(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

İYİ YAPILANI ALKIŞLAMAK GEREKİR

Fikri KAPAN

Zor günler yaşanan ülkede ve bölgede, bazı gelişmelerle içimize su serpildiğini söylemek mümkün.

Hani he yakınırdık ya; “Ereğli’de kavga var, kavgayı başlatan da sürdüren de…” diye…

Bugün ise ister ‘baltalar toprağa gömüldü’ deyin, ister ‘ortalık süt liman’… Hangisini derseniz deyin, zor günler geçiren Ereğli, artık daha bir birine yakın, ortak hareket eder hale dönmeye başladı.

Gemiş yıllarda azalan dayanışmanın da günümüzde yeniden hayat bulduğunu ‘memnuniyetle’ görüyoruz…

Bir çok sivil toplum kuruluşunun, özellikle kırsal alandaki okullara sağladığı desteğin arttığını, yakın tarihte hayırsever Kadir Kameroğlu’nun, Bölücek Mahallesi’ndeki ilk okulu sil baştan yaptığını hatırlayın…

Memleketi Denizli’den geldiği Ereğli’de geliştirdiği iş yaşamından, özellikle de eğitime sağladığı katkıyı küçümsemek mümkün mü?

Bugün Bölücek’te, ‘hayırsever vatandaşın’ kendi imkanlarıyla yaptığı 18 derslik ilk okul ve orta okul var.

***

Daha yakın zamanda Karadeniz Ereğli Fenerbahçeliler Derneği’nce, Yunuslu İlk Okulu’ndaki ihtiyaçların giderileceğini Ereğli FM’deki programımda canlı yayına katılan Fenerbahçe Şube Başkanı (aynı zamanda dernek başkanı) Serdar Özbek’ten duymuştuk.

(Gerçi o günden sonra bir yerlerden baskı oluşmuş diye bilgi aldık ama bakacağız!)

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin her yıl 23 Nisan Atatürk’ü Anma Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir köy okulunda kutladıklarını, fırsat buldukça bu okullarda duyulan ihtiyaçları karşıladıklarını…

Erdemir Teknikerler Derneği’nin, aynı amaçla bir çok okula katkıda bulunduğunu…

Rotary, Lions gibi kulüplerin de sağladıkları imkanlar ile bir çok köy okuluna hayat verdikleri…

Bunların hepsi biliniyor, beğeniliyor; takdir de ediliyor.

***

En yakın zamanda, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ilgili gelişmeyi birçok yayın kuruluşunda okumuşsunuzdur.

Türk Metal Sendikası’nın resmi internet sitesinde ‘mütevazı’ şekilde yer alan haberde detay bulamadığımdan, gelişmeyi olayın mimarı olan İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük’den aldım.

Hakimiyet’te de “Daha Güçlü Emniyet İçin” başlığı ile yer alan haberin çok detaylarına girmeyeceğim. Ancak, Küçük’ün, gerek ağırlığını Türk Metal’in üstlendiği ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile hayırsever işadamı-sanayicilerin verdiği desteğin, böyle boyutlara ulaşacağını beklemediğini söylemesi önemliydi.

Evet, bu tür hizmet ve yatırımlar elbette Devlet ve yöneten hükümetlerin başlıca görevidir. Ama hep demiyormuyuz ki; “Devletin yetmediği yerde vatandaş devreye girer..!”

Burada da Devlet (yani İl Emniyet Müdürlüğü) ilçe teşkilatına imkanlar dahilinde destek vermiş; ancak Ereğli gibi nüfusu ile sosyal yaşamı ile büyük bir ilçenin ‘daha iyi olması çabalarına yönelik’ toplumsal hareket, “hadi daha fazlasını yapıp, huzur ve güven daha üst düzeyde sağlansın demiş.

Tıpkı, köylere Devlet tarafından malzemesi verilen, yapımı ise köylü tarafından gerçekleştirilen yol/alt yapı çalışmaları gibi…

Tıpkı eğitime sağlanan destek gibi…

İlçe Emniyet Müdürü Küçük de, üst makamlarının bilgisi ve izni dahilinde Ereğli için çok güzel bir girişimde bulunmuş, kutlamak gerekir.

***

Tabi, bu girişime destek veren hayırsever kişi ve kuruluşları da ayrıca kutlamalı…

Yayınlanan fotoğraf karelerine bakıyorum da; belki birçoğu bilindik ve bu tür girişimlere çoğunlukla destek veren kişiler. Ancak aralarında ‘aaa… oradaymış!..’ dediklerim de oldu.

Yine Müdür Küçük’ün “duyan vatandaşlarımızdan sokakta görüp de, ‘haberimiz olsaydı gelirdik, yardımda bulunurduk’ diyen çok oldu” sözleri de bunun bir göstergesi zaten.

Tabi, Girişimin ağırlığını çeken Türk Metal Sendikası ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş’ı, bu işin içinde biraz ayırmalıyız..

Türk Metal’in ülke genelindeki üyelerinin üniversitede okuyan öğrencilerine burs verdiği, üyelerine belli miktarlarda eğitim desteği sağladığı, Ereğli Şubesi’nin ilçedeki üyelerinin çocuklarına ücretsiz kurslar verdirdiği, çeşitli eğitim ve sağlık kuruluşlarıyla yapılan anlaşmalar sayesinde, üyelerinin ve ailelerinin hizmeti daha ucuz ve kaliteli almasına önayak olduğu, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli eğitim Fakültesi’nde ihtiyaç duyulan desteklere katkı verdiği, kadın komisyonlarının bazı okullara eğitim desteği sağladığı, Zonguldak Kömürspor’un başarısında gerekli olan ekonomiye üyesini harekete geçirerek verdiği desteği...

Bilinen bazı gerçeklerdir.

Bunun gibi birçok sosyal paydaşlığını bir kenara bırakarak; Emniyet Teşkilatının bu girişimine ‘üst düzey’ katkısı iyi bilinmeli, görülmeli…

Oluşan toplantılar her ne kadar basına istendiği kadar (veya bilerek) yansıtılmadıysa da, bu işin olabildiğince mütevazı tamamlanarak ‘şova dönüştürülmesinin’ önü kapandıysa da, bu fotoğrafa herkesin çok iyi bakması gerekir.

Hani hep diyorduk ya; Ereğli’deki kava yüzünden iki kişi yan yana dahi gelemiyor… Protokol üyelerini aynı masa etrafından görmeye hasret kaldık..”

İşte böylesi toplantılarda oluşan birliktelikle, yine toplum için sağlanan katkı daha da çok kutlanmalı, alkışlanmalı…

Basın olarak elbette ‘eleştirisel bakmak’ öncelikli tavrımız olabilir. Ancak iyileri de alkışlamaktan korkmamalı, çekinmemeliyiz!

Yoksa kasaba politikalarıyla “öküzün altında buzağı aramak”, “ulaşamadığı ete mundar demek” gibi yakalanan başarıyı kösteklemekle bir yere varamayız.



18.05.2016 10:51:01

Bu yazı 3578 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )





Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 75.753.961

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
184 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1307 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri