Tüm bunları alt alta topladığın zaman koskocaman Hüseyin Uysal düşmanlığı çıkıyor!
08.04. 10:36:53
Üç maymun diyor ki;

Sayin kapan fatih çakır sizi ziyarete geldi bu ziyarette belediye meclisindeki olaylarla ilgili bir konuşma gecmemesi manidardir.gectiysede yazmamaniz o daha vahim bir durumudur.
11.04. 00:43:49
genel merkez diyor ki;

fatih çakır chp ilçe başkanı gibi mi hareket ediyor acaba ???


Şu anda 33 kişi online
Toplam ziyaret : 75.997.624

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
298 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1420 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri