(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KENT KONSEYİ BİLMECESİ!

Fikri KAPAN

Üzerinde ne kadar konuşulup, tartışılmalı bilemiyorum. Zira, yasa gereği belediyelerin müdahilinde olan bu oluşumun, aslında bugüne kadar şehir için alabildiği veya uygulayabildiği verimli kararların pek olduğunu söylemek mümkün değil.

Ancak, yine de ‘ciddi’ bakılması gerektiğinden, biz de herkes gibi ‘ciddiye’ aldık (!) ve konseyin hafta sonu genel kurulunu izledik!

En baştan belirteyim ki; “evlere şenlik” denilebilecek bir genel kurul izledim!

Deriz ya; ne başı, ne k… belli!!!

Daha salona girişte oluşturulan küçük bir masada öbeklenmiş insanlar Haziran Cetveli’nde isimlerini arıyor, bulamayanlar için ek listeler hazırlanmış!!!

Salonda olmuş 150 kişi, Hazirun cetvelindeki ‘asli imza’ sayısı 42!!!

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “verdiği görevin en iyi şekilde yapılmış olacağı” ihtimaliyle salona tam saatinde giriyor ancak, 45 dakika beklemek zorunda kalıyor!

Dakikalar ilerliyor, bir koşuşturmadır gidiyor! Değişik simalar oturduğu yerde kulağına eğilerek Başkan Uysal’a bir şeyler fısıldıyor; o ise sakinliğini koruyarak, çevresine (yine de) gülücükler dağıtıyor!

Tam 45 dakika sonra Kent Konseyi Başkanı Noyan Keskin kürsüye geliyor ve “çoğunluk sağlanamadı; 14 gün sonraya, 10 Temmuz’a erteliyoruz… Bu sürede Kaymakamlık Dernekler Masası’ndan üye olacak listeleri alıp, düzenleyeceğiz..!” diyor ve genel kurul yapılamıyor!

Bazı katılımcılar sorguluyor; Başkan Uysal yanıt vermek zorunda kalıyor!

***

Öğreniyorum ki;

2006’da kuruluş yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanan Kent Konseyleri oluşumu, 2009’da revize ediliyor. Ancak, Ereğli Kent Konseyi Tüzüğü hala 2006’daki gibi kalıyor! Bir ara değiştirilmek istense de (sanırım) genel kuruldan geçmiyor!

Öğreniyorum ki;

bu genel kurul öncesi (tek liste ile gidileceği sanıldığından olsa gerek!) oy pusulası bastırılmıyor; sorulduğunda ise “el kaldırma yöntemiyle açık oylanacak, sorun yok” yanıtı veriliyor!

Öğreniyorum ki,

Belediye Başkanı Uysal’ın da tasvip ettiği şekliyle; Adem Öztürk tek aday gösteriliyor ancak, (CHP’nin bilgisi dışında) eski CHP Milletvekili Adayı işadamı Mustafa Özkan geceden başladığı çalışmalarla listesini hazırlamış bile!!!

Öğreniyorum ki;

Genel Kurul Salonu’ndaki eksiği Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay fark ediyor ve uyarıyor!

Öğreniyorum ki;

CHP İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı, “tüzük hatası yapıldığını” tespit etmiş ve ona göre de ‘gardını’ almış!

Daha birçok şey öğreniyorum ancak, burada yazmakla bazı kişi ve çevrelere zarar verebileceği gerekçesiyle yazmıyorum!

Ama şunu yazabiliyorum; gerçekten Hazirun katılımı yeterli olsaydı da, genel kurulun iptali bir sonraki gün (dün) açılacak bir  ithal davasına bakıyordu!

Peki, Ereğli Belediyesi gibi güçlü bir kurumda, yıllardır bu işlerin içinde olan insanlar, nasıl olur da, bu kadar hafif, beceriksiz davranarak, bir işi ‘berbat’ edebilirler!

Ve yine; işleri tam olgunlaştırmadan, Belediye Başkanını (geçmişte de olsa fark etmezdi) oraya getirtip, bekletip, zorda bırakırsınız!

Çevredeki gözlerin hep üzerinde olduğu Ereğli’yi böyle zorda bırakmaya kimin, ne hakkı var?

Bunu kimse hafife almamalı, geçiştirmemeli. Varsa sorumluları bulunmalı ve gereği de yapılmalı.

Burada ‘Uysal’ olmanın pek bir anlamı olmasa gerek!



28.06.2016 11:23:27

Bu yazı 2059 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (5)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

28.06. 13:46:48
Ereğlili diyor ki;

Hangi işi doğru yaptılarda bunu becerisinler. Herzamanki gibi ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Uysalın dünyadan haberi yok.keşke bayan uysala sorsaydınız.
28.06. 13:48:37
Ahmet Özer diyor ki;

Yazinizi dikkatle okudum kismi olarak tesbitleriniz yada edindiğimiz bilgiler yanlis olayin birebir içinde olan baskanin kulagina dediğimiz o fisiltiyi yapan ben deniz mahalle muhtari olarak bilgilendiren ve sonrasi iceridekide yapilan toplanti ve değerlendirmelerde bulunan kişi olarak yer aldim.
28.06. 14:26:35
Mustafa Özkan diyor ki;

BU HABERE BİR KAÇ NOKTADA CEVAP HAKKIMI KULLANMAK İSTİYORUM. CHP NIN BİLGİSİ DIŞINDA DEMEKLE CHP NIN ONAYINI ALMAMAYI KASTEDİYORSANIZ, BEN KENT KONSEYİNE CHP NIN ADAYI OLARAK KATILMADIM. AMA CHP İLÇE BAŞKANININ ADAY OLDUĞUM İLK ANDAN İTİBAREN HABERİ VARDI. ADAYLIĞIMDAN AK PARTİ VE BELEDİYESİNİN DE HABERİ VARDI. MAALESEF KENT KONSEYİ SİYASİ PARTİLERİN ARKA BAHÇESİ OLARAK KULLANILMAK İSTENDİĞİ İÇİN BURADA DA SİYASETEN HAREKET EDİLECEĞİ KANAATI OLUŞMUŞ ANLAŞILAN. OYSA BİZ LİSTEMİZİ HİÇ BİR SİYASİ KİMLİĞİ ÖN PLANDA TUTMAYARAK, KENT KONSEYİNİN KURULUŞ AMACINA UYGUN OLAN KENTE HİZMET VERMEK, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE BELEDİYE ARASINDA HİZMET KÖPRÜSÜ KURMAK İLÇEYE FAYDALI PROJELER ÜRETMEK, SIKINTILARI ORTADAN KALDIRMAK İÇİN BİR ARAYA GELMİŞ KONUSUNDA UZMAN KİŞİLERDEN OLUŞTURDUK. KISACASI KENT KONSEYİNİN KURULUŞ AMACINA UYGUN İCRAATLAR YAPMAK İÇİN GÖREVE TALİP OLDUK. FARKLI SİYASİ GÖRÜŞLERE VE FARKLI DÜŞÜNCELERE SAHİP KİŞİLERİN BİR ARAYA GELEREK BU KENT İÇİN UYUMLU ÇALIŞARAK T
29.06. 09:19:33
ihtiyar diyor ki;

öldükten sonra yaşamak istiyorsan ( İYİ BİR ESER BIRAK)bu zamana kadar kentimizi yönetenler hep siyasi yandaşlarının söylemlerine bakarlar hal böyleyken hata ve yanlış yapma olasılığı hep tavan yapmıştır,örnek ssk hastane yeri,süs havuzu,aysiti , ereğli girişinde ucube üst geçiş kavşak,ssk hastanesi bölge konumu nedeniyle yogun sis tehtidi altında eski yerinin arkasına yapılsaydı,süs havuzu yerine ilerideki miting alanı yerine olimpik yüzme havuzu yapılsaydı,eregli dışında türkiyem deÖğretmen evleri bahçeli süs havuzlu ağaçlı yerler, potbaşı mevkideki itfaya garajı şidi ÇOCUK parkı YANLIŞ konum itibariyle dakikada kaç aracı geçtiği yer eksoz gazı ve gürültü alanı yapın denize yakın ormanlık alanlar GENÇLİK KAMPI (Kandilli)mevki ye EREĞLİ geçmiş yıllara bakıldığında eğitim başarısı çok yüksekti bir çok TÜRKİYE derecesi çıkarıyorduk şimdi o başarıdan bir eser yok,EREĞLİ de eskiden dükkan kiralamak hava parası vermek için insanlar yarış halindeydi şimdi çiy köf,telefon cu yada BANKAMTİK
29.06. 09:43:59
ihtiyar diyor ki;

olu verdiler beyler akşam çarşıya çıkın hemen hemen dükkanların vitrinleri hap karanlık bir lamba kar diyor esnaf yakmıyor,yıllardır geçmiş yöneticiler de söyledim gelin TÜRKİYE min en büyük gençlik merkezini kandilli yöresine yapalım vatandaş çocuğu ile hafta sonunu ereğli dışında geçiemesin harcama yapmasın ayrıca dişardan kampa katılacak çocukların velileri de buralarda kalıyorlar kamp süresi bitene kadar ekonomik katkı sağlıyorlar çanakkale de bu olayı yaşadık,kent konseyi TRT konseri MİLLİ PİYANGO çekilişi yapacağına halkın yararına kalıcı şeyler yapmalı sağlıcakla.


Şu anda 64 kişi online
Toplam ziyaret : 76.043.207

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri