(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

“KAMUDA ÇALIŞANLAR KÖLELEŞTİRİLMİŞ”

ZONGULADAK
  CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Sistemli şekilde taşeronlaşma, köleleşme düzeni içerisinde gidiyor. En azından kamuda çalıştırılan, köleleştirilmiş” dedi.
  Tekin Türkiye Taş Kömürü Kururmu (TTK) Kozlu Müessesesindeki taşeron şirketin çalıştığı ocakta meydana gelen metan degajında yaşamını yitiren 8 madenci için Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GMİS) taziye ziyaretinde bulundu.
  GMİS enel Başkanı Eyüp Alabaş tarafında karşılanan Tekin, burada yaptığı konuşmada, başsağlığı dileğinde bulundu.
  
Yaşanan olayın iş kazası değil “iş cinayeti” olduğunu savunan Tekin, şöyle dedi:
  “Umarım bu kaza son olur. Son olması açısından yapılması gereken ne varsa CHP olarak bir katkı sunmak istiyoruz. Daha önce genel başkanımız ve bizler defalarca ifade ettik. Çok çeşitli sebepleri var. En önemlisi bir sistemli taşeronlaşma, köleleşme düzeni içerisinde gidiyor. Şu anda hazırlıklarımız var emeğin kentinden çağrı yapmak istiyorum. En azında kamuda çalıştırılan, köleleştirilmiş. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan yüz binlerce insanımız var. Bunların sosyal güvenceye kavuşması, sendikalı yapılması için düzenlemelerimiz hazır. İktidar
  
partisi bu konunun önünü açarsa en azından bu arkadaşlarımızın geleceği kurtulmuş olur. CHP olarak mecliste bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız.”
  Alabaş da, ziyaretinden dolayı Tekin’e teşekkür ederken, şöyle konuştu:
  Yine 2 yıldır TTK’da işçi açıkları nedeniyle iş güvenliğini tehdit eder duruma gelindiğini, Türkiye’nin taşkömürü ithalatına 5 milyar dolar ödediği dönemde, taşkömürü ihtiyacının 25 milyon tonlara ulaştığı bu dönemde iş güvenliğimizi, hayatımız tehdit eden işçi açıkları ile ilgili uyarılarımız da uyarılarımızda dikkate alınmadı.
  Ve biz artık yeter dedik. Bunun içinde 27 Ocak’ta Zonguldak’ta Madenci Anıtı’nda miting düzenleyeceğiz. Bu mitinge sizin desteğini, emekten yana tavır koyan tüm siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerini destek vermeye bekliyoruz.”
  Ziyarette, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Halil Furtun, CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ile bazı partililer de hazır bulundu.



Bu sayfayı yazdır

19.01.2013 09:44:48

Bu haber 3903 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.123.001

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri