(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

EREĞLİ’NİN YOL SORUNU

Fikri KAPAN

Evet, Karadeniz Ereğli merkezindeki ulaşımı olumsuz etkileyen ‘yolsuzluk’ yani yol sorunu (!) belki de fazla Hakimiyet Yayın grubu bünyesinde haber olarak gündeme getiriliyor.

Bu konuda zaman zaman bireysel yorumlarımız olsa da, özellikle halktan gelen şikayet ve talepler her zaman önceliğimiz olmuştur.

Geçtiğimiz hafta içinde de böyle oldu; birkaç sohbette, çoğunluğunu sürücülerin oluşturduğu ‘yolsuzluk’ konusu konuşuldu, yorumlar yapıldı.

Bunlar arasında, (taraflardan izin de alarak) ortaya çıkardığımız haberi, EREĞLİHAKİMİYET.COM’DA YAYINLADIK!

Tekrar ediyorum; vatandaşın konu ettiği, eleştirdiği yada öneride bulunduğu ilçenin önemli bir konusunu (isimlerini vermeden) haberleştirdik!

Yazdıklarımızın sadece yönetici, siyasetçi ve okurlar tarafından dikkate alınmadığını, gün be gün yazdıklarımızı takip edip yorumlar atanları (yazanları) da fark etmemiz güzel oldu!

Ancak, ya anlaşılamadık, ya da anlatamadık!

Haber içeriğinin “VATANDAŞ ELEŞTİRİ VE TALEBİ OLDUĞUNU”

!!!

***

Tabi ki bildiğimiz ve takibimizde olan bu sorun hakkında yaptığımız yada yapacağım yorumlar söz konusu…

Zira yorum yapmazsak, hem haber boşta kalır, hem de vatandaşa duyarlılığımızı göstermemiş oluruz.

Öyleyse, hadi bir kez daha konuyu ele alalım!

Ne diyor vatandaş?

“Ereğli merkezindeki yollar yetersiz, geçmiş yıllarda alternatif yol üretilememesinin sorumlusu da eski belediye Başkanı Halil Posbıyık”

Vatandaş söyleminde haklı mı?

Haklı!

Zira, 20 yıl başkanlık yaptığı söylenen (gerçeği 17 yıl civarındadır) Posbıyık, ilçede artan araç sayısını bilip, takip etmesine rağmen, çok fazla siyasi nemalanamayacağı endişesiyle (!) alternatif yol üretmemiştir.

Bırakın yeni yol üretmeyi, kullanılabilecek alternatif yolları bile değerlendirmemiş; gününe göre açtığı bazı bağlantıları, ‘size kızdım’ diye kapatmıştır!!!

 Bahsettiğim yer ağırlıklı olarak ilçe merkezidir; (Devrim Bulvarı, Erdemir Caddesi gibi)

Yıllar önce eski Başkanlardan Ruhi Cöbekoğlu’nun yardığı Göztepe’den açılan çetin Apatay Bulvarı bile sağlıklı kullanılamamıştır.

Hani çıkıp da, “araç sayısının artmasına sebep benmiyim?” der yada ‘diyenleri’ olursa, adama sormazlar mı?

“Hangi çağda yaşıyoruz, bunları hesap edemiyorsanız o koltukları 20 yıl neden işgal ettiniz?” diye!

***

Kimisinin beğenmediği Gülüç Köprüsü-Kepez mevkisindeki Ereğli Zonguldak karayolunun yıllarca yapılamamasının müsebbibinin; Ereğli belediyesinin Kışla mahallesi güzergahında yola müdahil belediyeye ait alt yapıyı çekmemesinden kaynaklandığını kaç kışı biliyor acaba?

Eleştirelim mi? Eleştirelim.

Evet, bu güzergahtaki yol Devrek yol ayrımına kadar ‘mükemmel’ denibelicek genişlik ve rahatlıkta. (eksik olan ise durak cepleri ile Elmatepe Mahallesi girişi)

Devrek Kavşağından itibaren Devrek caddesi güzergahındaki eksikler ise oldukça fazla…

Her ne kadar bölünmüş yol olsa da başta durak ceplerinin olmayışı buradaki ulaşımı tehlikeli ve olumsuz hale getiriyor.

Ve yine kavşak sayısının azlığı, özellikle Kavaklık mahallesi birinci köprü civarı ikamet edenler ağırlıklı olmak üzere güzergah boyunca trafik açısından sıkıntı!

Neymiş; Karayolları yönetmeliği!!!

Nasıl bir Karayolları sorumlusu varsa!..

Tabi ki, bu konuda Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın daha aktif olup, gerek yan yollarlı açması, gerekse yol ayrımı yada yeni kavşak düzenlemelerini yapması şart.

Ama bilinmeli ki, bu yol, Uysal başkanlığı döneminde yapıldı.

Yine Şehit halis Özdemir (eski adı Çetin Apatay) Bulvarı’nda yapılan çalışmaların; ‘doğru kullanılması halinde’ daha verimli olacağına inananlardanım.

Ancak, eğer bu güzergahta oluşturulan park yerleri, çevredeki 2. El oto galerilerinin park yerleri olacaksa, işte o zaman bir işe yaramadı diyeceğiz.

Bu da yine Uysal’ın şimdiden alması gereken önlemler arasında…

Kimilerince Hatip Caddesi’ndeki belediye çalışmasıyla ‘yolun daraldığı’ iddia ediliyor…

***

Yani, 3 yıla sığdırılmış (!) yol çalışmalarında varsa eksiklerin giderilmesi mevcut başkanın sorumluluğunda.

Ama vatandaşın habere konu olan şikayeti ve eleştirisi bu değil!

“Ereğli merkezindeki yollar yetersiz, geçmiş yıllarda alternatif yol üretilememesinin sorumlusu da eski belediye Başkanı Halil Posbıyık..! ”

Hani sapla samanı bir birine karıştırmamak için ne yapılması gerektiğini de biz öğretmeyelim!

NOT:

İlk kez Hakimiyet’in haberleştirdiği “Ereğli’nin il olacak ilçeler arasında yer alması” konusunun geniş kitlelerce tartışılır olması hoşumuza gitti.

Her ne kadar sahip çıkması gerekenler, (hangi akla hizmetse) çeşitli söylemlerle konuyu farklı alanlara çekmeye çalışıyorlarsa da, ‘reklamın kötüsü olmaz’ mantığıyla, yine de gündemde olması iyi…

:u konuda geçen haftaki yorumuma güzel bir bakış açısıyla destek veren Bilgin Avcı başta olmak üzere yaşayanlarımıza teşekkür ediyorum.

Tabi ki Ereğli’nin ‘İl’ olması, birilerinin siyasi yada yönetim rantı için değil, “Ereğli’nin hakkı olduğu’ içindir…

 



27.09.2016 09:45:27

Bu yazı 1994 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (5)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

27.09. 12:19:30
sadi ışık diyor ki;

Ereğli il olacak halimi var yürüyecek yolumuz kalmadı yalı caddesi her iki kaldırım dolu masa ortadan araç geçiyor bu da yetmez gibi bir de olur olmaz yere park yapılıyor (Ruhi Cöbek köprüsü girişine ) yol zaten dar insan kalabalığı ne araç geçebiliyor nede yaya her iki kaldırımı da meşgul edemezsiniz buna hakkınız yok belediye başkanı görmüyor mu ? sahil dururken neden yalı caddesine bu kadar insanı topladınız
27.09. 16:06:34
Mehmet diyor ki;

Şehit Halis Özdemir bulvar cepleri için "2. El oto galerilerinin park yerleri olacaksa" demişsiniz. Burada eleştirilmesi gereken çok fazla nokta var. Birincisi her fırsatta öve öve bitiremediğimiz aslında çağın çok gerisinde kalmış Ereğli'de hala şehir içinde oto galerilerinin olmasıdır. İkincisi park yerleri olacaksa değil zaten olacak bunun ne kaçarı var ne de kontrol edeni. Bakınız Erdemir Caddesi'nden bu yeni bulvara (Açık Çarşı mağazasına doğru inen yol) inen yolun sağı ve solu oto galericiler tarafından park yeri olarak kullanılıyor. Bu na ne hakları var ? Neden bir foto çekip yayınlamıyorsunuz ! Halk 1 adım ötede Erdemir Caddesi üzerinde ücretli park ediyor, ama galerici bedavaya araba sergiliyor bu nasıl iş bu nasıl gelişmiş çağdaş kent ! Posbıyık konusuna gelince evet adam kızdı ve vazgeçti. Ama Erdemir Caddesi tek yön yapılmışken hiç kimse sahip çıkmadı. Ters yönde gelen araçların kaç tanesine ceza yazıldı ? Bugün Anadolu Hastanesi altındaki yolda aynı durumdadır.
30.09. 09:55:31
esnaf diyor ki;

Sayın kapan çok merk ediyoru pospıyık size ne yapdı hala pospıyıkla uğraşı yorsun açıklarsan sevinirim.
04.10. 01:33:30
HİKMET GÜNGÖR diyor ki;

POSBIYIK NEMİ YAPMIŞ..POSBIYIK NE YAPMIŞ BİLİYONUZMU O İLK İKİ DÖNEMDEKİ HALK ADAMI POSBIYIK GİTMİŞ KENDİNE SEÇİM KAZANDIRMIŞ MENFAATSİZ SEVMİŞ KİŞİLERİ UZAKLAŞTIRIP MENFAATİNE YARAYAN KİŞİLERİ YANINA ALAN POSBIYIK KALMIŞ..POSBIYIK NEMİ YAPMIŞ PARTİSİNİ TAKMAYAN KENDİ ETRAFINDAKİLERDEN OLUŞMUŞ "BUGÜNKÜ POSBIYIKÇI" KADROSUNU OLUŞTURAN POSBIYIK GELMİŞ..POSBIYIK NEMİ YAPMIŞ..SIRF BAŞKA DÖNEM İŞE GİRDİLER DİYE İNSANLARI İŞTEN ATAN POSBIYIK GELMİŞ..POSBIYIK NEMİ YAPMIŞ..BÜYÜK DAĞLARI BEN YARATTIM HAVALARINA GİREN POSBIYIK GELMİŞ..POSBIYIK NEMİ YAPMIŞ FİKRİ KAPAN DAHİL KENDİNE HER KOŞULDA DESTEK VEREN BASININ DUAYENLERİNİ BİR KENARA ATMIŞ KENDİ BASININI OLUŞTURMAYA ÇALIŞMIŞ..AMA SON SEÇİMDE GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE KENDİ OLUŞTURDUĞU KALABALIK BASIN KENDİSİNE SEÇİM KAZANDIRMAYA MUKTADİR OLAMAMIŞ HEZİMETE UĞRAMASINA SEBEP OLMUŞ.ÇAKMA ANKETLERLE SAYIN POSBIYIK KANDIRILMIŞ,FİKRİ KAPAN GİBİ ÇAKMA DEDİĞİ GAZETECİLER İSE DOĞRULARLA HÜSEYİN UYSALA SEÇİM KAZANDIRMIŞ..POSBIYIK NEMİ YAPMALI : HATALARINDAN DERS
04.10. 10:45:16
esnaf diyor ki;

hikmet bey güzel bir gözlük takmışsınız sakın ÇIKARMAYIN




Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 75.752.823

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
183 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1306 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri